Kredittkort
Kredittkort

Jungelen med kredittkort er tett og derfor er det ikke enkelt å finne frem til de kort som gir deg de beste betingelsene. Vi skal derfor prøve å hjelpe litt. Betingelsene på et kredittkort er gjerne knyttet opp mot kostnadene ved bruk av kortet, både når du bruker det og etterpå når fakturaen skal betales. Ønsker du f.eks. å dele opp betalingen så blir det lagt til renter og det er stor forskjell på om du må betale en rente på 15 % eller 25 %. Det er en del penger å spare ved å ha et kredittkort som belaster deg med en lavere rente enn gjennomsnittet.

Skandiabanken Visa

Om vi utelukkende ser på kostnader knyttet til kortet, så er visakortet fra Skandiabanken det beste på markedet. Den effektive renten er på mindre enn 16 %, og det er en del lavere enn andre kredittkort. Du får rentefri betalingsutsettelse i 50 dager og kortet koster ingenting å bruke. Fordelen er derfor at om du ønsker å dele betalingen opp over flere måneder, så koster det deg en del mindre enn med andre kredittkort. Om vi derimot ser på rabatter som en del av betingelsene, så finnes det andre kort som er mye bedre enn Skandiabanken sitt kort. Her er det relativt få rabatter og derfor må man bestemme seg for om det er viktigere med et billig kredittkort eller å betale noe mer for å få rabatt når man skal shoppe.

Santander Red

Santander sitt visakort har også bra betingelser når man ser på kostnader. Her er den effektive renten på rundt 17,1 % og det er også en del lavere enn de fleste andre kredittkort. Her får du 50 dagers rentefri betalingsutsettelse og kortet er gratis å bruke med et enkelt unntak. Du må betale for uttak av kontanter i minibanken. Dette koster kr. 30 + 1 % av beløpet du tar ut. Fordelen med dette kortet fremfor Skandiabanken sitt er at du får flere rabatter. Du blir med i fordelsprogrammet til Santander Bank og her er det mer enn 200 nettbutikker som tilbyr deg rabatt når du betaler med kortet som betalingsmiddel. Rabatten varierer fra 1 – 15 %. Det blir et regnestykke, men begge kort tilbyr gode betingelser i forhold til mange andre kredittkort.