DnB Kredittkort

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi.

Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker.

Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Betale med kredittkort

DNB Bank

DNB står for Den Norske Bank. Dette er en av landets største banker på flere områder, både når det gjelder antall kunder og i forbindelse med omsetning. DNB Bank har vært i drift siden 1822. Denne banken begynner med andre ord å nærme seg en alder på 200 år.

I DNB Bank er Nærings- og handelsdepartementet selskapets største aksjonær, noe som betyr at denne banken er en delvis statseid bank. Departementet har en aksjepost på 34 %, og deretter kommer DNB under navnet Sparebankstiftelsen DNB. Deres aksjepost er på 8 %.

Selv om DNB Bank regnes for å være Norges største bank, så kan den også benyttes av mennesker som er bosatt i utlandet. DNB Bank har nemlig filialer i over 20 byer, deriblant Aberdeen, Hamburg, København, London, New York, Singapore, Stockholm og Warszawa.

Hos denne banken kan du få hjelp til lån, sparing og forsikring. I tillegg hjelper de deg naturligvis med bank- og kredittkort. DNB har tilpasset kortene de har tilgjengelig slik at de er tilpasset mennesker som befinner seg på ulike steder i livet.

Hva er DNB kredittkort?

DNB Bank og Mastercard har samarbeidet om å utvikle et DNB kredittkort. DNB kredittkortet er altså et Mastercard kredittkort. Dette er et kredittkort som går under flere forskjellige navn, da det kan kalles både DNB kredittkort, DNB Mastercard og DNB Mastercard Gold.

Med et DNB kredittkort forekommer det en kredittgrense på 100 000 kroner. Dette er en ganske normal størrelse på den medfølgende kredittgrensen, men det gir deg nok akkurat det lille pusterommet som du gjerne hungrer etter ved bestilling av et slikt kredittkort.

I tillegg til en kredittgrense på 100 000 kroner, så får du muligheten til en rentefri periode som strekker seg over 45 dager. Du trenger heller ikke å betale en fast sum hver eneste år for at du besitter et slikt kredittkort, noe som er veldig praktisk.

DNB kredittkort gir deg en viss prosentrabatt på en rekke butikker, for eksempel butikker som gir deg kulinariske opplevelser eller sportsbutikker. Dette er tilsynelatende butikker som kun benyttes av spesielt interesserte eller butikker du kun handler hos en gang i blant, noe som betyr at det er tvilsomt hvor mye dette kortet lønner seg.

Betingelser for DNB kredittkort

For å bli kortholder av et DNB kredittkort, så må du oppfylle kravene som DNB Bank stiller til deg. Dersom du ikke oppfyller disse kravene, så vil du heller ikke få innvilget søknaden din om et kredittkort i denne banken.

For å utstede et kredittkort i ditt navn, så krever DNB Bank at du har fylt 18 år og er norsk statsborger. I tillegg til dette forventes det at du har en årlig bruttoinntekt på 50 000 kroner eller mer.

I vurderingsprosessen vil dessuten DNB Bank foreta en kredittvurdering av deg, for å finne ut hvordan du håndterer økonomien din. Om kredittsjekken avdekker at du har betalingsanmerkninger eller lignende, så vil søknaden merkes som avslått automatisk.

I disse tilfellene kan du kredittsjekkes, klikk her for å lese mer.

Med et DNB kredittkort forekommer det en 45 dagers rentefri periode, men som kortholder av dette kredittkortet så forplikter du deg til å betale minimum 3 % av beløpet eller minimum 200 kroner av det du har utestående hver eneste måned.

Fordeler med DNB kredittkort

Du kan bruke ditt DNB kredittkort i flere forskjellige butikker. Som kortholder av dette kredittkortet får du for eksempel 3 % rabatt hver eneste gang du fyller drivstoff på kjøretøyet ditt uansett hvor du befinner deg.

Som kortholder av et DNB kredittkort vil du også bli tilbudt en rekke praktiske forsikringer, deriblant reise-, avbestillings- og kjøpsforsikring.

Om du er kortholder av et YX bonuskort, vil du også kunne kombinere ditt DNB kredittkort med dette bonuskortet.

Hvis du har DNB konto er det enkelt å betale inn penger på kredittkortet, bare se video under;

Ulemper med DNB kredittkort

Foruten kjøp av drivstoff, kan DNB kredittkort tilsynelatende kun brukes på butikker som ikke nødvendigvis er livsviktige for å få hjulene til å gå rundt i hverdagen.

Det foreligger også en maksimumsoppsparing på kjøp av drivstoff. Bonusoppsparingen stopper når du har handlet for mer enn 750 kroner, og det er ganske lite når det er drivstoff i dagens samfunn det gjelder.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!