Kredittkort
Kredittkort

Er du over gjennomsnittlig kompetent med datamaskiner eller smarttelefoner, så er selve søknadsprosessen ved et kredittkort såre enkel. Faktisk så vil vi påstå at den i 2014 er så enkel at selv oldemoren din kunne ha klart å søke om det – noe som naturligvis er en fordel både for deg og meg!

Alt skjer automatisk

Før vi forteller deg om selve søkeprosessen, så kan vi se litt på bakgrunnen. Nå til dags så behandles de fleste søknader om kredittkort ved hjelp av automatiske systemer, noe som gjør at bankene ikke har like store utgifter. Det har nærmest gitt en renteboom for deg og meg, i form av at de ulike bankene kan presse prisene enda mer enn tidligere.

Ved å bruke BankID som identifikasjon slipper man alt papirarbeidet, og den tiden man måtte vente på Postvesenet før, er nå forbi. Moderne kredittkort utstedes ofte samme uken som søknaden sendes!

Slik søker du

Alt du behøver å gjøre, er å fylle ut dine personalia på nettsiden/søkeskjemaet til banken du vil ha kredittkort hos. Det tar kun noen få minutter, og du må sjeldent oppgi inntektsdata og så videre, ettersom det uansett blir utført en kredittsjekk av deg for å se om du skikket til å få det aktuelle kortet.

I 2014 blir de fleste søknader om kredittkort godkjent. Den største fallgruven er hvis man har betalingsanmerkninger, noe som ofte fører til avslag.