Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også.

Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer.

Komplett Bank

Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet i 2018, for da Komplett solgte seg ut.

Komplett solgte Komplett Bank til Canica Invest, og det er dette holdingselskapet som eier mest av Komplett Bank per dags dato. Canica Invest har også eierandeler i Komplett Group, som Komplett fremdeles er en del av.

Komplett Bank har spesialisert seg innenfor det å hjelpe privatpersoner med økonomien. Det betyr at de tilbyr forskjellige låneprodukter, sparemuligheter og handlemuligheter, i tillegg til kredittkort, som jo er det overordnede temaet for denne artikkelen.

Dette er en bank med flere virksomhetsområder enn Norge. Bankens hovedkontor finner du i Oslo-området, nærmere bestemt på Lysaker. Men du finner også land som Sverige og Finland innenfor bankens virksomhetsområder.

Hva er Komplett kredittkort?

Det offisielle navnet til et Komplett kredittkort er Komplett Bank Mastercard. Komplett Bank har med andre ord samarbeidet med kredittkortleverandøren Mastercard i utviklingen av dette kredittkortet.

Her til lands ble Komplett kredittkort lansert i slutten av 2015, men bankens andre virksomhetsområder måtte vente litt lenger. I Sverige og Finland ble nemlig ikke kredittkortet lansert før i begynnelsen av 2019.

Komplett Bank Mastercard er et gebyrfritt kredittkort som gir deg en kredittgrense på opp til 100 000 kroner, samt 50 dager rentefri kreditt. Med dette kredittkortet kan du altså handle akkurat når du føler for det, uten å måtte betale det du skylder med det samme.

Ved å bruke Komplett Bank Mastercard så tjener du opp bonuspoeng på varekjøp som du gjør på enten komplett.no eller blush.no. Kredittkortet kan også brukes på butikker og nettbutikker som aksepterer Mastercard, siden dette er et Mastercard kredittkort.

Betingelser for Komplett kredittkort

Som de fleste banker, stiller Komplett Bank et par krav til de som ønsker å bli kortholder av et Komplett Bank Mastercard. I søknadsprosessen er du nødt til å hake av for at du har lest og forstått Komplett Bank sine betingelser før utstedelsen av kredittkortet foreligger.

Komplett Bank ønsker at alle søkere skal ha fylt 20 år på tidspunktet de søker om å få et Komplett Bank Mastercard. I tillegg stilles det krav til hvor mye du tjener i løpet av et år. Her stilles det krav til at alle kortholdere skal ha en minimumsinntekt på 50 000 kroner i året.

Med Komplett Bank Mastercard følger det en kredittgrense på 100 000 kroner. Det foreligger ikke noe årsgebyr ved kortet, men det følger med en effektiv rente på 24,2 % dersom det utestående beløpet overstiger 15 000 kroner.

Fordeler med Komplett kredittkort

Hensikten med et Komplett kredittkort er å gi deg mer fleksibilitet i hverdagen. Ikke bare gir det deg muligheten til å betale det du skylder på et senere tidspunkt, men du får også muligheten til å tjene opp bonus:

  • 4 % bonus på alle varekjøp hos Komplett.no og Blush.no
  • 2 % bonus på alle varekjøp gjort via Internett (gjelder nettbutikker som aksepterer Mastercard som betalingsløsning)
  • 1 % bonus på øvrige varekjøp

Komplett Bank Mastercard gir deg muligheten til å utsette betalingen i opp til 50 dager helt kostnadsfritt. Du har også muligheten til å utsette betalingen i 3, 6 eller 9 måneder, men da vil det forekomme utsettelsesgebyr av ulik størrelse. Det forekommer ingen årsavgift.

Som kortholder av et Komplett Bank Mastercard, vil du også bli tilbudt en pakke med forsikringer som du kan benytte deg av. Dette er en forsikringspakke som du kan se langt etter andre steder:

  • ID-tyveriforsikring – innebærer hjelp og juridisk bistand inntil 100 000 kroner, dersom du blir utsatt for ID-tyveri.
  • Reise- og avbestillingsforsikring – betal med kredittkortet ditt og vær forsikret på reise i opp til 90 dager.
  • Kjøpsforsikring – praktisk dersom du opplever innbrudd eller utsettes for overfall. Gjelder også for skader som skjer under forsendelse.
  • Betalingsforsikring – en valgfri forsikring som sikrer deg økonomisk hjelp dersom livssituasjonen din plutselig endrer seg drastisk.

Ulemper med Komplett kredittkort

Komplett Bank tilbyr deg et kredittkort med tilsynelatende gode betingelser, men det foreligger litt forvirring i forbindelse med hvordan bonusopptjeningen foregår.

Forvirringen skyldes at det oppgis at du kan tjene opp til 500 bonuspoeng i måneden, men 2000 bonuspoeng til sammen på 12 måneder.

I tillegg virker det som at det kommer til å ta ganske lang tid å tjene opp nok bonuspoeng til at det utgjør en stor forskjell på handleturen.

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen. Hva er et kredittkort? Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet. Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt … Les mer

Forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

I forbindelse med det å låne penger i banken deles lånealternativene inn i to hovedkategorier. Disse hovedkategoriene er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Lurer du på hvilket lån du kvalifiserer deg til? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg å finne ut av det. Hva er lån med sikkerhet? Lån med sikkerhet er en type lån hvor banken krever at låntaker stiller med en eller annen verdi som sikkerhet for lånet. Når du stiller med verdier som sikkerhet for et lån, så betyr det at du gir den aktuelle banken tillatelse til å ta pant i sikkerheten din. … Les mer

Slik inngår du en avtale om et privat lån

Har du havnet i en litt kinkig situasjon som har ført til at litt ekstra penger i kassen hadde kommet godt med? Når du først har blitt slått ut av spill på den måten, kan det være vanskelig å finne ut hva som er et naturlig steg videre. Nå til dags finnes det heldigvis mange måter som kan gjøre at byrden på skuldrene dine blir litt lettere å bære. Aller først bør du forhøre deg med banken din om hvilke muligheter du har til å ta opp et litt mindre lån. Om ikke noen av alternativene banken har å komme … Les mer

Er det mulig å få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Hvis vi ser til andre land som for eksempel nabolandet vårt Sverige, så ser vi at SMS-lån er et fremadstormende fenomen. Slik er det imidlertid ikke her til lands – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt. Det å få innvilget en lånesøknad i Norge er nemlig ikke bare-bare. Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle potensielle kunder, noe som kan føre til et skuffende svar for veldig mange. I denne artikkelen skal vi ta for oss dette interessante fenomenet som SMS-lån faktisk er. Er det mulig å få et slikt lån selv … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!