Coop Kredittkort

Mat er noe vi alle har et forhold til, men dette er noe som blir dyrt veldig fort. Det fører ofte til at folk benytter seg forskjellige tilbud når det tilbys, men finnes det en måte som gjør at du kan spare penger på en helt vanlig handletur?

Coop – mer enn en bank

Coop er naturligvis ikke en bank. I stedet er det et hypermarked, som tilbyr tjenester innenfor flere forskjellige bransjer (dagligvare, detaljhandel, trelast, osv).

Ved å registrere deg som Coop-medlem kan du begynne å spare penger med en gang du mottar medlemskortet ditt. Kombiner medlemskortet med et Coop kredittkort og spar enda mer!

Hva er Coop kredittkort?

Det offisielle navnet på kredittkortet fra Coop, er Coop Mastercard. Det betyr at dagligvarebutikken Coop og Mastercard har inngått et samarbeid for å utvikle dette kredittkortet.

Det er imidlertid ikke bare Coop og Mastercard som har vært involvert i denne prosessen, for det er ingen av dem som utsteder disse kortene. Det er det kredittkortutsteder Entercard Norge som står for. Dette er en av landets største kredittkortutstedere.

Som kortholder av Coop Mastercard kan du spare opp 1,5 % bonus hver eneste gang du handler hos Coop. Hvis du scanner medlemskortet ditt i tillegg så vil du få ytterligere 1 % bonus, noe som betyr at du kan få så mye som 2,5 % bonus ved å handle hos Coop.

Coop Mastercard har en kredittgrense på opp til 100 000 kroner, og du får en rentefri betalingsperiode på 45 dager. Den effektive renten er dog litt høy, da den er på 26,17 %.

Betingelser for Coop kredittkort

Om du ønsker å ha et Coop kredittkort i lommen, så må du være Coop-medlem. Det blir du ved å melde deg som kunde via Coop sine egne hjemmesider. Når du blir medlem, så er det slik at du må sette inn et innskudd på 300 kroner. Disse får du dog tilbake ved utmeldelse.

For å kunne søke om å få et Coop kredittkort, så må du ha fylt 18 år eller eldre. Det stilles imidlertid ikke noe krav til hvor mye du tjener i året, så lenge du kan gjøre et innskudd på 300 kroner.

Selv om Coop ikke er en tradisjonell bank, så følger de den vanlige prosedyren ved å gjøre en kredittsjekk av alle som søker om å få Coop kredittkort. Også her er det slik at kredittsjekken din se fin ut. Du kan altså ikke ha noen betalingsanmerkninger eller lignende.

Om det derimot skulle vise seg at du har litt gjeld, så stilles det krav om at den samlede gjelden din ikke overstiger det du har i brutto årsinntekt mer enn 5 ganger. I tillegg må økonomien din være i stand til å håndtere en renteøkning på inntil 5 prosentpoeng.

Fordeler med Coop kredittkort

Når du søker om å få Coop kredittkort hos Coop, så får du et medlems- og betalingskort i ett. Du kan imidlertid velge om du kun ønsker å registrere medlemskapet i kassen og betale med ditt vanlige bankkort. Det går også helt fint!

Som Coop-medlem får du dessuten medlemsutbytte en gang hvert eneste år. I tillegg til dette får du 1,5 % ekstra bonus i alle Coop sine butikker og 0,5 % ekstra bonus når du befinner deg et annet sted i verden, når du betaler med Coop kredittkortet ditt.

Som kortholder av et Coop kredittkort får du dessuten et kredittkort hvor både reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i selve kortet. Det er veldig praktisk dersom du er veldig glad i å reise og lever etter føre-var prinsippet og bestiller reiser lang tid i forveien.

Ved å ha et Coop kredittkort i kortholderen din, så vil du også få muligheten til å benytte deg av forskjellige forsikringer alt etter som det passer deg. Forsikringene du kan velge mellom er som følgende:

  • Reiseforsikring
  • ID-tyveriforsikring
  • Egenandelsforsikring (gjelder i forbindelse med bilutleie)
  • Kjøps- og prisgaranti
  • Nøkkel- og dokumentforsikring
  • Ransforsikring
  • Fører- og passasjerulykkeforsikring
  • Billettforsikring
  • Betalingsforsikring Plus

Ulemper med Coop kredittkort

Foruten en litt høy effektiv rente, så forekommer det generelt sett svært få ulemper med det å ha Coop kredittkort. Men det kommer også litt an på hvilken situasjon du står i.

Med et Coop kredittkort i lommen vil det definitivt lønne seg mest å ha en eller annen Coop butikk som din faste butikk, fordi det er kun på denne dagligvarebutikken du kan spare opp bonuspoeng og få forskjellige rabatter.

I tillegg er det slik at det forekommer en grense på kredittkortet, som gjør at du ikke kan spare så mye du bare vil. Om du sparer opp Coop kredittkort som det suser etter, så vil du uansett si stopp når du har nådd 2500 kroner i år, uansett hvor lenge det er igjen av året.

 

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!