Kredittkort
Kredittkort

Det er svært mange kredittkort på markedet, med ulike fordeler, betingelser og vilkår. Noen velger derfor å ha flere kredittkort, for ulike bruksområder. Reiser du mye, lønner det seg å velge et kredittkort med gode betingelser innen reise.

Kredittkort fra SAS og Norwegian

Norwegian har et av de beste kredittkortene for de som reiser mye. De tilbyr reiseforsikring, inkludert avbestillingsforsikring og maksimalt lånebeløp på kr 100.000. Den effektive renten er på 23,10% og man har inntil seks uker rentefri betalingsutsettelse, samt gebyrfritt uttak i utlandet. I tillegg til rabatter på flyreiser og hotell, samler du samtidig poeng ved å bruke kortet. Disse poengene kan blant annet benyttes til nye reiser med Norwegian. Kredittkort fra Norwegian er også for unge voksne, med en grense på 18 år.

Et annet alternativ for reisende, er tre ulike kredittkort fra SAS, tilknyttet betalingssystemet gjennom American Express (SAS Eurobonus Classic, Premium og Platinum). Alle disse kortene gir deg bonuspoeng ved bestilling av flyreiser, hotell og leiebil gjennom selskapet. Kortene har en rentefri periode på 45 dager, 18 års aldersgrense, samt forsikring for reise og avbestilling. SAS tar gebyrer på 4% ved uttak i Norge og utlandet.

Andre fordeler med kredittkort gjennom SAS, er tilgang til VIP-lounge på en rekke flyplasser, og assistanse ved tap av biletter. Med Classic og Premium-kortene er kredittgrensen kr 150 000, mens grensen til Platinum-kortet er ubegrenset.

Andre alternativer

Gebyrfri Visa er et gebyrfritt kredittkort som dermed egner seg spesielt godt på utenlandsreiser. Kortet gir også gratis reiseforsikring, og har en kredittgrense på kr 100 000. Manchester United Visa passer også til reisende, selv om det kanskje er mest for fotballagets supportere. Kortet har en kredittgrense på kr 100 000 og en rentefri periode på 50 dager.

Valget av kredittkort avhenger av dine behov, men gir absolutt mange fordeler for reisende. I tillegg til forsikring og gebyrfritt uttak i utlandet, vil man også være bedre beskyttet mot svindlere.