Disse lånene tilbyr Statens pensjonskasse

Statens pensjonskasse er en av de mange bankene som finnes på dagens bankmarked. Denne artikkelen skal handle om hvilke lån denne banken tilbyr, samt hvem som kan søke om dem.

Hva er Statens pensjonskasse?

Om du er statlig ansatt eller jobber i skoleverket eller andre virksomheter med tilknytning til det offentlige, så kan du søke lån hos Statens pensjonskasse. Dette er en forvaltningsbedrift som er underlagt Arbeids- og sosialdepartementet.

Siden 1917 har Statens pensjonskasse hjulpet folk med boliglån, forsikring og pensjon. Det er så mye som 1300 virksomheter og mer enn én million nordmenn som benytter seg av denne bankens tjenester.

Statens pensjonskasse jobber med utgangspunkt i filosofen om at de skal gjøre pensjon enklere, slik at det blir enklere for folk å ta gode valg.

Hva er et lån?

Å ta opp et lån handler som regel om at det er to parter som inngår en avtale. I forbindelse med dette spesifikke begrepet, så dreier avtalen seg ofte om penger.

I forbindelse med lån, er det vanligvis en privatperson som inngår en avtale med en eller annen bank. På fagspråket sies det da at banken innehar rollen som lovgiver eller kreditor, mens privatpersonen har en rolle som låntaker eller debitor.

Hensikten med å ta opp et lån er å finansiere noe som koster mer penger enn det du selv har på bok. En slik lånsavtale kan dreie seg om både små og store pengesummer. Derfor finner det forskjellige typer lån, og hvilke lån som tilbyr varierer fra bank til bank:

  • Boliglån
  • Billån
  • Forbrukslån
  • Refinansieringslån

Dette er de fire vanligste låntypene som tilbyr til folk flest i dag. Det kan imidlertid være lurt å merke seg at det kan dukke opp lån under andre navn her og der, men disse lånene er sannsynligvis en eller annen form for forbrukslån.

Hvilke lån tilbyr Statens pensjonskasse?

Hos Statens pensjonskasse kan folk som enten indirekte eller direkte er statlig ansatt, få hjelp til både boliglån, oppussingslån, refinansiering og lån i forbindelse med skifteoppgjør.

Boliglån

Som medlem i Statens pensjonskasse kan du søke om boliglån hos dem. De vil gjøre alt som står i deres makt for å sikre deg gode lånebetingelser. Dette innebærer blant annet en gunstig rente.

Hos Statens pensjonskasse får du muligheten til å låne opp til 2 300 000 kroner til en nominell rente som begynner så lavt som 1,49 %. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette er en fra-verdi. Det betyr at dette kun er startpunktet deres.

Oppussingslån

Har det oppstått en situasjon som du ikke hadde en sjanse i havet til å se komme, som fører til at oppussing eller rehabilitering av boligen din er aktuelt? Da kan Statens pensjonskasse være din reddende engel!

Statens pensjonskasse tilbyr også lån til garasjebygging og oppgradering av uteområdet ditt. Men de finansierer ikke bygging av bolig.

Også her gir Statens pensjonskasse deg et tak på 2 300 000 kroner, og når du trodde det ikke kunne bli bedre, så forekommer det heller ikke noe krav om at Statens pensjonskasse må være din førsteprioritet.

Refinansieringslån

Har du en litt rotete forhistorie med økonomien bestående av mange smålån bak deg? Da gir Statens pensjonskasse deg muligheten til å låne penger til å betale ned disse.

Ved å gjøre dette så får du samlet alle smålånene dine, og du får kun en bank å betale til i tiden fremtiden. Dette vil også sikre deg bedre lånebetingelser.

I tillegg ordner Statens pensjonskasse selve nedbetalingen for deg. Du får med andre ord ikke pengene inn på din bankkonto, for banken overfører dem direkte til dine tidligere långivere.

Lån i forbindelse med skifte- eller arveoppgjør

Livet er forutsigbart. Det er ikke alt som er mulig å forutse. Eksempler på slike situasjoner kan være skilsmisse eller dødsfall. I forbindelse med førstnevnte kan skifteoppgjør bli aktuelt, og med sistnevnte venter som regel et arveoppgjør.

Lån til skifteoppgjør

Lån til skifteoppgjør kan være aktuelt om du og din tidligere ektefelle har eid felles bolig.

Om en av dere skal bli boende i boligen etter skilsmissen, så er det slik at denne personen må kjøpe den andre ut av boligen. Det kan være aktuelt å få hjelp med banken for å finansiere dette.

Lån til arveoppgjør

Lån til arveoppgjør ligner ganske mye på lån til skifteoppgjør. Det eneste forskjellen er at dette ikke er en skilsmisse.

Om den avdøde har etterlatt seg en bolig og den ikke skal selges til utenforstående, så må vedkommende som skal ha boligen kjøpe de andre arvingene ut av boligen.

For å få innvilget lån til arveoppgjør foreligger det en forutsetning om at vedkommende skal bo permanent i boligen.

Hvem kan søke om lån hos Statens pensjonskasse?

For å søke lån hos Statens pensjonskasse, så må du være medlem hos dem. Det blir du gjennom å være statlig ansatt på direkte eller indirekte vis.

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!