Kredittkort
Kredittkort

Det er antagelig mange gode grunner til å anskaffe seg et kredittkort, men det er også noen ulemper som følger med. Vi skal primært fokusere på det positive med et slikt kort, men vil også nevne hva du bør se opp for.

Kredittkort fungerer som betalingsmiddel over hele verden

Du kan bruke et kredittkort som betalingsmiddel over hele verden. Visa og Mastercard aksepteres på mer enn 32 millioner brukersteder på verdensplan, noe som gjør at du kan betale med et av kortene stort sett over alt. Selvsagt vil det alltid være noen få restauranter eller butikker hvor de ønsker kontant betaling, men dem er det ikke mange av i dag.

På ferien bruker vi gjerne mye penger og til tider mer enn godt er. Med et kredittkort slipper du å tenke på om det er penger nok på bankkontoen. Du kan selvfølgelig ikke bruke mer enn din kredittramme, men du vil fortsatt ha penger på din vanlige bankkonto når du kommer hjem igjen fra ferien. Bare husk at alt forbruk skal betales tilbake.

Fordelaktig ved netthandel

Er du blant de mange som liker å handle på nettet, så er du bedre sikret med et kredittkort. Får du ikke varen din levert eller blir den skadet underveis, så kan betalingen stoppes når du bruker et kredittkort. Med ditt vanlige bankkort vil pengene bli overført til selgeren så snart du har gjennomført kjøpet. Og når vi nå er inne på temaet shopping, så tilbyr mange kredittkortselskaper rabatt hos en rekke butikker når du betaler med kortet. Dette betyr at du kan spare penger ved å bruke kredittkortet ditt i spesielle butikker.

Rentefri betalingsutsettelse

Du låner egentlig penger gratis av kortselskapet eller banken gjennom kredittkortet. De fleste tilbyr inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette betyr at dersom du betaler fakturaen for dine innkjøp til tiden, så har du lånt pengene i 50 dager, helt gratis. Men det er så også en ulempe som vi tar med her. Og det er at om du utsetter betalingen din eller deler den opp i mindre deler, så begynner rentene å løpe. Og det blir fort dyrt når renten er på mellom 20 og 30%.