Er det mulig å få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Hvis vi ser til andre land som for eksempel nabolandet vårt Sverige, så ser vi at SMS-lån er et fremadstormende fenomen. Slik er det imidlertid ikke her til lands – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt.

Det å få innvilget en lånesøknad i Norge er nemlig ikke bare-bare. Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle potensielle kunder, noe som kan føre til et skuffende svar for veldig mange.

I denne artikkelen skal vi ta for oss dette interessante fenomenet som SMS-lån faktisk er. Er det mulig å få et slikt lån selv om du har betalingsanmerkning?

Hva er et SMS-lån?

SMS-lån er et lån som bygger på en idé om at det å låne penger skal være så enkelt som overhodet mulig. I vår teknologiske verden kommer det heller ikke som noen overraskelse at dette omhandler bruk av mobiltelefon, for enklere enn det blir det jo ikke.

Det dreier seg sjelden om veldig stor summer eller mange års nedbetalingstid når det er aktuelt å søke om et SMS-lån. Ofte er det summer mellom 500 og 6000 kroner, samt en nedbetalingstid på et par måneder.

Dette er imidlertid ikke en lånetype som er spesielt mye brukt her til lands. Grunnen til det er at vi lever i en verden hvor Internett er så lett tilgjengelig at det er dette de fleste nordmenn benytter når de skal sende inn en lånesøknad til en eller annen bank.

Et annet begrep som ofte brukes om SMS-lån er mobillån, siden låneprosessen utføres ved hjelp av en mobiltelefon.

Historien bak SMS-lån

SMS-lån er ikke noe vi har hørt så veldig mye om i Norge, så hvor kommer det egentlig fra? Historien til denne typen lån fører oss over Atlanteren og til USA.

I 1930-årene gjennomgikk amerikanerne en dårlig økonomisk tid som senere ble kalt The Great Depression. På norsk kaller vi denne perioden Den store depresjonen. Dette var en tid der mange opplevde at pengene ikke strakk til.

Denne situasjonen inspirerte til oppfinnelsen av det vi i dag kjenner som SMS-lån. Den gangen var denne låntypen kjent som Payday Loans. Det var ikke snakk om en stor pengesum, men akkurat nok til å holde hjulene i gang frem til neste lønningsdag.

Selv om nedgangstidene etter hvert tok slutt, så har ikke behovet for slike små lån forsvunnet. Til tross for at dette ikke er en lånetype som brukes så veldig mye her til lands, så er det en permanent del av låneordningen i mange andre land.

Får du SMS-lån med betalingsanmerkning?

Som nevnt innledningsvis, så er norske banker pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle som søker lån hos dem. På folkemunne kalles dette rett og slett å finne ut om du har god betalingsevne eller ikke.

Om du har en rotete forhistorie i forbindelse med økonomi bak deg, så vil en kredittsjekk av deg avdekke dette. I dagens samfunn er det imidlertid slik at mange banker ønsker at du skal ha god styring på økonomien din. En betalingsanmerkning er ofte et tegn på det motsatte.

I mange tilfeller vil en betalingsanmerkning eller rotete, økonomisk forhistorie føre til at lånesøknaden din havner i nei-bunken. Men det finnes også banker som ikke vektlegger dette i veldig stor grad. De vurderer deg individuelt og vektlegger motivasjonen din.

Om du er relativt ung og leser dette, så vil vi anbefale deg på det sterkeste å gjøre ditt beste i holde den økonomiske stien bak deg skinnende ren. Kanskje virker det som en god idé å droppe å betale en uviktig regning akkurat der og, men det vil alltid få konsekvenser etterpå.

Et godt alternativ til SMS-lån

Det kan være litt vanskelig å konkludere i en slik situasjon, siden det kommer helt an på hvilken bank du er i dialog med. Forskjellige banker opererer med forskjellige betingelser og vilkår, så her bør du alltid velge den banken som gir deg den beste avtalen.

Men som nevnt ovenfor er den generelle regelen at du ikke får noen form for lån dersom du har betalingsanmerkning. Det finnes dog banker som velger å la tvilen komme kunden til gode, går mot strømmen og rekker ut en hjelpende hånd likevel.

SMS-lån er ikke blitt like vanlig her til lands enda, men det finnes likevel mange andre gode alternativer som du kan benytte deg av dersom du står midt i en krise. Disse alternativene kalles forbrukslån og refinansieringslån.

Det er imidlertid opp til deg og den aktuelle banken å komme til enighet om hvilken type lån som vil være det beste valget i din økonomiske situasjon.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!