Kredittkort
Kredittkort

Det finnes mange kredittkort på det norske markedet, de aller fleste kortene er tilknyttet Visa eller MasterCard, men ikke alle. Det finnes også andre kortbaserte betalingssystemer, som for eksempel American Express og Diners Club. Mange nordmenn forbinder både Visa og MasterCard med kredittkort, og tenker at dette er mye av det samme, men er det noen forskjell på hvilket betalingssystem du velger?

Visa-nettverket

Hva er egentlig Visa og Visa-nettverket? I bunn og grunn er det egentlig bare et internasjonalt betalingssystem (et av de største). Tusenvis av banker og andre finansinstitusjoner har i dag mulighet til å utstede kredittkort tilknyttet nettverket, og dette har medført at du kan bruke Visakort på over 29 mill. brukersteder (pluss i 1 mill. minibanker) verden over.

MasterCard-nettverket

Også MasterCard-nettverket er et internasjonalt betalingssystem (også MasterCard er et av de største), og de fleste norske banker kan utstede kredittkort tilknyttet MasterCard. Kortene kan brukes i over 210 land, så du kan være trygg på at du kan betale for varer og tjenester nesten uansett hvor du befinner deg på kloden!

Hvilket nettverk bør ditt kredittkort tilknyttes?

De fleste butikker og brukersteder aksepterer både Visa og MasterCard, men det forekommer at kun en av variantene blir akseptert. Da de fleste kortinnehavere har et debetkort tilknyttet Visa-nettverket, kan det lønne seg å ha et kredittkort tilknyttet MasterCard-nettverket. På den måten vil du nesten alltid ha et kort som blir akseptert, har du også et kredittkort tilknyttet American Express er du dekket opp så godt som det er mulig å bli!