Slik bruker du forbrukslånkalkulatoren

Har det oppstått en situasjon som var helt umulig for deg å forutse? Da er det veldig mange som velger å ty til banken og søke om et forbrukslån.

I vår digitale verden har det å søke om lån blitt en smal sak. Siden alt skjer elektronisk over nettet, så er det ikke like vanskelig som det en gang var.

Men det er dog en ting som ikke har forandret seg, og det er at hver enkelt låntaker må oppfylle en rekke krav som den aktuelle banken stiller til vedkommende som de skal låne penger til.

Derfor er det nesten umulig å forutsi om du vil få innvilget lånesøknaden din før du i det hele tatt har sendt inn lånesøknaden din. Men et lite, smart verktøy som kan hjelpe deg et lite stykke på vei er forbrukslån kalkulatoren.

Hva er forbrukslån?

Den vante gangen når noen tar opp lån i banken, er at låntaker må stille med enkelte verdier som sikkerhet for det aktuelle lånet. Dette kan være verdier som hus, leilighet, hytte, bil eller båt. I lånepapirene vil dette føres opp som pant, i tilfelle du ikke kan betale det du skylder.

Slik fungerer det dog ikke med forbrukslån. Med et slikt lån trenger du ikke å stille med noen form for sikkerhet. Grunnen til det er at dette er lån med en betydelig høyere rente enn de tradisjonelle hus- og billånene.

Et forbrukslån blir svært ofte omtalt med forskjellige navn. Det kan være navn som båtlån, fritidslån, oppussingslån eller refinansieringslån. Uansett hva den aktuelle banken har valgt å kalle lånene sine, så vil lånebetingelsene fortelle deg at dette er et forbrukslån.

Lånestørrelse, nedbetalingstid og rentekostnader er tre faktorer som vil variere med utgangspunkt i hvilken bank du velger å søke lån hos.

Hva er en forbrukslånkalkulator?

Om du allerede har lån i banken eller har vurdert å sende inn en lånesøknad for en liten stund tilbake, så er det sannsynlig at du vet hva en lånekalkulator er.

Men hva er så en forbrukslånkalkulator?  Mens lånekalkulatoren hjelper deg å beregne hvor mye du kan få i lån i forbindelse med kjøp av bolig, så vil en forbrukslånkalkulator hjelpe deg med nesten nøyaktig det samme.

Den eneste forskjellen mellom disse to lånekalkulatorene er at en lånekalkulator hjelpe deg å beregne lånesummen på et vanlig lån, mens en forbrukslånskalkulator hjelper deg å beregne hva hvor mye du vil kunne få låne på et forbrukslån.

Det finnes utallige forbrukslånkalkulatorer på nettet i dag, men dette er noe vi kommer tilbake til litt lenger ned i denne artikkelen.

Dette kan du gjøre med forbrukslånkalkulator

Med en forbrukslånkalkulator kan du finne ut både hvor mye du kan få i forbrukslån, samt hvor mye det aktuelle lånet vil koste deg hver eneste måned.

Ved å legge inn informasjonen din i forbrukslånkalkulatorens felt, så vil den ta utgangspunkt i dette for å lage deg et låneestimat. Låneestimatet vil inneholde følgende informasjon:

  • Beløpet du kan forvente å betale i måneden (inkl. avdrag og rentekostnader)
  • Rentekostnader og eventuelle gebyr som du må betale hver måned
  • Lånets effektive rente
  • De totale kostnadene som følger med lånet
  • Beløpet du betaler tilbake til den aktuelle banken, sett under ett.

Det å benytte seg av en forbrukslånkalkulator er helt uforpliktende. Det betyr at du ikke forplikter deg til noe som helst ved å sjekke ut alternativene dine. Du kan benytte deg av så mange forbrukslånkalkulatorer som du bare vil!

I tillegg er det viktig å huske på at beløpet som forbrukslånkalkulatoren forespeiler seg kan være litt annerledes enn det banken tilbyr deg, om du går videre i prosessen. Grunnen til det er at forbrukslånkalkulatorens beløp kun er et estimat, og banken vil vurdere deg individuelt.

Hvor finner du forbrukslånkalkulator?

Om du har lyst til å sjekke ut om du kvalifiserer deg til å få et forbrukslån eller ikke, så kan du altså gjøre dette med en forbrukslånkalkulator. Dette er en kalkulator som det finnes utrolig mange varianter av på Internett i dag.

Det finnes også forskjellige måter å finne en passende forbrukslånkalkulator på. Du kan enten gjøre et kjapt søk på nettet på egen hånd, eller så kan du ta en titt på listen i sidebaren vår under «Forbrukslån». Et lite utvalg av listen finner du her:

  • Lånemegleren
  • Komplett Bank
  • Uno Finans
  • Lendo
  • Santander Customer Bank

Ved å trykke på en av disse lenkene, så vil du bli videresendt til en annen side med enda mer informasjon om forbrukslån i denne banken. Når du har lest dette, er det bare å trykke seg inn på nettsiden deres, finne forbrukslånkalkulatoren deres og prøve deg litt frem!

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen. Hva er et kredittkort? Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet. Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt … Les mer

Forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

I forbindelse med det å låne penger i banken deles lånealternativene inn i to hovedkategorier. Disse hovedkategoriene er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Lurer du på hvilket lån du kvalifiserer deg til? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg å finne ut av det. Hva er lån med sikkerhet? Lån med sikkerhet er en type lån hvor banken krever at låntaker stiller med en eller annen verdi som sikkerhet for lånet. Når du stiller med verdier som sikkerhet for et lån, så betyr det at du gir den aktuelle banken tillatelse til å ta pant i sikkerheten din. … Les mer

Slik inngår du en avtale om et privat lån

Har du havnet i en litt kinkig situasjon som har ført til at litt ekstra penger i kassen hadde kommet godt med? Når du først har blitt slått ut av spill på den måten, kan det være vanskelig å finne ut hva som er et naturlig steg videre. Nå til dags finnes det heldigvis mange måter som kan gjøre at byrden på skuldrene dine blir litt lettere å bære. Aller først bør du forhøre deg med banken din om hvilke muligheter du har til å ta opp et litt mindre lån. Om ikke noen av alternativene banken har å komme … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!