Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Hvordan bli kvitt dyr kredittkortgjeld?

Kredittkort er et fantastisk produkt som hjelper oss i hverdagen med likviditet, bonuser og rabatter men kredittkort har en mørk side. Selv om de aller fleste av oss bruker kredittkort ansvarlig så finnes det en god del mennesker der ute som ikke klarer å bruke det ansvarlig. Det starter kanskje med et ubetalt kredittkort og så får man seg kanskje et forbrukslån, kombinasjonen her er giftig. Så hva bør du gjøre hvis du har mye kredittkort gjeld? Dette skal vi gå litt nærmere inn på i denne artikkelen.

Før du begynner å betale ned kredittkortgjelden så vil vi gjerne oppfordre deg til å tenke over hvorfor du har havnet i dette uføret. Har du brukt for mye penger på shopping, pengespill eller hva er årsaken til at du har fått kredittkortgjeld? Det er utrolig viktig å finne ut hvor det gikk galt slik at du ikke havner i uføret igjen.

Få oversikt

Vi opplever at veldig mange som har kredittkortgjeld ikke har oversikten over sin gjeld. Ofte så er beløpet de skylder mye høyere enn de tror og det er utrolig viktig med en oversikt om man skal bli kvitt gjelden. Derfor anbefaler vi at du lager en oversikt over din gjeld i et regneark. Her lister du opp hvor mye du skylder på hvert kredittkort, beløp du betaler i måneden og hvilken rente du har.

Deretter så lager du en prioritert nedbetalingsplan hvor du begynner med å betale ned kredittkortet med høyest rente. Da har du en klar plan for hvordan du skal betale ned gjelden mest effektivt og ikke minst billigst mulig.

Klipp kortene

Som kredittkort-elsker så er det vondt å si det men om du har mye kredittkort gjeld så er du nødt til å klippe kredittkortene. Disse kredittkortene er årsaken til gjelden din. Ved å klippe disse i 2 så stopper du deg selv fra å ta opp mer gjeld. Om du har lagret disse kredittkortene digitalt så bør du slette disse her også.

Vurder en refinansiering

Hvis du har flere kredittkort liggende med gjeld på så kan det lønne seg å samle disse i et lån i en slags refinansiering. Dette er et lån hvor man gjerne har en bedre rente enn man har på de vanlige kredittkortene. Det betyr at du sparer penger og ikke minst får en bedre oversikt over din økonomi. Hvor mye du sparer er avhengig av renten du har på kredittkortene du skylder penger på og renten du eventuelt får på refinansieringslånet.

Dersom du i dag eier egen bolig så kan det være et alternativ å bake kredittkortgjelden inn i boligen. Det kan være veldig komfortabelt for man får en mye bedre rente enn refinansiering uten sikkerhet. Refinansiering uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån men det er gjerne en lavere rente enn et vanlig forbrukslån og man kan i enkelte tilfeller få en lengre nedbetalingstid enn vanlig.

Veldig mange tror at det å refinansiere kredittkort er veldig mye jobb men det er faktisk ikke det. Det er faktisk bare å sende inn en søknad og banken fikser resten for deg.

Hvem kan få refinansiering?

I utgangspunktet så kan alle få en refinansiering men man må oppfylle noen enkle krav fra bankene:

    1. Ingen betalingsanmerkninger
    2. Ikke noen aktive inkassosaker
    3. Skattepliktig inntekt på over 250 000,-
    4. Gjelden din kan totalt ikke overstige 5x inntekt

Bankene er ikke pliktige til å innvilge deg refinansiering og derfor så er det gjerne slik at veldig mange opplever å få nei fra en bank. Derfor kan det være lurt å søke i flere banker så man øker sannsynligheten for å få et ja. Renten kan variere fra bank til bank. Derfor anbefaler vi at man søker i flere banker for å få best mulig rente på sin kredittkortgjeld.

Gjør endringer i forbruket

Når du har opparbeidet deg kredittkortgjeld så ligger det i «kortene» at du har brukt mer penger enn du har råd til. Dette kommer som oftest av et overforbruk i forhold til din inntekt. Det kan være flere forskjellige ting som spiller inn her. Ofte så er den beste måten å få oversikten over forbruket å ta en utskrift av kontoutskriften. Deretter så bruker man en markeringspenn for å markere unødvendigheter og ting man kan kutte. Typiske ting man finner her er unødvendige utgifter til snus, røyk, pils, pengespill og kaffekopper.

Veldig mange opplever at denne øvelsen er svært effektiv og gjør at de klarer å betjene ned gjelden mye raskere enn forventet. Med en god oversikt over økonomien så får du kontrollen som du trenger for å betale ned gjelden raskest mulig.

Lag et budsjett

Det siste punktet er budsjett. Som vi har nevnt tidligere i denne artikkelen så er det å ha kontroll på økonomien ekstremt viktig. Et budsjett er utrolig viktig for å kunne hindre at du havner i økonomiske problemer igjen og for å få rom til sparing. Det er ganske enkelt å lage et budsjett, det finnes veldig mange gratis budsjetter som du kan laste ned. Vår favoritt er budsjettet som følger med Office-pakken.

Lån penger- en mulighet for de fleste nordmenn

Budsjett

De fleste nordmenn er godt bekjente med lån, gjeld og kreditt. En av grunnene er at nordmenn generelt har god økonomi, og at kreditt blir brukt som en sikker og god betalingsmulighet. For å kunne holde oversikt over økonomien, herunder bruken av kreditt, så krever det at du lager et realistisk budsjett. Skap oversikt over økonomien For å få overblikket over din egen økonomi, så er det nødvendig at du du lager et realistisk budsjett. Budsjettet skal inneholde alle inntekter og utgifter. Når du gjør dette, så er det en god ide at du samler alle lånene, og kreditter, for … Les mer

Hvordan finner jeg det beste kredittkortet?

kredittkort glede

De siste årene så har det kommet utrolig mange kredittkort på markedet og det er ikke alltid like lett å finne det beste kredittkortet. Vi har laget en liste over de beste kredittkortene, men disse kortene trenger ikke nødvendigvis å være de beste kredittkortene for deg. I dette blogginnlegget så har vi tenkt til å gå litt igjennom hvordan du kan velge det beste kredittkortet til din økonomi. Hvorfor ønsker du et kredittkort? For å finne det beste kredittkortet til deg så er du først nødt til å definere hvorfor du ønsker kredittkort og hva som er viktigst for deg. … Les mer

Hva bør man ikke gjøre med et kredittkort?

Kredittkort sikkerhet

Et kredittkort gir utrolig mange muligheter men det er noen ting man aldri burde gjøre med et kredittkort. Dette går på hvordan man bruker det, hvordan man håndterer kredittkortet og ikke minst noen gode huskeregler når du bruker kredittkortet. Nedenfor har vi listet opp hva du ikke må gjøre med kredittkortet. Vi har hatt fokus på hva du ikke burde gjøre hvis du ønsker å være sikret mot svindel og lignende. Ikke bruk penger du ikke har Dette er et veldig viktig punkt hvis man skal bruke kredittkort ansvarlig, du kan ikke bruker penger som du ikke har råd til … Les mer

Er det egentlig gratis å bruke et kredittkort?

kostnader kredittkort

Når du blir kunde i en bank i dag så får du gjerne automatisk med et kredittkort. Når du får kredittkortet så bruker banken gjerne ord som gratis og gebyrfri. Man kan fort tro at kredittkortene er gratis men er de egentlig gratis og hvordan tjener banken penger på at du bruker kredittkortet fra dem? Det er nettopp disse punktene vi skal gå igjennom i dette innlegget og selvfølgelig komme med en konklusjon på spørsmålet i tittelen. Hvordan tjener banken penger på kredittkort? Det er jo slik at de aller fleste banker tjener veldig mye penger på kredittkort. For utenforstående … Les mer

Hva er forskjellen på et kredittkort og et forbrukslån?

Forskjell kredittkort og forbrukslån

Når man leser i finansavisene eller i vanlige aviser om gjeldsproblemer blant vanlige folk så kan man fort få inntrykket av at forbrukslån og kredittkort er det samme produktet. Dette stemmer ikke og i dette blogginnlegget så skal vi gå litt inn på forskjellene mellom kredittkort og forbrukslån. Kort forklart så er et kredittkort en kortsiktig måte å finansiere noe. På et kredittkort så har man gjerne rentefri tilbakebetaling i opptil 30 dager. Det betyr at det ikke trenger å koste deg noen penger når du bruker kredittkortet. Banken tar først renten på kredittkort når du ikke betaler tilbake innen … Les mer

Låne penger til å investere i aksjer?

Investere i aksjer?

Det kan være fristende å ta opp lån for å investere i aksjer, men er det egentlig så lurt? I all hovedsak så kan det være fornuftig å låne penger til en investering, om investeringen er forventet å gi rask avkastning, men det er sjeldent en garanti for det på det offentlige aksjemarkedet – selv om lovnadene er der. Ja du er faktisk ikke garantert noe som helst. Det mest stuereine er å konsekvent bruke av overskuddet til å investere, og det er mange grunner til det. Aksjer som sparing La oss ta det første først. En aksje er historisk … Les mer

Når pengeflyten stopper opp

I disse tider er det mange som opplever en nedgang i økonomien, fordi de er permittert, har gått ned i lønn, eller av andre årsaker ikke har like god økonomi, som bare for noen måneder siden. Utlånsselskapene er også mer reserverte med å låne ut forbrukslån eller lignende, bortsett fra om du har mulighet til å låne med sikkerhet i bolig. Aksjemarkedet har dalt nedover de siste månedene og det er alt i alt en nedgang i økonomien. Så hva kan du gjøre for å få mer penger? Har du brukt opp kredittreservene? Kredittkort er en kredittreserve du kan ha … Les mer

Kredittkort eller debetkort – fordeler og ulemper på nett

Kredittkort

De aller fleste nordmenn har både minst et kredittkort og et debetkort, men hvilket er det egentlig lurest å benytte når man betaler alt fra dagligvarer til casino på nett? Det kan faktisk ha mer å si enn hva du kanskje tror, og det kan være en del penger å spare på å velge det mest gunstige alternativet i forskjellige situasjoner. Legg merke til at det egentlig er de samme forhold som gjelder både ved kjøp i fysiske butikker og nettbutikker, kanskje med unntak av at sikkerhetsaspektet ved kredittkort er enda viktigere på nett. Enkelt forklart så er det debetkort … Les mer

Vet du hva pengene dine egentlig går til?

Budsjett

Et kredittkort har mange fordeler men noen få ulemper. De negative konsekvensene har vi omtalt her mange ganger, men kredittkort har en bakside som vi har snakket veldig lite om. Det er nettopp dette at man faktisk mister oversikten over forbruket man har. Når man hadde penger i lommeboken før så hadde man gjerne et forhold til det fordi man ga fra seg noe. Det gjør man ikke når man bruker kredittkortet. Derfor anbefaler vi alle som bruker kredittkort å ta en gjennomgang av økonomien din. Fordelen med kredittkort er at bankene lagrer alt du trenger av informasjon for å … Les mer

Hvordan få mest mulig cashback på ditt kredittkort?

Kredittkort

Kredittkort er et fantastisk verktøy for å spare penger. De siste årene så har det vært en enorm konkurranse på kredittkort i Norge. Dette har ført til at godene som følger bruken av et kredittkort faktisk bare blir bedre. Veldig mange benytter seg av nettopp disse bonusene til vanlig som f.eks når man handler gaver, mat og er ute å spiser. Det mange glemmer er at det finnes ganske mange steder du faktisk kan bruke et kredittkort for å få cashback. Det er nemlig mange store kjøp som vi gjør gjerne igjennom livet som kan gi store besparelser hvis man … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!