Kredittkort
Kredittkort

De vanlige bankene, og da tenker vi på banker som for eksempel Sparebank1 eller Skandiabanken, tilbyr også kredittkort. Har du et godt kundeforhold til din vanlige bank kan det lønne seg og også sjekke ut deres kort. Bankenes kort varier også i fordelspakker og betingelser, men så å si alle har gratis reise – og avbestillingsforsikring. Vårt generelle inntrykk er likevel at de bankuavhengige selskapene ofte har enda bedre kort enn de gamle trauste bankene.

Nordea Private MasterCard

Kredittkortet til Nordea er tilknyttet MasterCard. Det vil si at det kan benyttes i nærmere 200 land. Kortet er forbeholdt de som er kunde i banken og krever at en er fylt 18 år. Kortet har gratis reise – og avbestillingsforsikring, men uten andre fordelspakker. Vær oppmerksom på at halve reisen må betales med kortet om forsikringen skal gjelde. Kredittgrensen er på kr 50 000, med en gjennomsnittlig effektiv rente på 23,39%. Den rentefrie perioden er 45 dager. Kortet er gratis i bruk om du handler varer, mens uttak av kontanter gir et kontantpåslag på 2%.

DNB MasterCard

DNB sitt kredittkort er også tilknyttet MasterCard. Her kan du få opptil kr 100 000 i kreditt, med 45 dagers rentefri periode. Den gjennomsnittlige effektive renten er på 26,11%, og du må være kunde i DNB for å få kortet. Dette kortet kommer med fordelspakke, og gir rabatter på en del ting. Rabattene får en hos Rica Hotels, Vianor og Auto Europe. Kortet gir også fordeler på andre tjenester i banken, som bl.a. kr 1 000 i avslag på etableringsgebyr på billån (sjekk søkbillån.no for lån til bil). Gratis reise – og avbestillingsforsikring er inkludert om du betaler minimum 50% av reisen med kortet. Vær oppmerksom på at kontantuttak har gebyrer, mens varekjøp er gebyrfritt.