Kredittkort
Kredittkort

Er det mulig å få et kredittkort via den vanlige bankforbindelsen, eller må man søke hos eksterne tilbydere?

Svaret på dette er enkelt – de fleste bankene i Norge tilbyr et helt eget og unikt kredittkort, og hvis de ikke gjør det bør du vurdere å bytte bank. Ved å ha et slikt kort via banken din kan du få direkte tilgang til det, saldo og regninger via nettbanken din, noe de fleste ser på som veldig enkelt og greit. Dog er ikke kvaliteten like god på alle kortene, så vi skal gjøre en kjapp sammenligning.

Varierende betingelser

Tar vi for oss kredittkortet fra Skandiabanken, så er dette en av våre absolutte favoritter. Det har gunstige betingelser som skiller seg ut fra samtlige konkurrenter i markedet, med en effektiv rente på ekstremt lave 14,66 prosent! Samtidig har kortet også reiseforsikring inkludert, noe SpareBank1 sitt MasterCard også har, men med en langt høyere rente på 25,37 prosent. Her er det vel selvforklarende at du kan spare tusenlapper i året bare på å velge riktig kort.

Både DNB, Nordea og Gjensidige har også sine egne kredittkort, men sistnevnte har ikke reiseforsikring inkludert. Renten er relativt høy hos alle bankene foruten om nevnte Skandiabanken, så dersom man ikke rekker å betale tilbake innen den rentefrie perioden på 45-50 dager, så bør man helt klart vurdere å bytte til denne banken.