Realiser drømmen med et MC-lan

Enten du befinner deg i midten av 20-årene med et rykende ferskt MC-sertifikat i lomma, eller midtlivskrisa har fått deg til å ville blåse bort støvet av sertifikatet som har ligget på hylla i veldig mange år, så er det ikke umulig å få drømmen realisert med et MC-lån.

Det er dog ikke slik at du bare kan gå til en MC-forhandler og signere på papirene på flekken. Men folk har forskjellige forutsetninger – noen er kanskje avhengig av å få hjelp med å finansiere MC-drømmen, og finansiering er noe folk må sette seg godt inn i.

Når du gjør det, så vil du finne ut at mange banker faktisk tilbyr egne MC-lån til kundene sine. Men det finnes flere forskjellige lån som lar deg realisere MC-drømmen din. Det er det vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Hva er et MC-lån?

Et MC-lån er nettopp det det høres ut som. Det er et lån som kan brukes til å finansiere kjøp av en motorsykkel.

Om du er usikker på om et slikt lån passer til typen MC som du ønsker å investere i, så kan vi fortelle deg at et MC-lån passer ypperlig enten du skal kjøpe MC brukt eller splitter ny fra en eller annen forhandler.

Hvor gode lånebetingelser du får vil variere med utgangspunkt i utgangspunktet ditt. Har du en pengesum som kan du spytte inn som egenkapital, eller har du noe du kan stille som sikkerhet for MC-lånet ditt? Jo bedre utgangspunkt du har, jo bedre betingelser får du.

Betingelsene varierer fra bank til bank

Når vi først er inne på lånebetingelser, så er det viktig å understreke at dette er noe som varierer fra bank til bank.

Med betingelser mener vi faktorer som rentekostnader (inkludert både nominell og effektiv rente), eventuelle gebyrer og nedbetalingstid. Om du er på jakt etter den beste avtalen, så er det viktig at du sammenligner flere alternativer, og ikke går for det første og det beste.

Som nevnt vil også lånebetingelsene variere med utgangspunkt i hvor vidt du går for et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet.

Det er også viktig å sjekke hvor de forskjellige bankene står i forbindelse med krav om forsikring og lignende. Noen banker stiller nemlig krav om full kaskoforsikring, mens andre banker lar deg bestemme selv i en mye større grad.

MC-lån eller et annet lån?

Det er svært vanlig å søke om et MC-lån når du skal finansiere kjøp av MC. Men det betyr ikke at det er den eneste måten å gjøre det på.

Et annet alternativ er å ta opp et forbrukslån, men her er det viktig å huske på at det forekommer ganske høye renter på et slikt lån. Derfor bør du ha tungen rett i munnen når du undersøker hvilken type lån som gir deg de beste forutsetningene for å håndtere lånet.

Om du har et boliglån fra før, så kan du også vurdere opplåning. Det betyr rett og slett at du øker boliglånet ditt for å kunne finansiere MC-kjøpet. Dette er en fin mulighet, men igjen så er det viktig å se det i en realistisk kontekst. Har du lyst til å betale på MC-en din i 30 år?

Dersom den aktuelle banken ikke tilbyr MC-lån, så kan det også hende at de tilbyr deg et tradisjonelt billån til å hjelpe deg med finansieringen av MC-kjøpet.

Hvilken informasjon trenger den aktuelle banken?

Etter at du har funnet kjøretøyet du ønsker å kjøpe, samt banken som tilbyr deg de beste betingelsene, så trenger den aktuelle banken litt informasjon for å kunne utstede et lånebevis til deg. Denne informasjonen bør inkludere:

  • Type MC og årsmodell
  • Registreringsnummer
  • Kilometerstand på MC
  • Navnet på vedkommende du kjøper MC fra

Dette bør du huske ved kjøp av MC

Det er ikke bare kommunikasjonen med banken du er nødt til å fokusere på før du signerer kjøpskontrakten.

Før du setter signaturen din på noen form for kontrakt, så bør du gjøre en bakgrunnssjekk av kjøretøyet du vurderer å kjøpe. Det gjelder spesielt når det er en privat kjøpsavtale.

En slik bakgrunnssjekk innebærer blant annet å finne ut om det forekommer noen heftelser på kjøretøyet. Om dette er noe som forekommer, så er det viktig at disse innfris slik at det ikke blir hengende ved deg i tiden fremover.

Kan et MC-lån brukes til flere ting?

Svaret på dette spørsmålet er kort og godt: Ja, et MC-lån kan brukes til å finansiere flere ting.

Det er ikke slik at et MC-lån utelukkende går til en bestemt type kjøretøy. Banken kan også innvilge søknaden din om et MC-lån hvis du skal bruke pengene til å finansiere et kjøp av enten moped eller ATV.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!