Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Er kredittkort for alle?

Når man blir ny kunde i en bank så kommer gjerne kundeforholdet med et kredittkort. Hvis man leser på spareforumer så sier alle at man trenger et kredittkort for å spare mer penger. Et kredittkort har av mange blitt sett på som en form for status og veldig mange er stolte over at de har fått kreditt av banken.

Samtidig så vet vi at kredittkort har vært en driver bak den økende kredittkortgjelden og gjeldsproblemene i Norge. Før den store «boomen» i forbrukslån i Norge så var det kredittkort som var den største gjeldsposten for nordmenn. Det mange ikke vet er at kredittkort er et forholdsvis nytt fenomen i Norge. For bare 15 år siden så var kredittkort forbeholdt de velstående som bankene var trygge på at skulle betale pengene tilbake.

De siste årene så har det vært en utvikling i bankene som gjør at de ønsker å ta mer risiko og derfor har flere fått kredittkort med kreditter som de strengt talt aldri burde fått. Det store spørsmålet er om man faktisk trenger et kredittkort? Dette skal vi gå litt inn på i dette blogginnlegget.

Hva er egentlig fordelene med kredittkort?

Det er flere fordeler med et kredittkort men det store spørsmålet er om fordelene er gode nok. Det blir umulig å gå i detalj på alle fordeler med hvert enkelt kredittkort men nedenfor har vi sett litt på generelle fordeler med et kredittkort:

Utsatt betaling

Det er veldig praktisk med en kreditt som gjør at du kan handle inn den første i måneden men ikke betale før om 30 dager. Da er det mulig for deg å gjøre kjøp uten å binde opp pengene dine. Dette kan være praktisk hvis du skal legge ut for noe eller at du vet at det kommer inn penger senere i måneden.

Forsikrede kjøp

Når man betaler med kredittkort så bruker man ikke sine vanlige penger, du bruker bankens sine penger. Banken har forsikret pengene så det betyr at dersom du blir svindlet eller på andre måter ikke får det du betaler. Da kan du enkelt reklamere på på kjøpene og få igjen pengene.

Veldig mange kjenner på denne tryggheten spesielt når de er ute å reiser. Hvis man opptrer ansvarlig selv så kan man være trygg på at man er skjermet for svindel, til forskjell fra hvis du bruker et vanlig bankkort.

Rabatter

Ettersom det ikke er store forskjeller på hvert eneste kredittkort så er det dermed blitt viktig for bankene å gjøre sitt kredittkort gunstig. Dette gjør man ved å samarbeide med butikker, nettbutikker og andre. Da kan du få rabatter på dine kjøp og på den måten spare penger.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er noe som er grunnen til at veldig mange velger å betale reisen med et kredittkort. Det følger da i mange tilfeller med en reiseforsikring inkludert i reisen. Dette har av flere blitt omtalt som en stor fordel men de større forsikringsselskapene mener at dette er en veldig enkel forsikring som ikke er 100%.

Likevel, hvis man skal på en weekendtur eller lignende så vil nok en reiseforsikring som er inkludert i de aller fleste kredittkort være godt nok. Dermed en fordel som du får med gratis når du betaler reisen med kredittkortet.

Loungetilgang

Dette gjelder ikke alle kredittkort men stadig flere kredittkort inkluderer loungetilgang eller billigere loungetilgang. Hvis du reiser mye så kan dette være en svært fin fordel som kan gi dine reiser mer komfort med hvile, gratis mat og gratis drikke.

Så trenger du et kredittkort?

Hvis du i dag har en ryddig økonomi så vil et kredittkort være et fint tilskudd å ha i lommeboken. Grunnen til at vi mener det er at du kan gjøre trygge kjøp, få rabatter og fordeler som du kan benytte deg av. Det er ikke nødvendig med flere kredittkort men et kredittkort med svært gode betingelser.

Hvis du ikke har en ryddig økonomi så vi anbefale deg å holde deg unna et kredittkort. Alternativt så kan man velge et kredittkort og en grense på kreditt som ikke er kjempe høy. De aller fleste kredittkort lar deg velge minimum 10000,- i kreditt og enkelte kan gi deg så lavt som 5000,- i kreditt.

Dersom du kun er opptatt av fordelene med et kredittkort og ikke nødvendigvis selve kreditten. Da finnes det noen veldig gode alternativer fra noen nye aktører. Disse gir deg de samme fordelene med et vanlig bankkort som trekker pengene fra kontoen din. Du kan samtidig kjøpe deg ekstra goder som forsikring til mobil, reiseforsikring og andre ting ved behov.

Som du kanskje skjønner ut i fra hva vi skriver så er det slik at et kredittkort trenger ikke å være positivt eller negativt. Om du burde ha et kredittkort avhenger av hvordan din økonomi er. Du må selv ta et haukeblikk å se på din økonomi og din personlighet for å vurdere om et kredittkort er lurt for deg.

Få oversikt over kredittkortgjelden med gjeldsregisteret

Gjeld

Nordmenn er kjente for å ha god økonomi, men det er også slik at Norge er i verdenstoppen når det gjelder usikret gjeld per innbygger. Usikret gjeld vil si slike ting som forbrukslån og kredittkort der banken eller finansinstitusjonen ikke har sikkerhet for det beløpet de har lånt ut. Nordmenn har over 100 milliarder i forbruksgjeld, og dette har bekymret myndighetene såpass at de har gitt konsesjon til opprettelse av såkalte gjeldsregistre. Sjekk hva gjeldsregisteret har på deg Banker og finansinstitusjoner er pålagt å sende inn opplysninger om kundene sine til gjeldsregistrene. Her kan nye långivere se hva du eventuelt … Les mer

8 ting du ikke visste om kredittkort

Kredittkort

Nordmenn har omtrent 100 milliarder kroner i forbruksgjeld, og en stor andel av dette er kredittkort. Det er faktisk slik at de aller fleste nordmenn over 18 år har minst ett kredittkort, som de bruker ved ulike anledninger. Historien og statistikken bak disse små plastkortene er det imidlertid ikke så mange som kjenner til. 1. Verifisering av kredittkortnummeret Når du handler med kredittkortet ditt, for eksempel, på nettet, blir kortet gjenstand for en verifisering. Dette gjøres i henhold til en helt spesifikk algoritme, som kalles Luhn-algoritmen. Maskinen går gjennom nummeret du har skrevet inn, og starter fra høyre. Hvert andre … Les mer

Lån penger- en mulighet for de fleste nordmenn

Budsjett

De fleste nordmenn er godt bekjente med lån, gjeld og kreditt. En av grunnene er at nordmenn generelt har god økonomi, og at kreditt blir brukt som en sikker og god betalingsmulighet. For å kunne holde oversikt over økonomien, herunder bruken av kreditt, så krever det at du lager et realistisk budsjett. Skap oversikt over økonomien For å få overblikket over din egen økonomi, så er det nødvendig at du du lager et realistisk budsjett. Budsjettet skal inneholde alle inntekter og utgifter. Når du gjør dette, så er det en god ide at du samler alle lånene, og kreditter, for … Les mer

Hvordan finner jeg det beste kredittkortet?

kredittkort glede

De siste årene så har det kommet utrolig mange kredittkort på markedet og det er ikke alltid like lett å finne det beste kredittkortet. Vi har laget en liste over de beste kredittkortene, men disse kortene trenger ikke nødvendigvis å være de beste kredittkortene for deg. I dette blogginnlegget så har vi tenkt til å gå litt igjennom hvordan du kan velge det beste kredittkortet til din økonomi. Hvorfor ønsker du et kredittkort? For å finne det beste kredittkortet til deg så er du først nødt til å definere hvorfor du ønsker kredittkort og hva som er viktigst for deg. … Les mer

Hva bør man ikke gjøre med et kredittkort?

Kredittkort sikkerhet

Et kredittkort gir utrolig mange muligheter men det er noen ting man aldri burde gjøre med et kredittkort. Dette går på hvordan man bruker det, hvordan man håndterer kredittkortet og ikke minst noen gode huskeregler når du bruker kredittkortet. Nedenfor har vi listet opp hva du ikke må gjøre med kredittkortet. Vi har hatt fokus på hva du ikke burde gjøre hvis du ønsker å være sikret mot svindel og lignende. Ikke bruk penger du ikke har Dette er et veldig viktig punkt hvis man skal bruke kredittkort ansvarlig, du kan ikke bruker penger som du ikke har råd til … Les mer

Er det egentlig gratis å bruke et kredittkort?

kostnader kredittkort

Når du blir kunde i en bank i dag så får du gjerne automatisk med et kredittkort. Når du får kredittkortet så bruker banken gjerne ord som gratis og gebyrfri. Man kan fort tro at kredittkortene er gratis men er de egentlig gratis og hvordan tjener banken penger på at du bruker kredittkortet fra dem? Det er nettopp disse punktene vi skal gå igjennom i dette innlegget og selvfølgelig komme med en konklusjon på spørsmålet i tittelen. Hvordan tjener banken penger på kredittkort? Det er jo slik at de aller fleste banker tjener veldig mye penger på kredittkort. For utenforstående … Les mer

Hva er forskjellen på et kredittkort og et forbrukslån?

Forskjell kredittkort og forbrukslån

Når man leser i finansavisene eller i vanlige aviser om gjeldsproblemer blant vanlige folk så kan man fort få inntrykket av at forbrukslån og kredittkort er det samme produktet. Dette stemmer ikke og i dette blogginnlegget så skal vi gå litt inn på forskjellene mellom kredittkort og forbrukslån. Kort forklart så er et kredittkort en kortsiktig måte å finansiere noe. På et kredittkort så har man gjerne rentefri tilbakebetaling i opptil 30 dager. Det betyr at det ikke trenger å koste deg noen penger når du bruker kredittkortet. Banken tar først renten på kredittkort når du ikke betaler tilbake innen … Les mer

Låne penger til å investere i aksjer?

Investere i aksjer?

Det kan være fristende å ta opp lån for å investere i aksjer, men er det egentlig så lurt? I all hovedsak så kan det være fornuftig å låne penger til en investering, om investeringen er forventet å gi rask avkastning, men det er sjeldent en garanti for det på det offentlige aksjemarkedet – selv om lovnadene er der. Ja du er faktisk ikke garantert noe som helst. Det mest stuereine er å konsekvent bruke av overskuddet til å investere, og det er mange grunner til det. Aksjer som sparing La oss ta det første først. En aksje er historisk … Les mer

Når pengeflyten stopper opp

I disse tider er det mange som opplever en nedgang i økonomien, fordi de er permittert, har gått ned i lønn, eller av andre årsaker ikke har like god økonomi, som bare for noen måneder siden. Utlånsselskapene er også mer reserverte med å låne ut forbrukslån eller lignende, bortsett fra om du har mulighet til å låne med sikkerhet i bolig. Aksjemarkedet har dalt nedover de siste månedene og det er alt i alt en nedgang i økonomien. Så hva kan du gjøre for å få mer penger? Har du brukt opp kredittreservene? Kredittkort er en kredittreserve du kan ha … Les mer

Kredittkort eller debetkort – fordeler og ulemper på nett

Kredittkort

De aller fleste nordmenn har både minst et kredittkort og et debetkort, men hvilket er det egentlig lurest å benytte når man betaler alt fra dagligvarer til casino på nett? Det kan faktisk ha mer å si enn hva du kanskje tror, og det kan være en del penger å spare på å velge det mest gunstige alternativet i forskjellige situasjoner. Legg merke til at det egentlig er de samme forhold som gjelder både ved kjøp i fysiske butikker og nettbutikker, kanskje med unntak av at sikkerhetsaspektet ved kredittkort er enda viktigere på nett. Enkelt forklart så er det debetkort … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!