SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?

 

Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.

 

Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like lett.

 

Dette er noe flyselskapene er fullt klar over. Derfor har de sett sitt snitt til å utvikle et eget bonusprogram. Hos flyselskapet SAS har de gitt bonusprogrammet sitt navnet SAS EuroBonus.

 

Hva er SAS EuroBonus?

 

SAS EuroBonus er Scandinavian Airlines sitt bonusprogram. Flyselskapet som går under fortkortelsen SAS har vært I drift siden 1946, men SAS EuroBonus ble lansert først i 1992.

 

Dette bonusprogrammet er veldig populært blant folk som velger å reise med SAS. SAS EuroBonus har faktisk så mye som rundt 5 millioner medlemmer, og disse medlemmene er spredt rundt omkring i Skandinavia.

 

Som medlem av SAS EuroBonus kan du samle opp bonuspoeng som du på et senere tidspunkt kan bruke til å aktivere forskjellige fordeler når du reiser med SAS.

 

For å samle opp bonuspoeng gjennom SAS EuroBonus er du avhengig av å ha et SAS EuroBonus kredittkort.

 

Hva er SAS kredittkort?

 

Enten du er over myndighetsalder eller ikke, så er sannsynligheten stor for at du vet hva et kredittkort er. Et generelt kredittkort er et betalingskort som inneholder en gitt kredittgrense som kortholder kan benytte seg av.

 

Det er også dette prinsippet SAS kredittkort bygger på. Men denne typen kredittkort er litt mer fordelaktig i forbindelse med reiser enn et tradisjonelt kredittkort. Grunnen til det er nemlig at samtidig som du gjennomfører et varekjøp, så sparer du opp bonuspoeng i SAS.

 

Poengene du samler opp med SAS EuroBonus kredittkortet ditt, kan du bruke til å betale for fremtidige flyreiser hos SAS. Du kan også bruke dem til å aktivere andre fordeler som vil gjøre flyreisen mye mer behagelig.

 

SAS samarbeider med to kredittkortleverandører når det gjelder utsteding av SAS kredittkort, og du kan velge akkurat den typen du vil. Kredittkortleverandørene er MasterCard og American Express.

 

SAS MasterCard

 

Det finnes to varianter av SAS MasterCard. Disse to variantene er navngitt SAS MasterCard og SAS MasterCard Premium.

 

I skrivende stund vil SAS MasterCard koste deg 173,50 kroner, men denne prisen gjelder kun i ett år. Etter ett år vil nemlig prisen på kredittkortet øke til 345 kroner i året. SAS MasterCard Premium vil imidlertid koste deg 1495 kroner i året uansett.

 

Ved bruk av SAS MasterCard og SAS MasterCard Premium vil du spare opp henholdsvis 10 og 15 bonuspoeng hver eneste gang du handler for 100 kroner på kredittkortet ditt.

 

SAS MasterCard Premium er naturligvis litt dyrere enn SAS MasterCard, men dette kortet vil generelt sett gi deg bedre betingelser enn det ordinære kortet.

 

SAS American Express

 

SAS og American Express har samarbeidet om å utvikle tre forskjellige kredittkort. Disse kalles American Express Classic, American Express Premium og American Express Elite.

 

American Express opererer med en månedspris, og denne vil variere med utgangspunkt i hvilket kredittkort du velger.

 

Det samme gjelder hvor mange bonuspoeng du kan spare opp med hvert enkelt kredittkort. Her får du muligheten til å spare opp henholdsvis 10, 15 og 20 bonuspoeng for hver 100-lapp du betaler med SAS American Express.

 

Betingelser for SAS kredittkort

 

Det er imidlertid ikke slik at hvem som helst kan inngå en avtale om et SAS kredittkort. SAS sitt bonusprogram fungerer nemlig slik at flyselskapet stiller ulike krav til menneskene som de inngår en avtale med. Enhver bruker av SAS kredittkortet må oppfylle disse kravene.

 

Først og fremst må korthaver være 18 år eller eldre, samt ha en minimumsinntekt på 150 000 kroner i året. I praksis betyr dette at du bytter ut det ordinære bankkortet ditt med et SAS kredittkort, betaler alt på én månedsfaktura og tjener opp bonuspoeng samtidig.

 

Fordeler med SAS kredittkort

 

Det er flere fordeler med både SAS MasterCard og SAS American Express.

 

En fordel som begge disse kredittkortene deler er at de gir deg en gyllen mulighet til å spare opp bonuspoeng som kan gjøre flyreisene dine litt billigere.

 

Ulemper med SAS kredittkort

 

Men det er imidlertid ikke bare fordeler med disse kortene.

 

Foruten et par ulemper som oppleves som naturlige (f.eks at prisen øker med utgangspunkt i kortvalg), så virker det vanskelig å samle poeng i forhold til hvordan andre flyselskaper gjør det på sine bonusprogrammer.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!