Kredittkort
Kredittkort

Verden blir mindre og mindre, og nordmenn reiser stadig mer. Er du på utkikk etter et kort som gir fordeler ved reising kan SAS EuroBonus-kortene være noe for deg. Et vanlig kredittkort, men også med muligheter for noen gratis reiser eller hotellovernattinger.

SAS kredittkort

SAS har altså tre forskjellige tilbud for kredittkort. SAS EuroBonus Classic, Premium og Platinium. Alle disse kortene er knyttet opp til American Express og kan derfor også benyttes for betaling over hele verden. Felles for disse kortene er ordningen med bonuspoeng. Kjøper du en flyreise, hotellopphold eller leier bil gjennom SAS får du en viss mengde poeng for hvert kjøp. Disse poengene kan du samle opp til du ønsker å benytte dem. Da kan du helt eller delvis bruke poengene til å betale for en flybillett eller overnatting. Kortene har 18-års aldersgrense og 45 dagers rentefri periode.

Fordeler for reisende

Kortene har en del ting felles mens andre fordeler varierer. En ting som er felles for alle er at en blir tilknyttet American Express sitt fordelsprogram. Kortene kommer også derfor med inkludert gratis reise – og avbestillingsforsikring, bare pass på at 50% av reisen betales med kortet. Det er selvfølgelig enkelte forskjeller i kortene. Kredittkortene kommer blant annet med litt forskjellige kredittgrenser. Classic og Premium har en grense på kr 150 000, mens Platinium ikke har noen grense oppad. Det er også forskjell på rentesatsene hvor Classic har 23,80%, Premium 23,07% og Platinium har 23%. Å betale med kortet er gratis, men kontantuttak vil koste 4% tillegg på uttakssummen.