Kredittkort
Kredittkort

Når du skal skaffe deg et kredittkort er det veldig viktig å tenke igjennom hva du skal med et kredittkort. Er det kun for å ha ekstra kontanter tilgjengelig for store kjøp? For å oppnå fordeler og rabatter? Valget blir litt enklere på den måten. Banken din utsteder gjerne kredittkort til deg om du ønsker det. Har du et langt kundeforhold så ser de lett på statistikken din rundt betalinger og slikt for å vurdere om du kan betjene et slikt kort. Det som er problemet med kredittkort fra banken er at de er så og si strippet for fordeler.

Litt om kredittkort

Et kredittkort er jo enkelt og greit et betalingskort som gir deg muligheten til å kjøpe noe og betale for det senere. De fleste kredittkortene har i dag 30 til 50 dagers rentefri kredittid før du må betale tilbake det du har brukt. Rentene varierer stort fra kort til kort, men betaler du i tide hver måned så skal ikke det påvirke valget ditt.

Få ekstra gode tilbud og rabatter

3. parts leverandører av kredittkort har gjerne kun kredittkort som sitt produkt. Det gjør at de må kunne få kapret over flere kunder enn bankene trenger. Derfor har de gjort avtaler som gjør at de kan gi deg som kunde ekstra gode tilbud, rabatter og inkludere forsikringer i kortet uten ekstra kostnad for deg.

For å nevne noen av fordelene du kan oppnå med å ha et bank uavhengig kredittkort så er det drivstoffrabatt, gratis reise og avbestillingsforsikring, cashback, opptjening av poeng og rabatter på utvalgte butikker. Det gjør det veldig attraktivt å bruke kredittkortet til daglig handel.