Kredittkort
Kredittkort

I januar begynner årsoppgavene å komme, og det blir etter hvert tid for å sjekke opplysningene som er på selvangivelsen din. Betalte renteutgifter fra lån og kreditter gir rentefradrag. Det betyr også betalte renteutgifter på kredittkort.

Kredittkortgjeld

Det vil alltid være et smart trekk å betale ned kredittkortgjeld så raskt som mulig. Lar man den hope seg opp blir det dyrt. Er man ikke i stand til å løse ut alt, løs ut så mye som mulig. Da sparer du en god del på renteutgifter i hvert fall. Rentene på kredittkort er høye. De kan komme godt opp på 20-tallet, og det fører til at enkelte finner andre løsninger om de ikke kan betale ned denne dyre gjelden. Da er det ofte refinansiering med forbrukslån som benyttes. Dette kan løse noen ting, men en har likevel gjeld. Store renteutgifter er aldri gunstig uansett hvordan en snur og vender på det. Lyspunktet er at en del av dette gir fratrekk på skatten.

Skatt og fradrag

selvangivelsen er det et eget punkt for gjeld og gjeldsrenter. Det skal være forhåndsutfylt, men det er viktig at du sjekker. Er det ikke fylt ut må du selv fylle det inn. Det kan være fristende å tenke at skattefradraget veier opp for betalte rentebetalinger, men det vil ikke være riktig å tenke. Betaler du rundt kr 5 000 i renter et år, til banken, får du 27% fratrekk fra denne summen. Renten på kredittkort er høye og fratrekket veier ikke opp for dette. Selvfølgelig er det bra med fratrekket og det sparer deg tross alt noen kroner, men ikke beregn at store renteutgifter på kortet betaler seg gjennom skattefradrag.