Er det mulig å få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Hvis vi ser til andre land som for eksempel nabolandet vårt Sverige, så ser vi at SMS-lån er et fremadstormende fenomen. Slik er det imidlertid ikke her til lands – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt.

Det å få innvilget en lånesøknad i Norge er nemlig ikke bare-bare. Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle potensielle kunder, noe som kan føre til et skuffende svar for veldig mange.

I denne artikkelen skal vi ta for oss dette interessante fenomenet som SMS-lån faktisk er. Er det mulig å få et slikt lån selv om du har betalingsanmerkning?

Hva er et SMS-lån?

SMS-lån er et lån som bygger på en idé om at det å låne penger skal være så enkelt som overhodet mulig. I vår teknologiske verden kommer det heller ikke som noen overraskelse at dette omhandler bruk av mobiltelefon, for enklere enn det blir det jo ikke.

Det dreier seg sjelden om veldig stor summer eller mange års nedbetalingstid når det er aktuelt å søke om et SMS-lån. Ofte er det summer mellom 500 og 6000 kroner, samt en nedbetalingstid på et par måneder.

Dette er imidlertid ikke en lånetype som er spesielt mye brukt her til lands. Grunnen til det er at vi lever i en verden hvor Internett er så lett tilgjengelig at det er dette de fleste nordmenn benytter når de skal sende inn en lånesøknad til en eller annen bank.

Et annet begrep som ofte brukes om SMS-lån er mobillån, siden låneprosessen utføres ved hjelp av en mobiltelefon.

Historien bak SMS-lån

SMS-lån er ikke noe vi har hørt så veldig mye om i Norge, så hvor kommer det egentlig fra? Historien til denne typen lån fører oss over Atlanteren og til USA.

I 1930-årene gjennomgikk amerikanerne en dårlig økonomisk tid som senere ble kalt The Great Depression. På norsk kaller vi denne perioden Den store depresjonen. Dette var en tid der mange opplevde at pengene ikke strakk til.

Denne situasjonen inspirerte til oppfinnelsen av det vi i dag kjenner som SMS-lån. Den gangen var denne låntypen kjent som Payday Loans. Det var ikke snakk om en stor pengesum, men akkurat nok til å holde hjulene i gang frem til neste lønningsdag.

Selv om nedgangstidene etter hvert tok slutt, så har ikke behovet for slike små lån forsvunnet. Til tross for at dette ikke er en lånetype som brukes så veldig mye her til lands, så er det en permanent del av låneordningen i mange andre land.

Får du SMS-lån med betalingsanmerkning?

Som nevnt innledningsvis, så er norske banker pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle som søker lån hos dem. På folkemunne kalles dette rett og slett å finne ut om du har god betalingsevne eller ikke.

Om du har en rotete forhistorie i forbindelse med økonomi bak deg, så vil en kredittsjekk av deg avdekke dette. I dagens samfunn er det imidlertid slik at mange banker ønsker at du skal ha god styring på økonomien din. En betalingsanmerkning er ofte et tegn på det motsatte.

I mange tilfeller vil en betalingsanmerkning eller rotete, økonomisk forhistorie føre til at lånesøknaden din havner i nei-bunken. Men det finnes også banker som ikke vektlegger dette i veldig stor grad. De vurderer deg individuelt og vektlegger motivasjonen din.

Om du er relativt ung og leser dette, så vil vi anbefale deg på det sterkeste å gjøre ditt beste i holde den økonomiske stien bak deg skinnende ren. Kanskje virker det som en god idé å droppe å betale en uviktig regning akkurat der og, men det vil alltid få konsekvenser etterpå.

Et godt alternativ til SMS-lån

Det kan være litt vanskelig å konkludere i en slik situasjon, siden det kommer helt an på hvilken bank du er i dialog med. Forskjellige banker opererer med forskjellige betingelser og vilkår, så her bør du alltid velge den banken som gir deg den beste avtalen.

Men som nevnt ovenfor er den generelle regelen at du ikke får noen form for lån dersom du har betalingsanmerkning. Det finnes dog banker som velger å la tvilen komme kunden til gode, går mot strømmen og rekker ut en hjelpende hånd likevel.

SMS-lån er ikke blitt like vanlig her til lands enda, men det finnes likevel mange andre gode alternativer som du kan benytte deg av dersom du står midt i en krise. Disse alternativene kalles forbrukslån og refinansieringslån.

Det er imidlertid opp til deg og den aktuelle banken å komme til enighet om hvilken type lån som vil være det beste valget i din økonomiske situasjon.

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!