Kredittkort
Kredittkort

Skal du på ferie? Men mangler reiseforsikring? Fortvil ikke, du kan allerede være forsikret gjennom ditt kredittkort. Mange slike kort tilbyr gratis reiseforsikring, det eneste du trenger å gjøre er å betale minst 50% av reisens transportkostnader med kredittkortet, da er gjerne du og inntil tre medreisende eller familiemedlemmer forsikret.

En fullverdig reiseforsikring

Reiseforsikring gjennom ditt kredittkort (se kort med reiseforsikring her) er en fullverdig forsikring, dekningen er som oftest like god, eller nesten like god, som andre tradisjonelle reiseforsikringer som du får hos forsikringselskaper. Men, for å være på den sikre siden, er det viktig at du sjekker om dekningen passer dine behov, og det gjerne før avreise.

Betal reisen med kredittkortet!

Som nevnt tidligere, minst 50% av reisen må være betalt med kortet for at reiseforsikringen skal være gyldig, det er derfor svært viktig at du er påpasselig med å gjøre dette, spesielt hvis du reiser med bil (spar da gjerne på kvitteringene, både for drivstoff, bompenger, ferjeutgifter o.l.). Legg også merke til at reisen må betales med det samme kortet, du kan ikke bruke to forskjellige kredittkort for å betale andelen på femti prosent!

Gjelder ikke alle kredittkort

Det er blitt svært vanlig blant banker og kortselskaper å tilby gratis reiseforsikring gjennom kredittkort, men det gjelder ikke alle kort. Så vær på den sikre siden, sjekk alltid dette før du kjøper din reise. Blant de mest populære kredittkortene på det norske markedet tilbyr for eksempel re:member, Gebyrfri Visa, Norwegian-kortet, Cresco Gold, Manchester United Visa og Liverpool FC MasterCard, gratis reiseforsikring!