Kredittkort
Kredittkort

100.000 danske bankkort og utenlandske bør sperres på grunn av mistanke om misbruk, opplyser Nets. Dette gjelder også mange norske kort fordi mange nordmenn har handlet i danske nettbutikker. Nå anbefales nordmenn å handle i trygge norske nettbutikker som har grundige og lovlydige betingelser godt synlig på sidene sine. Nettbutikken bør også bruke SSL, dvs at nettadressen skal starte med https, det betyr at overføring av data er sikret.

Opp mot 100.000 danske bankkort bør sperres på grunn av mistanke om svindel i den nærmeste framtiden. Det skriver Nets på hjemmesiden sin . Det er ikke sikkert at kortene har blitt misbrukt enda, men allikevel anbefaler Nets at bankene sperrer kortene for å være på den sikre siden.

– Nets har i de siste ukene konstatert et stigende misbruk av utstedte bankkort i både danske og utenlandske nettbutikker, og alt peker nå på at kilden til dette er en utenlandsk nettbutikk, og at en større mengde kortopplysninger har havnet i feil hender, skriver selskapet på hjemmesiden sin.

For bare en måned siden opplyste Nets at samme utenlandske firma hadde misbrukt 15.000 bankkort. Men nå er tallet altså rent helt opp mot 100.000.

Nets ønsker ikke å opplyse om navnet på den danske nettbutikken, heller ikke bankene har fått vite hvem som står bak.

Største misbruk noensinne

Nets påpeker at det ikke er sikkert at alle kortene (se slike kort på forsiden vår) har blitt misbrukt, men at de skal sperres preventivt.

Det er kortselskapene selv – for eksempel Visa og Mastercard – som står bak etterforskningen.