Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er for mange nordmenn blitt et viktig verktøy å ha i lommeboken for å gjøre kjøp på reiser og på nett på en trygg måte. Samtidig så er det over 500 000 nordmenn som skylder penger på kredittkortene de har og en andel av disse sliter med å betale kredittkortregningen når den kommer. I følge tall fra Gjeldsregisteret så skylder over 500 000 nordmenn penger til kredittkortselskapene. Så hva gjør man når man ikke har råd til å betale kredittkortregningen? Vi har laget en guide til deg som ikke har råd til å betale kredittkortregningen.

Guiden nedenfor er ment for deg som ennå ikke har fått inkasso eller betalingsanmerkning. Dersom du har fått betalingsanmerkninger så anbefaler vi deg å lese guiden som nettsiden Gjeldsproblemer.com har laget!

Klipp kortene

Det første du må gjøre er å klippe kortene du har i 2. Hvis du ikke har råd til å betale kredittkortregningen så har du heller ikke råd til å ha flere kredittkort. Derfor anbefaler vi at det beste er å klippe kortene du har.

Finn ut hvordan du skal finansiere kredittkortgjelden

Kredittkort har gjerne en rente på over 20% og det er derfor ekstremt viktig å få til en annen løsning enn å betale minimumsbeløpet hver måned. Det første du burde vurdere er å se om du har noe av verdi som du kan selge. Det kan være en jolle du har liggende i hagen, vesken du aldri bruker eller kanskje du har et kostbart maleri på veggen. Selv om du ikke får dekket inn hele beløpet ved salg av ting så kan du få dekket inn større eller mindre deler av dette.

Dersom du fortsatt har kredittkortgjeld etter du har solgt tingene dine eller du ikke har noe å selge så kan du vurdere å søke om refinansiering. Dersom du eier bolig så kan du kontakte banken din for å høre om du kan refinansiere din kredittkortgjeld inn i boliglånet. Hvis du har ledig verdi i boligen og betjeningsevne så er dette noe de aller fleste banker sier ja til.

Hvis du ikke eier egen så kan du søke om refinansiering uten sikkerhet. Dette er å betrakte som et helt ordinært forbrukslån men renten er som regel lavere enn på kredittkortet. Renten på refinansiering uten sikkerhet ligger typisk på mellom 7,99% og opp til 15%, men enkelte kan få både lavere og høyere rente enn dette.

Et alternativ som mange med kredittkortgjeld ikke tenker på er at de kan låne penger av venner og familie. Dette er spesielt aktuelt hvis beløpet ikke er veldig stort. Det kan være en stor besparelse for deg og samtidig kan personen du låner penger av få en gunstigere rente enn de typisk ville fått i banken.

Finn ut hvor alle pengene har gått!

Hvis du har opparbeidet deg en kredittkortgjeld så er det viktig å finne årsaken. For mange så er dette veldig klart. Det er kanskje en ferietur man ikke hadde penger til eller en shoppingtur for mye. For andre med høy kredittkortgjeld så kan saken være mer kompleks. Da er det viktig å finne ut hvor man bruker pengene og hva man må redusere for å få utgiftene ned.

Når du har funnet ut hvor pengene har gått så anbefaler vi at du lager et budsjett som gjør at du unngår å bruke mer enn du har. Vi fraråder alle som ikke har klart å betale kredittkortet ned og anskaffe seg et nytt. Hvis man har behov for et kredittkort så bør man vurdere et kredittkort med en særskilt lav kredittramme.

Jeg vil ikke betale kredittkortregningen!

Hvis du ikke betaler kredittkortregningen så vil regningen gå til inkasso. Hvis du ikke betaler regningen når den har kommet til inkasso så vil du få en betalingsanmerkning og det vil påløpe seg store gebyrer og høye renter. Betalingsanmerkningen vil hindre deg i mange ting som å få nye lån, få kreditt hos telefonselskaper og i noen tilfeller så kan det stoppe deg fra å få en jobb. Derfor anbefaler vi alle å ikke ignorere kredittkortregningen!