Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Hvordan bli kvitt dyr kredittkortgjeld?

Kredittkort er et fantastisk produkt som hjelper oss i hverdagen med likviditet, bonuser og rabatter men kredittkort har en mørk side. Selv om de aller fleste av oss bruker kredittkort ansvarlig så finnes det en god del mennesker der ute som ikke klarer å bruke det ansvarlig. Det starter kanskje med et ubetalt kredittkort og så får man seg kanskje et forbrukslån, kombinasjonen her er giftig. Så hva bør du gjøre hvis du har mye kredittkort gjeld? Dette skal vi gå litt nærmere inn på i denne artikkelen.

Før du begynner å betale ned kredittkortgjelden så vil vi gjerne oppfordre deg til å tenke over hvorfor du har havnet i dette uføret. Har du brukt for mye penger på shopping, pengespill eller hva er årsaken til at du har fått kredittkortgjeld? Det er utrolig viktig å finne ut hvor det gikk galt slik at du ikke havner i uføret igjen.

Få oversikt

Vi opplever at veldig mange som har kredittkortgjeld ikke har oversikten over sin gjeld. Ofte så er beløpet de skylder mye høyere enn de tror og det er utrolig viktig med en oversikt om man skal bli kvitt gjelden. Derfor anbefaler vi at du lager en oversikt over din gjeld i et regneark. Her lister du opp hvor mye du skylder på hvert kredittkort, beløp du betaler i måneden og hvilken rente du har.

Deretter så lager du en prioritert nedbetalingsplan hvor du begynner med å betale ned kredittkortet med høyest rente. Da har du en klar plan for hvordan du skal betale ned gjelden mest effektivt og ikke minst billigst mulig.

Klipp kortene

Som kredittkort-elsker så er det vondt å si det men om du har mye kredittkort gjeld så er du nødt til å klippe kredittkortene. Disse kredittkortene er årsaken til gjelden din. Ved å klippe disse i 2 så stopper du deg selv fra å ta opp mer gjeld. Om du har lagret disse kredittkortene digitalt så bør du slette disse her også.

Vurder en refinansiering

Hvis du har flere kredittkort liggende med gjeld på så kan det lønne seg å samle disse i et lån i en slags refinansiering. Dette er et lån hvor man gjerne har en bedre rente enn man har på de vanlige kredittkortene. Det betyr at du sparer penger og ikke minst får en bedre oversikt over din økonomi. Hvor mye du sparer er avhengig av renten du har på kredittkortene du skylder penger på og renten du eventuelt får på refinansieringslånet.

Dersom du i dag eier egen bolig så kan det være et alternativ å bake kredittkortgjelden inn i boligen. Det kan være veldig komfortabelt for man får en mye bedre rente enn refinansiering uten sikkerhet. Refinansiering uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån men det er gjerne en lavere rente enn et vanlig forbrukslån og man kan i enkelte tilfeller få en lengre nedbetalingstid enn vanlig.

Veldig mange tror at det å refinansiere kredittkort er veldig mye jobb men det er faktisk ikke det. Det er faktisk bare å sende inn en søknad og banken fikser resten for deg.

Hvem kan få refinansiering?

I utgangspunktet så kan alle få en refinansiering men man må oppfylle noen enkle krav fra bankene:

    1. Ingen betalingsanmerkninger
    2. Ikke noen aktive inkassosaker
    3. Skattepliktig inntekt på over 250 000,-
    4. Gjelden din kan totalt ikke overstige 5x inntekt

Bankene er ikke pliktige til å innvilge deg refinansiering og derfor så er det gjerne slik at veldig mange opplever å få nei fra en bank. Derfor kan det være lurt å søke i flere banker så man øker sannsynligheten for å få et ja. Renten kan variere fra bank til bank. Derfor anbefaler vi at man søker i flere banker for å få best mulig rente på sin kredittkortgjeld.

Gjør endringer i forbruket

Når du har opparbeidet deg kredittkortgjeld så ligger det i «kortene» at du har brukt mer penger enn du har råd til. Dette kommer som oftest av et overforbruk i forhold til din inntekt. Det kan være flere forskjellige ting som spiller inn her. Ofte så er den beste måten å få oversikten over forbruket å ta en utskrift av kontoutskriften. Deretter så bruker man en markeringspenn for å markere unødvendigheter og ting man kan kutte. Typiske ting man finner her er unødvendige utgifter til snus, røyk, pils, pengespill og kaffekopper.

Veldig mange opplever at denne øvelsen er svært effektiv og gjør at de klarer å betjene ned gjelden mye raskere enn forventet. Med en god oversikt over økonomien så får du kontrollen som du trenger for å betale ned gjelden raskest mulig.

Lag et budsjett

Det siste punktet er budsjett. Som vi har nevnt tidligere i denne artikkelen så er det å ha kontroll på økonomien ekstremt viktig. Et budsjett er utrolig viktig for å kunne hindre at du havner i økonomiske problemer igjen og for å få rom til sparing. Det er ganske enkelt å lage et budsjett, det finnes veldig mange gratis budsjetter som du kan laste ned. Vår favoritt er budsjettet som følger med Office-pakken.

Kredittkort eller debetkort – fordeler og ulemper på nett

Kredittkort

De aller fleste nordmenn har både minst et kredittkort og et debetkort, men hvilket er det egentlig lurest å benytte når man betaler alt fra dagligvarer til casino på nett? Det kan faktisk ha mer å si enn hva du kanskje tror, og det kan være en del penger å spare på å velge det mest gunstige alternativet i forskjellige situasjoner. Legg merke til at det egentlig er de samme forhold som gjelder både ved kjøp i fysiske butikker og nettbutikker, kanskje med unntak av at sikkerhetsaspektet ved kredittkort er enda viktigere på nett. Enkelt forklart så er det debetkort … Les mer

Vet du hva pengene dine egentlig går til?

Budsjett

Et kredittkort har mange fordeler men noen få ulemper. De negative konsekvensene har vi omtalt her mange ganger, men kredittkort har en bakside som vi har snakket veldig lite om. Det er nettopp dette at man faktisk mister oversikten over forbruket man har. Når man hadde penger i lommeboken før så hadde man gjerne et forhold til det fordi man ga fra seg noe. Det gjør man ikke når man bruker kredittkortet. Derfor anbefaler vi alle som bruker kredittkort å ta en gjennomgang av økonomien din. Fordelen med kredittkort er at bankene lagrer alt du trenger av informasjon for å … Les mer

Hvordan få mest mulig cashback på ditt kredittkort?

Kredittkort

Kredittkort er et fantastisk verktøy for å spare penger. De siste årene så har det vært en enorm konkurranse på kredittkort i Norge. Dette har ført til at godene som følger bruken av et kredittkort faktisk bare blir bedre. Veldig mange benytter seg av nettopp disse bonusene til vanlig som f.eks når man handler gaver, mat og er ute å spiser. Det mange glemmer er at det finnes ganske mange steder du faktisk kan bruke et kredittkort for å få cashback. Det er nemlig mange store kjøp som vi gjør gjerne igjennom livet som kan gi store besparelser hvis man … Les mer

Hva skjer hvis man ikke betaler kredittkortregningen?

Betale kredittkortregningen

Veldig mange nordmenn bruker kredittkortet sitt hver eneste dag. De aller fleste betaler pengene tilbake men det er en stadig større andel som velger å utsette kredittkortbetalingen. I følge en undersøkelse som ble gjort rundt 6 måneder siden så er det i overkant av 500 000 nordmenn som utsetter kredittregningen sin. Det store spørsmålet er hva skjer egentlig når man velger å ikke betale kredittkortregningen sin? Les også: Derfor bør du betale hele kredittkortregningen ved forfall I denne artikkelen skal vi nettopp gå inn på dette. Hva skjer hvis man ikke betaler kredittkortregningen sin og hvor mye koster dette over … Les mer

5 grunner til at du burde skaffe deg et kredittkort

Netthandel med kredittkort

Kredittkort har de siste årene fått mye hard omtale og har blitt omtalt som et problem men det er faktisk et utrolig godt verktøy for deg som har kontroll på økonomien. Derfor har vi nå laget en liste over 5 gode grunner til at du burde skaffe deg et kredittkort. Vi har her valgt å velge ut de aller beste og fremste fordelene med et kredittkort. Noen av disse grunnene gjelder ikke alle kredittkort så hvis du er interessert i noen av disse fordelene så bør du sjekke om kredittkortet du bestiller deg har dette. Likviditet Hvis du i dag … Les mer

Når bør man skaffe seg et forhåndsbetalt kredittkort?

Betale med kredittkort

De siste årene så har det kommet en ny trend som man ser på bensinstasjoner, kiosker og andre utsalgssteder. Det har nemlig kommet en ny type kredittkort som er forhåndsbetalt. Dette er kort som ser ut som vanlige kredittkort men som krever at man fyller de opp med penger på nett, i en kiosk eller andre steder. Vi har jo lurt på hvorfor man kjøper disse kredittkortene og hva de brukes til. Enkelte vil nok hevde at det er feil å kalle det et kredittkort men det er et mer likt et kredittkort enn man kanskje tror. Den eneste forskjellen … Les mer

Er kredittkort for alle?

Er kredittkort for alle?

Når man blir ny kunde i en bank så kommer gjerne kundeforholdet med et kredittkort. Hvis man leser på spareforumer så sier alle at man trenger et kredittkort for å spare mer penger. Et kredittkort har av mange blitt sett på som en form for status og veldig mange er stolte over at de har fått kreditt av banken. Samtidig så vet vi at kredittkort har vært en driver bak den økende kredittkortgjelden og gjeldsproblemene i Norge. Før den store «boomen» i forbrukslån i Norge så var det kredittkort som var den største gjeldsposten for nordmenn. Det mange ikke vet … Les mer

De nye kredittkortene

De nye kredittkortene

Konkurransen på kredittkortmarkedet blir stadig høyere og kredittkortselskapene lager stadig nye produkter for å få flere kunder til å velge dem fremfor alle andre. Det er nemlig blitt slik at det ikke er store forskjeller mellom de forskjellige kredittkortselskapene. De tilbyr alle gode rabatter, rentefri tilbakebetaling og de har nesten samme kredittmodell. Det betyr at det er veldig få kredittkort som faktisk skiller seg, rent teknisk. Nå har kredittkortselskapene begynt å tenke nytt og tenke på hvordan de lager kredittkortene. I en verden hvor stadig flere digitaliserer kredittkortene så er et noen som har valgt å gå motsatt vei i … Les mer

Er reiseforsikringen på kredittkortet god nok?

Kredittkort med reiseforsikring

En av mange fordeler med kredittkort er at det inkluderer en reiseforsikring når du bestiller ferien eller reisen med kredittkortet. Spørsmålet veldig mange stiller seg før de legger ut på en reise er om dette er en god nok reiseforsikring og hva man må huske. Vi skal prøve å gå litt i dybden på nettopp dette med reiseforsikringen som følger kredittkortet. Hvorfor trenger vi reiseforsikring? For de aller fleste så er dette ganske åpenbart, men når du er på reise så kan ting skje. Du kan bli syk, rana eller andre ting kan skje. Hvis du ikke har forsikring så … Les mer

Hvorfor er renten så høy på kredittkort?

Betale med kredittkort

Kredittkort er noe som alle har i lommeboken, ihvertfall de fleste av oss. Det er noe man gjerne bruker når man er ute på reise, handler for store summer eller i dagene før man får lønning. Et spørsmål som vi ofte får er hvorfor renten på kredittkort er så høy? Renten på et kredittkort varierer fra 15 % effektiv til godt over 30 %. Sammenlign rente på kredittkort her Spørsmålet er jo veldig legitimt. Til vanlig så er vi vandt med å betale rundt 3 % på boliglånet og kanskje rundt 4 % på boliglånet. Det er dermed ikke til … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!