Kredittkort
Kredittkort

En av de mest ofte stilte spørsmål om kredittkort er «hva er det ideelle antallet av kredittkort man bør ha»?

Mange tror at det bare er å ta opp XXX antall kredittkort for å få mest mulig rabatter og fordeler. Virkeligheten er ikke så enkel.

Det ideelle antall kredittkort er en veldig individuelt. Det avhenger av en kombinasjon av faktorer, inkludert hva slags kredittkort hver og en er, din inntekt, hvor mye penger som er tilgjengelig for deg og betalingshistorie. En studie viser at nordmenn som benytter seg av kredittkort i gjennomsnitt har 3,2 stykker – så dette kan være i nærheten av antall kredittkort som kan være gunstige å ha.

I de fleste tilfeller sier økonomiske eksperter at det er mellom 2 og 6 kredittkort som er vanlig å benytte seg av på et internasjonalt plan – og også som er det mest gunstige antallet.

Av disse, bør du ha minst et stort kredittkort – Mastercard, Visa eller American Express – som de blir akseptert nesten overalt og som kan brukes med svært høy kredittgrense. Grunnen til at dette er lønnsomt er rett og slett fordi du må tenke på at ting kan snu fort i livet, og at privatøkonomien alltid bør ha et sikkerhetsnett.

Andre kredittkort du kan bære inkludere er bensinkort – noe som vanligvis belaste bensinbetalingen på mye mindre penger enn det ville gjort med et vanlig kredittkort. Bensinkort blir mer og mer populært ettersom folk kjører mer og mer bil – og behovet for billig bensin øker i takt med dette.

Mer viktig enn hvor mange kort du bærerer hvor mye du skylder på dem.
Hvis du har ett kredittkort med en kredittgrense på 25,000 norske kroner og at du bærer en balanse på 12,500, så du bruker 50% av tilgjengelig kreditt. Er det bra? Det kommer an på hvem du spør. Mange er uenige om hvor mye det vil være lurt å bruke kredittkortet sitt. Noen långivere vil vurdere femti prosent til å bli farlig høyt. Pass selv på hvor mye av kredittkortet du bruker slik at du unngår å gå på en real smell.

Det er andre grunner til å begrense antall kredittkort du bære med seg. Når du har ett eneste kredittkort er det enkelt å holde oversikt over forbruket ditt og dens forfallsdatoer. Men hva skjer når ett kredittkort blir til 15 stykker? På dette tidspunktet er du i alvorlig risiko for glipp og forglemmelse av forfallsdatoer – og som vil føre opp månedlige kostnader noen ganger på mer enn bare de berørte kortet.

Så vi vil konkludere med at gunstig antall kredittkort ligger rundt 3 eller 4.

Ta kun opp kredittkort om du ønsker å låne ytterligere penger eller virkelig trenger de bonusordningene som det kortet fører med seg.