Kredittkort
Kredittkort

I Norge aksepterer så å si alle utsalgssteder kredittkortbetaling. Nordmenn bærer mindre kontantbeløp på seg enn tidligere og velger kortbetaling fremfor cash. Alt dette til tross kan det være steder hvor man må ha kontanter. Når man er ute og reiser kan det være et godt tips og alltid ha kontanter på seg. Det er da viktig at dersom man velger kontantuttak med kredittkort, fremfor debetkort, tilkommer det ofte gebyrer. Det gjelder derfor å være klar over hvilke fordeler som ligger i ditt kredittkort og hva som ikke medfølger.

Dyrere uttak

Nå har det seg slik at det finnes kredittselskaper som ikke tar gebyrer ved kontantuttak, men de aller fleste krever et sted mellom 30 og 40 kroner per uttak. Enkelte selskaper tar til og med en prosentandel av selve uttaket i gebyr. Dermed blir kortbruken dyrere enn ved vanlig kortbetaling over internett eller i butikk. Eksempelvis er det ikke uvanlig at ved uttak på 5000 kroner kan hele 100 kroner gå med i gebyr. Husk altså at riktig bruk av kredittkort sparer deg for utgifter.

Kontanter i utlandet

Når man reiser utenlands er det fortsatt slik at man må ha kontanter. Små utsalgssteder og taxier aksepterer fortsatt ikke kortbetaling. Det betyr at man må ha kontanter lett tilgjengelig for å unngå unødvendig knoting når man er på reise. I dette henseendet tilbyr flere kredittselskaper gebyrfrie uttak i utlandet. Til tross dette må man ikke glemme at rentene løper ved uttaksdatoen. Sjekk derfor rentebetingelsene til hvert enkelt kredittselskap.