Kredittkort
Kredittkort

Den norske økonomien blir stadig bedre, og nordmenn flest har i dag vesentlig bedre råd enn hva man hadde for bare noen få tiår siden. Derfor vil stadig flere skaffe seg en økende kredittgrense, slik at man har «ekstra god råd». De fleste kredittkort lar deg øke kredittgrensen med årene, men inntekten din er avgjørende.

Inntekten er avgjørende

Det som først og fremst er avgjørende for hvilken kredittgrense du får når du søker om et kredittkort, er inntekten din. Har du lav inntekt å vise til, så vil kredittgrensen også bli lav. Dette er det egentlig ikke så mye man får gjort noe med, annet enn å sørge for å øke inntekten foran neste år. Deretter kan man enkelt sende en e-post til banken for å høre om det er mulig å øke kredittgrensen etter hvert som man har økt inntekten. De fleste banker som tilbyr kredittkort lar deg gjøre dette når du har vist at du betaler for deg og har stabil økonomi.

Kredittgrensen øker over tid

Selv om du har normal eller høy inntekt, så er det ikke sikkert at du får den maksimale kredittgrensen med en gang du søker om kredittkortet. Du må regne med at den øker etter noen år, og ettersom du bruker kortet aktivt. Vanlig kredittgrense for et kredittkort er mellom kr 5 000 til kr 100 000 kroner, og hos enkelte så mye som kr 150 000.