Kredittkort
Kredittkort

I nyhetene kan man rett som det er komme over nyheter angående kredittkort. Det være seg nedsetting av renter eller om folk som har økonomiske problemer på grunn av kortbruk. Sjelden kommer det nyheter som denne, og glade er vi for det. Kort med utfoldbare kniver.

Økning i bruk av kort

Få nordmenn benytter kun kontanter for betaling nå for tiden. Flere og flere benytter kun kort, eller en liten andel kontanter. Selskaper som SAS, Norwegian og 365Direkte må derfor stadig utvikle kortene sine for å ha de beste tilbudene. Dette kommer deg som bruker til gode, og det skjerper konkurransen selskapene imellom. Sider, som vår, er også med på å bevisstgjøre brukere slik at en får det kortet en trenger. Av og til dukker det opp nytt om kredittkort, som egentlig ikke er om økonomi. Smugleforsøk med falske kort var nytt for oss. I fjor ble det beslaglagt kniver kamuflert som kort.

Smugleforsøk av kniver

Tollvesenet beslaglegger hvert år forskjellige ting som forsøkes fraktes ulovlig over grensen til Norge. Det kan være gjennom ordinær post, biler eller fly. I jakten på smugling kommer Tollvesenet også av og til over helt nye ting. Denne gangen var det kniver formet som kredittkort, og dette kom overrakende på tollbetjentene. Det var lagt mye, og godt utført, arbeid i disse «kortene». Kortene hadde en skjult kniv som kunne foldes ut, og resterende av kortet ble da et håndtak. Hverken Tollvesenet, eller vi her hos oss, visste at dette var mulig. Det kan sies mye om merkelig bruk av kort, men for oss var denne den merkeligste, og vi håper at dette ikke skal bli en gjenganger på grenseoverganger.