Coop Kredittkort

Mat er noe vi alle har et forhold til, men dette er noe som blir dyrt veldig fort. Det fører ofte til at folk benytter seg forskjellige tilbud når det tilbys, men finnes det en måte som gjør at du kan spare penger på en helt vanlig handletur?

Coop – mer enn en bank

Coop er naturligvis ikke en bank. I stedet er det et hypermarked, som tilbyr tjenester innenfor flere forskjellige bransjer (dagligvare, detaljhandel, trelast, osv).

Ved å registrere deg som Coop-medlem kan du begynne å spare penger med en gang du mottar medlemskortet ditt. Kombiner medlemskortet med et Coop kredittkort og spar enda mer!

Hva er Coop kredittkort?

Det offisielle navnet på kredittkortet fra Coop, er Coop Mastercard. Det betyr at dagligvarebutikken Coop og Mastercard har inngått et samarbeid for å utvikle dette kredittkortet.

Det er imidlertid ikke bare Coop og Mastercard som har vært involvert i denne prosessen, for det er ingen av dem som utsteder disse kortene. Det er det kredittkortutsteder Entercard Norge som står for. Dette er en av landets største kredittkortutstedere.

Som kortholder av Coop Mastercard kan du spare opp 1,5 % bonus hver eneste gang du handler hos Coop. Hvis du scanner medlemskortet ditt i tillegg så vil du få ytterligere 1 % bonus, noe som betyr at du kan få så mye som 2,5 % bonus ved å handle hos Coop.

Coop Mastercard har en kredittgrense på opp til 100 000 kroner, og du får en rentefri betalingsperiode på 45 dager. Den effektive renten er dog litt høy, da den er på 26,17 %.

Betingelser for Coop kredittkort

Om du ønsker å ha et Coop kredittkort i lommen, så må du være Coop-medlem. Det blir du ved å melde deg som kunde via Coop sine egne hjemmesider. Når du blir medlem, så er det slik at du må sette inn et innskudd på 300 kroner. Disse får du dog tilbake ved utmeldelse.

For å kunne søke om å få et Coop kredittkort, så må du ha fylt 18 år eller eldre. Det stilles imidlertid ikke noe krav til hvor mye du tjener i året, så lenge du kan gjøre et innskudd på 300 kroner.

Selv om Coop ikke er en tradisjonell bank, så følger de den vanlige prosedyren ved å gjøre en kredittsjekk av alle som søker om å få Coop kredittkort. Også her er det slik at kredittsjekken din se fin ut. Du kan altså ikke ha noen betalingsanmerkninger eller lignende.

Om det derimot skulle vise seg at du har litt gjeld, så stilles det krav om at den samlede gjelden din ikke overstiger det du har i brutto årsinntekt mer enn 5 ganger. I tillegg må økonomien din være i stand til å håndtere en renteøkning på inntil 5 prosentpoeng.

Fordeler med Coop kredittkort

Når du søker om å få Coop kredittkort hos Coop, så får du et medlems- og betalingskort i ett. Du kan imidlertid velge om du kun ønsker å registrere medlemskapet i kassen og betale med ditt vanlige bankkort. Det går også helt fint!

Som Coop-medlem får du dessuten medlemsutbytte en gang hvert eneste år. I tillegg til dette får du 1,5 % ekstra bonus i alle Coop sine butikker og 0,5 % ekstra bonus når du befinner deg et annet sted i verden, når du betaler med Coop kredittkortet ditt.

Som kortholder av et Coop kredittkort får du dessuten et kredittkort hvor både reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i selve kortet. Det er veldig praktisk dersom du er veldig glad i å reise og lever etter føre-var prinsippet og bestiller reiser lang tid i forveien.

Ved å ha et Coop kredittkort i kortholderen din, så vil du også få muligheten til å benytte deg av forskjellige forsikringer alt etter som det passer deg. Forsikringene du kan velge mellom er som følgende:

  • Reiseforsikring
  • ID-tyveriforsikring
  • Egenandelsforsikring (gjelder i forbindelse med bilutleie)
  • Kjøps- og prisgaranti
  • Nøkkel- og dokumentforsikring
  • Ransforsikring
  • Fører- og passasjerulykkeforsikring
  • Billettforsikring
  • Betalingsforsikring Plus

Ulemper med Coop kredittkort

Foruten en litt høy effektiv rente, så forekommer det generelt sett svært få ulemper med det å ha Coop kredittkort. Men det kommer også litt an på hvilken situasjon du står i.

Med et Coop kredittkort i lommen vil det definitivt lønne seg mest å ha en eller annen Coop butikk som din faste butikk, fordi det er kun på denne dagligvarebutikken du kan spare opp bonuspoeng og få forskjellige rabatter.

I tillegg er det slik at det forekommer en grense på kredittkortet, som gjør at du ikke kan spare så mye du bare vil. Om du sparer opp Coop kredittkort som det suser etter, så vil du uansett si stopp når du har nådd 2500 kroner i år, uansett hvor lenge det er igjen av året.

 

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!