SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?

 

Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.

 

Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like lett.

 

Dette er noe flyselskapene er fullt klar over. Derfor har de sett sitt snitt til å utvikle et eget bonusprogram. Hos flyselskapet SAS har de gitt bonusprogrammet sitt navnet SAS EuroBonus.

 

Hva er SAS EuroBonus?

 

SAS EuroBonus er Scandinavian Airlines sitt bonusprogram. Flyselskapet som går under fortkortelsen SAS har vært I drift siden 1946, men SAS EuroBonus ble lansert først i 1992.

 

Dette bonusprogrammet er veldig populært blant folk som velger å reise med SAS. SAS EuroBonus har faktisk så mye som rundt 5 millioner medlemmer, og disse medlemmene er spredt rundt omkring i Skandinavia.

 

Som medlem av SAS EuroBonus kan du samle opp bonuspoeng som du på et senere tidspunkt kan bruke til å aktivere forskjellige fordeler når du reiser med SAS.

 

For å samle opp bonuspoeng gjennom SAS EuroBonus er du avhengig av å ha et SAS EuroBonus kredittkort.

 

Hva er SAS kredittkort?

 

Enten du er over myndighetsalder eller ikke, så er sannsynligheten stor for at du vet hva et kredittkort er. Et generelt kredittkort er et betalingskort som inneholder en gitt kredittgrense som kortholder kan benytte seg av.

 

Det er også dette prinsippet SAS kredittkort bygger på. Men denne typen kredittkort er litt mer fordelaktig i forbindelse med reiser enn et tradisjonelt kredittkort. Grunnen til det er nemlig at samtidig som du gjennomfører et varekjøp, så sparer du opp bonuspoeng i SAS.

 

Poengene du samler opp med SAS EuroBonus kredittkortet ditt, kan du bruke til å betale for fremtidige flyreiser hos SAS. Du kan også bruke dem til å aktivere andre fordeler som vil gjøre flyreisen mye mer behagelig.

 

SAS samarbeider med to kredittkortleverandører når det gjelder utsteding av SAS kredittkort, og du kan velge akkurat den typen du vil. Kredittkortleverandørene er MasterCard og American Express.

 

SAS MasterCard

 

Det finnes to varianter av SAS MasterCard. Disse to variantene er navngitt SAS MasterCard og SAS MasterCard Premium.

 

I skrivende stund vil SAS MasterCard koste deg 173,50 kroner, men denne prisen gjelder kun i ett år. Etter ett år vil nemlig prisen på kredittkortet øke til 345 kroner i året. SAS MasterCard Premium vil imidlertid koste deg 1495 kroner i året uansett.

 

Ved bruk av SAS MasterCard og SAS MasterCard Premium vil du spare opp henholdsvis 10 og 15 bonuspoeng hver eneste gang du handler for 100 kroner på kredittkortet ditt.

 

SAS MasterCard Premium er naturligvis litt dyrere enn SAS MasterCard, men dette kortet vil generelt sett gi deg bedre betingelser enn det ordinære kortet.

 

SAS American Express

 

SAS og American Express har samarbeidet om å utvikle tre forskjellige kredittkort. Disse kalles American Express Classic, American Express Premium og American Express Elite.

 

American Express opererer med en månedspris, og denne vil variere med utgangspunkt i hvilket kredittkort du velger.

 

Det samme gjelder hvor mange bonuspoeng du kan spare opp med hvert enkelt kredittkort. Her får du muligheten til å spare opp henholdsvis 10, 15 og 20 bonuspoeng for hver 100-lapp du betaler med SAS American Express.

 

Betingelser for SAS kredittkort

 

Det er imidlertid ikke slik at hvem som helst kan inngå en avtale om et SAS kredittkort. SAS sitt bonusprogram fungerer nemlig slik at flyselskapet stiller ulike krav til menneskene som de inngår en avtale med. Enhver bruker av SAS kredittkortet må oppfylle disse kravene.

 

Først og fremst må korthaver være 18 år eller eldre, samt ha en minimumsinntekt på 150 000 kroner i året. I praksis betyr dette at du bytter ut det ordinære bankkortet ditt med et SAS kredittkort, betaler alt på én månedsfaktura og tjener opp bonuspoeng samtidig.

 

Fordeler med SAS kredittkort

 

Det er flere fordeler med både SAS MasterCard og SAS American Express.

 

En fordel som begge disse kredittkortene deler er at de gir deg en gyllen mulighet til å spare opp bonuspoeng som kan gjøre flyreisene dine litt billigere.

 

Ulemper med SAS kredittkort

 

Men det er imidlertid ikke bare fordeler med disse kortene.

 

Foruten et par ulemper som oppleves som naturlige (f.eks at prisen øker med utgangspunkt i kortvalg), så virker det vanskelig å samle poeng i forhold til hvordan andre flyselskaper gjør det på sine bonusprogrammer.

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen. Hva er et kredittkort? Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet. Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt … Les mer

Forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

I forbindelse med det å låne penger i banken deles lånealternativene inn i to hovedkategorier. Disse hovedkategoriene er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Lurer du på hvilket lån du kvalifiserer deg til? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg å finne ut av det. Hva er lån med sikkerhet? Lån med sikkerhet er en type lån hvor banken krever at låntaker stiller med en eller annen verdi som sikkerhet for lånet. Når du stiller med verdier som sikkerhet for et lån, så betyr det at du gir den aktuelle banken tillatelse til å ta pant i sikkerheten din. … Les mer

Slik inngår du en avtale om et privat lån

Har du havnet i en litt kinkig situasjon som har ført til at litt ekstra penger i kassen hadde kommet godt med? Når du først har blitt slått ut av spill på den måten, kan det være vanskelig å finne ut hva som er et naturlig steg videre. Nå til dags finnes det heldigvis mange måter som kan gjøre at byrden på skuldrene dine blir litt lettere å bære. Aller først bør du forhøre deg med banken din om hvilke muligheter du har til å ta opp et litt mindre lån. Om ikke noen av alternativene banken har å komme … Les mer

Er det mulig å få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Hvis vi ser til andre land som for eksempel nabolandet vårt Sverige, så ser vi at SMS-lån er et fremadstormende fenomen. Slik er det imidlertid ikke her til lands – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt. Det å få innvilget en lånesøknad i Norge er nemlig ikke bare-bare. Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle potensielle kunder, noe som kan føre til et skuffende svar for veldig mange. I denne artikkelen skal vi ta for oss dette interessante fenomenet som SMS-lån faktisk er. Er det mulig å få et slikt lån selv … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!