Kredittkort
Kredittkort

En av de beste grunnene til å skaffe seg ett kredittkort er at det øker sikkerheten rundt netthandel ganske radikalt. Men trenger ikke å tenke på alt som kan gå galt hele tiden, men det kan lønne seg å ta forbehold. Selv om det vanligvis er helt problemfritt å handle ting over internett, er det meget surt hvis det en gang i blant skulle gå galt. Hvis du da har betalt rett fra din konto, er det ofte lite du kan gjøre for å få pengene tilbake. Med kredittkort har man en nødløsning.

Med kredittkort kan man søke om Charge-Back

Hvis du er blitt utsatt for svindel, eller om en selger som ikke holder det han lover, i tillegg også nekter å returnere pengene finnes det en god løsning, om du har brukt kredittkort for å gjennomføre handelen. Om du har kontaktet selger og ikke kommet noen vei, er da tiden kommet for å snakke med kortutsteder, og å søke om Charge-Back. -Kortutsteder er ikke VISA eller MasterCard, men den banken som er ansvarlig for ditt kort.

Husk å dokumentere klage til selgeren

Det er viktig å kunne vise utstederen til ditt kredittkort hvorfor du klager. Derfor må du ta vare på den dokumentasjon som du har til rådighet, og belegge ditt krav om Charge-Back med denne dokumentasjonen. Foto eller kopier av epost-trafikk med selger er vanlige dokumenter, som man overleverer i en slik sak. De fleste som klager får hjelp. Fortvil ikke, men smør deg med tålmodighet. Saksgangen kan ta mange uker.