Realiser drømmen med et MC-lan

Enten du befinner deg i midten av 20-årene med et rykende ferskt MC-sertifikat i lomma, eller midtlivskrisa har fått deg til å ville blåse bort støvet av sertifikatet som har ligget på hylla i veldig mange år, så er det ikke umulig å få drømmen realisert med et MC-lån.

Det er dog ikke slik at du bare kan gå til en MC-forhandler og signere på papirene på flekken. Men folk har forskjellige forutsetninger – noen er kanskje avhengig av å få hjelp med å finansiere MC-drømmen, og finansiering er noe folk må sette seg godt inn i.

Når du gjør det, så vil du finne ut at mange banker faktisk tilbyr egne MC-lån til kundene sine. Men det finnes flere forskjellige lån som lar deg realisere MC-drømmen din. Det er det vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Hva er et MC-lån?

Et MC-lån er nettopp det det høres ut som. Det er et lån som kan brukes til å finansiere kjøp av en motorsykkel.

Om du er usikker på om et slikt lån passer til typen MC som du ønsker å investere i, så kan vi fortelle deg at et MC-lån passer ypperlig enten du skal kjøpe MC brukt eller splitter ny fra en eller annen forhandler.

Hvor gode lånebetingelser du får vil variere med utgangspunkt i utgangspunktet ditt. Har du en pengesum som kan du spytte inn som egenkapital, eller har du noe du kan stille som sikkerhet for MC-lånet ditt? Jo bedre utgangspunkt du har, jo bedre betingelser får du.

Betingelsene varierer fra bank til bank

Når vi først er inne på lånebetingelser, så er det viktig å understreke at dette er noe som varierer fra bank til bank.

Med betingelser mener vi faktorer som rentekostnader (inkludert både nominell og effektiv rente), eventuelle gebyrer og nedbetalingstid. Om du er på jakt etter den beste avtalen, så er det viktig at du sammenligner flere alternativer, og ikke går for det første og det beste.

Som nevnt vil også lånebetingelsene variere med utgangspunkt i hvor vidt du går for et lån med sikkerhet eller et lån uten sikkerhet.

Det er også viktig å sjekke hvor de forskjellige bankene står i forbindelse med krav om forsikring og lignende. Noen banker stiller nemlig krav om full kaskoforsikring, mens andre banker lar deg bestemme selv i en mye større grad.

MC-lån eller et annet lån?

Det er svært vanlig å søke om et MC-lån når du skal finansiere kjøp av MC. Men det betyr ikke at det er den eneste måten å gjøre det på.

Et annet alternativ er å ta opp et forbrukslån, men her er det viktig å huske på at det forekommer ganske høye renter på et slikt lån. Derfor bør du ha tungen rett i munnen når du undersøker hvilken type lån som gir deg de beste forutsetningene for å håndtere lånet.

Om du har et boliglån fra før, så kan du også vurdere opplåning. Det betyr rett og slett at du øker boliglånet ditt for å kunne finansiere MC-kjøpet. Dette er en fin mulighet, men igjen så er det viktig å se det i en realistisk kontekst. Har du lyst til å betale på MC-en din i 30 år?

Dersom den aktuelle banken ikke tilbyr MC-lån, så kan det også hende at de tilbyr deg et tradisjonelt billån til å hjelpe deg med finansieringen av MC-kjøpet.

Hvilken informasjon trenger den aktuelle banken?

Etter at du har funnet kjøretøyet du ønsker å kjøpe, samt banken som tilbyr deg de beste betingelsene, så trenger den aktuelle banken litt informasjon for å kunne utstede et lånebevis til deg. Denne informasjonen bør inkludere:

  • Type MC og årsmodell
  • Registreringsnummer
  • Kilometerstand på MC
  • Navnet på vedkommende du kjøper MC fra

Dette bør du huske ved kjøp av MC

Det er ikke bare kommunikasjonen med banken du er nødt til å fokusere på før du signerer kjøpskontrakten.

Før du setter signaturen din på noen form for kontrakt, så bør du gjøre en bakgrunnssjekk av kjøretøyet du vurderer å kjøpe. Det gjelder spesielt når det er en privat kjøpsavtale.

En slik bakgrunnssjekk innebærer blant annet å finne ut om det forekommer noen heftelser på kjøretøyet. Om dette er noe som forekommer, så er det viktig at disse innfris slik at det ikke blir hengende ved deg i tiden fremover.

Kan et MC-lån brukes til flere ting?

Svaret på dette spørsmålet er kort og godt: Ja, et MC-lån kan brukes til å finansiere flere ting.

Det er ikke slik at et MC-lån utelukkende går til en bestemt type kjøretøy. Banken kan også innvilge søknaden din om et MC-lån hvis du skal bruke pengene til å finansiere et kjøp av enten moped eller ATV.

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!