Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også.

Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer.

Komplett Bank

Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet i 2018, for da Komplett solgte seg ut.

Komplett solgte Komplett Bank til Canica Invest, og det er dette holdingselskapet som eier mest av Komplett Bank per dags dato. Canica Invest har også eierandeler i Komplett Group, som Komplett fremdeles er en del av.

Komplett Bank har spesialisert seg innenfor det å hjelpe privatpersoner med økonomien. Det betyr at de tilbyr forskjellige låneprodukter, sparemuligheter og handlemuligheter, i tillegg til kredittkort, som jo er det overordnede temaet for denne artikkelen.

Dette er en bank med flere virksomhetsområder enn Norge. Bankens hovedkontor finner du i Oslo-området, nærmere bestemt på Lysaker. Men du finner også land som Sverige og Finland innenfor bankens virksomhetsområder.

Hva er Komplett kredittkort?

Det offisielle navnet til et Komplett kredittkort er Komplett Bank Mastercard. Komplett Bank har med andre ord samarbeidet med kredittkortleverandøren Mastercard i utviklingen av dette kredittkortet.

Her til lands ble Komplett kredittkort lansert i slutten av 2015, men bankens andre virksomhetsområder måtte vente litt lenger. I Sverige og Finland ble nemlig ikke kredittkortet lansert før i begynnelsen av 2019.

Komplett Bank Mastercard er et gebyrfritt kredittkort som gir deg en kredittgrense på opp til 100 000 kroner, samt 50 dager rentefri kreditt. Med dette kredittkortet kan du altså handle akkurat når du føler for det, uten å måtte betale det du skylder med det samme.

Ved å bruke Komplett Bank Mastercard så tjener du opp bonuspoeng på varekjøp som du gjør på enten komplett.no eller blush.no. Kredittkortet kan også brukes på butikker og nettbutikker som aksepterer Mastercard, siden dette er et Mastercard kredittkort.

Betingelser for Komplett kredittkort

Som de fleste banker, stiller Komplett Bank et par krav til de som ønsker å bli kortholder av et Komplett Bank Mastercard. I søknadsprosessen er du nødt til å hake av for at du har lest og forstått Komplett Bank sine betingelser før utstedelsen av kredittkortet foreligger.

Komplett Bank ønsker at alle søkere skal ha fylt 20 år på tidspunktet de søker om å få et Komplett Bank Mastercard. I tillegg stilles det krav til hvor mye du tjener i løpet av et år. Her stilles det krav til at alle kortholdere skal ha en minimumsinntekt på 50 000 kroner i året.

Med Komplett Bank Mastercard følger det en kredittgrense på 100 000 kroner. Det foreligger ikke noe årsgebyr ved kortet, men det følger med en effektiv rente på 24,2 % dersom det utestående beløpet overstiger 15 000 kroner.

Fordeler med Komplett kredittkort

Hensikten med et Komplett kredittkort er å gi deg mer fleksibilitet i hverdagen. Ikke bare gir det deg muligheten til å betale det du skylder på et senere tidspunkt, men du får også muligheten til å tjene opp bonus:

  • 4 % bonus på alle varekjøp hos Komplett.no og Blush.no
  • 2 % bonus på alle varekjøp gjort via Internett (gjelder nettbutikker som aksepterer Mastercard som betalingsløsning)
  • 1 % bonus på øvrige varekjøp

Komplett Bank Mastercard gir deg muligheten til å utsette betalingen i opp til 50 dager helt kostnadsfritt. Du har også muligheten til å utsette betalingen i 3, 6 eller 9 måneder, men da vil det forekomme utsettelsesgebyr av ulik størrelse. Det forekommer ingen årsavgift.

Som kortholder av et Komplett Bank Mastercard, vil du også bli tilbudt en pakke med forsikringer som du kan benytte deg av. Dette er en forsikringspakke som du kan se langt etter andre steder:

  • ID-tyveriforsikring – innebærer hjelp og juridisk bistand inntil 100 000 kroner, dersom du blir utsatt for ID-tyveri.
  • Reise- og avbestillingsforsikring – betal med kredittkortet ditt og vær forsikret på reise i opp til 90 dager.
  • Kjøpsforsikring – praktisk dersom du opplever innbrudd eller utsettes for overfall. Gjelder også for skader som skjer under forsendelse.
  • Betalingsforsikring – en valgfri forsikring som sikrer deg økonomisk hjelp dersom livssituasjonen din plutselig endrer seg drastisk.

Ulemper med Komplett kredittkort

Komplett Bank tilbyr deg et kredittkort med tilsynelatende gode betingelser, men det foreligger litt forvirring i forbindelse med hvordan bonusopptjeningen foregår.

Forvirringen skyldes at det oppgis at du kan tjene opp til 500 bonuspoeng i måneden, men 2000 bonuspoeng til sammen på 12 måneder.

I tillegg virker det som at det kommer til å ta ganske lang tid å tjene opp nok bonuspoeng til at det utgjør en stor forskjell på handleturen.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!