Kredittkort
Kredittkort

Er du myndig, kan vise til god økonomi med ingen betalingsanmerkninger og begrenset gjeld, oppfyller man minstekravet for anskaffelse av kredittkort. Så lenge disse punktene er på plass, kniver kredittselskapene om å få deg som kunde. Slik blir du vurdert av kredittselskapene.

Aldersbegrensning

Det første punktet som må oppfylles er aldersbestemmelsen. Minstekravet er at du må være fylt 18 år før du kan søke om kredittkort. Selv om du allerede har sterk formue og inntekt før du er myndig, blir du automatisk ikke kvalifisert som kredittkortkunde. Dette skyldes norsk lovgivning som sier at man ikke har lov til å ha gjeld før fylte 18 år.

Minimum inntekt og fast inntekt

For at man skal klare å betjene en kredittgrense, er det vesentlig at man kan vise til en minimumsinntekt. Grensen som blir satt er gjerne satt parallelt med inntektsnivået ditt. Det kan for eksempel bety at dersom man har en deltidsstilling vil man muligens kunne få en kredittgrense mellom 10000 og 20000 kroner. Da minimumsinntekten beregnes ut ifra et helt kalenderår, tilsier begrepet fast inntekt at man har et fast antall ukentlige arbeidstimer. Dette styrker kredibiliteten din, da minimuminntekten kan variere ettersom hva slags jobb du måtte ha. Enkelte jobber er sesongavhengig og kan gi høy avkastning, men gir ikke en jevn lønn måned etter måned.

Betalingsanmerkninger

Er man svartelistet og har registrert betalingsanmerkninger oppfyller man ikke kravet om kredittkort. Ei heller om det foreligger liggende inkassosaker. Anmerkningene fjernes først når alle tidligere kredittforhold er nedbetalt eller foreldet etter fire år. Det anbefales at man tar kontakt med kreditorene så raskt som mulig for å finne en god løsning på hvordan man kan nedbetale inkassosaker og andre lignende forhold. Slik kan man unngå inkasso.