Kredittkort
Kredittkort

Har du vært på ferie i Danmark, og hatt problemer med å betale for varer og tjenester med ditt norske bank- eller kredittkort? Da er du ikke alene! Mange har nok opplevd å stå i danske butikker, klar til å betale, for så å oppdage at kun noe som heter Dankort (noe tilsvarende det norske BankAxept) aksepteres. Utrolig irriterende! Er det fortsatt slik?

Times are changing

I disse dager har det skjedd en revolusjon, det er faktisk mulig å bruke norske bank- og kredittkort på ferie i Danmark. Dette er selvfølgelig utrolig positivt, det eneste negative er at du som oftest må betale en liten prosentandel i gebyr ved hver transaksjon. For kort (Visa, MasterCard e.l.) utstedt utenfor det danske land, så må du ut med et gebyr på 1,40% per transaksjon. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men det kan fort bli noen hundrelapper i løpet av ferien!

Hvordan unngå gebyret?

For å være helt ærlig, så finnes det nok ikke noen måte å unngå dette gebyret på (hvis du ikke anskaffer et Dankort), men du kan bruke norske kredittkort som gir deg cashback ved bruk (1-4% av kjøpesummen tilbake). Da kan du ihvertfall «gå i null», eller hvis du er heldig, «gå i pluss». 365Privat MasterCard eller Flexi Visa er eksempler på kredittkort som gir deg dette.

Les mer om 365Privat MasterCard

Les mer om Flexi Visa