DnB Kredittkort

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi.

Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker.

Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Betale med kredittkort

DNB Bank

DNB står for Den Norske Bank. Dette er en av landets største banker på flere områder, både når det gjelder antall kunder og i forbindelse med omsetning. DNB Bank har vært i drift siden 1822. Denne banken begynner med andre ord å nærme seg en alder på 200 år.

I DNB Bank er Nærings- og handelsdepartementet selskapets største aksjonær, noe som betyr at denne banken er en delvis statseid bank. Departementet har en aksjepost på 34 %, og deretter kommer DNB under navnet Sparebankstiftelsen DNB. Deres aksjepost er på 8 %.

Selv om DNB Bank regnes for å være Norges største bank, så kan den også benyttes av mennesker som er bosatt i utlandet. DNB Bank har nemlig filialer i over 20 byer, deriblant Aberdeen, Hamburg, København, London, New York, Singapore, Stockholm og Warszawa.

Hos denne banken kan du få hjelp til lån, sparing og forsikring. I tillegg hjelper de deg naturligvis med bank- og kredittkort. DNB har tilpasset kortene de har tilgjengelig slik at de er tilpasset mennesker som befinner seg på ulike steder i livet.

Hva er DNB kredittkort?

DNB Bank og Mastercard har samarbeidet om å utvikle et DNB kredittkort. DNB kredittkortet er altså et Mastercard kredittkort. Dette er et kredittkort som går under flere forskjellige navn, da det kan kalles både DNB kredittkort, DNB Mastercard og DNB Mastercard Gold.

Med et DNB kredittkort forekommer det en kredittgrense på 100 000 kroner. Dette er en ganske normal størrelse på den medfølgende kredittgrensen, men det gir deg nok akkurat det lille pusterommet som du gjerne hungrer etter ved bestilling av et slikt kredittkort.

I tillegg til en kredittgrense på 100 000 kroner, så får du muligheten til en rentefri periode som strekker seg over 45 dager. Du trenger heller ikke å betale en fast sum hver eneste år for at du besitter et slikt kredittkort, noe som er veldig praktisk.

DNB kredittkort gir deg en viss prosentrabatt på en rekke butikker, for eksempel butikker som gir deg kulinariske opplevelser eller sportsbutikker. Dette er tilsynelatende butikker som kun benyttes av spesielt interesserte eller butikker du kun handler hos en gang i blant, noe som betyr at det er tvilsomt hvor mye dette kortet lønner seg.

Betingelser for DNB kredittkort

For å bli kortholder av et DNB kredittkort, så må du oppfylle kravene som DNB Bank stiller til deg. Dersom du ikke oppfyller disse kravene, så vil du heller ikke få innvilget søknaden din om et kredittkort i denne banken.

For å utstede et kredittkort i ditt navn, så krever DNB Bank at du har fylt 18 år og er norsk statsborger. I tillegg til dette forventes det at du har en årlig bruttoinntekt på 50 000 kroner eller mer.

I vurderingsprosessen vil dessuten DNB Bank foreta en kredittvurdering av deg, for å finne ut hvordan du håndterer økonomien din. Om kredittsjekken avdekker at du har betalingsanmerkninger eller lignende, så vil søknaden merkes som avslått automatisk.

I disse tilfellene kan du kredittsjekkes, klikk her for å lese mer.

Med et DNB kredittkort forekommer det en 45 dagers rentefri periode, men som kortholder av dette kredittkortet så forplikter du deg til å betale minimum 3 % av beløpet eller minimum 200 kroner av det du har utestående hver eneste måned.

Fordeler med DNB kredittkort

Du kan bruke ditt DNB kredittkort i flere forskjellige butikker. Som kortholder av dette kredittkortet får du for eksempel 3 % rabatt hver eneste gang du fyller drivstoff på kjøretøyet ditt uansett hvor du befinner deg.

Som kortholder av et DNB kredittkort vil du også bli tilbudt en rekke praktiske forsikringer, deriblant reise-, avbestillings- og kjøpsforsikring.

Om du er kortholder av et YX bonuskort, vil du også kunne kombinere ditt DNB kredittkort med dette bonuskortet.

Hvis du har DNB konto er det enkelt å betale inn penger på kredittkortet, bare se video under;

Ulemper med DNB kredittkort

Foruten kjøp av drivstoff, kan DNB kredittkort tilsynelatende kun brukes på butikker som ikke nødvendigvis er livsviktige for å få hjulene til å gå rundt i hverdagen.

Det foreligger også en maksimumsoppsparing på kjøp av drivstoff. Bonusoppsparingen stopper når du har handlet for mer enn 750 kroner, og det er ganske lite når det er drivstoff i dagens samfunn det gjelder.

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!