Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er ikke lengre bare et kort med ekstra penger. Nå kan du også oppnå så gode fordeler med enkelte kort at du faktisk får penger også, ikke bare bruker. Dette kalles for cashback eller cashpoints. Vurderer du et nytt kort kan denne løsningen være smart å benytte.

Dette er cashback

Cashback vil si at du ved å handel, eller benytte kredittkort på bestemte steder får en bonus, en rabatt rett og slett. Dette kan du oppnå på steder hvor kortutsteder har avtaler om dette. Det er blitt mer og mer vanlig at bankene har knyttet kortet opp til bestemte tjenester. Dette kan være forskjellige butikker, som butikker på nett eller dagligvarebutikker. I tillegg er det ofte knyttet opp til restauranter, leiebil og bensinstasjoner. Hvor stor denne cashback rabatten er hos de forskjellige varierer. Det som er felles er at benytter du kortet som betalingsmiddel trekkes denne rabatten av på din månedlige faktura.

Noen kredittkort med cashback

Det er flere kort i Norge som har dette. Her hos oss finner du flere av disse, som for eksempel Flexi Visa. Dette kortet fra Santander Consumer Bank gir hele 4% cashback på en god del steder, som du velger selv, innenfor visse kategorier. Disse du kan endre hver måned. Et annet kredittkort med en god løsning er 365 Privat Mastercard. Her er cashback på 3,65% på bensinstasjoner, klær og sko. Hos denne kortutstederen er kategoriene faste. Vær obs på at en del kort har en årlig grense på cashback. Dermed kan det være en ide å ha flere kort, slik at en kan oppnå maksimal utnyttelse av denne ordningen.