Disse lånene tilbyr Statens pensjonskasse

Statens pensjonskasse er en av de mange bankene som finnes på dagens bankmarked. Denne artikkelen skal handle om hvilke lån denne banken tilbyr, samt hvem som kan søke om dem.

Hva er Statens pensjonskasse?

Om du er statlig ansatt eller jobber i skoleverket eller andre virksomheter med tilknytning til det offentlige, så kan du søke lån hos Statens pensjonskasse. Dette er en forvaltningsbedrift som er underlagt Arbeids- og sosialdepartementet.

Siden 1917 har Statens pensjonskasse hjulpet folk med boliglån, forsikring og pensjon. Det er så mye som 1300 virksomheter og mer enn én million nordmenn som benytter seg av denne bankens tjenester.

Statens pensjonskasse jobber med utgangspunkt i filosofen om at de skal gjøre pensjon enklere, slik at det blir enklere for folk å ta gode valg.

Hva er et lån?

Å ta opp et lån handler som regel om at det er to parter som inngår en avtale. I forbindelse med dette spesifikke begrepet, så dreier avtalen seg ofte om penger.

I forbindelse med lån, er det vanligvis en privatperson som inngår en avtale med en eller annen bank. På fagspråket sies det da at banken innehar rollen som lovgiver eller kreditor, mens privatpersonen har en rolle som låntaker eller debitor.

Hensikten med å ta opp et lån er å finansiere noe som koster mer penger enn det du selv har på bok. En slik lånsavtale kan dreie seg om både små og store pengesummer. Derfor finner det forskjellige typer lån, og hvilke lån som tilbyr varierer fra bank til bank:

  • Boliglån
  • Billån
  • Forbrukslån
  • Refinansieringslån

Dette er de fire vanligste låntypene som tilbyr til folk flest i dag. Det kan imidlertid være lurt å merke seg at det kan dukke opp lån under andre navn her og der, men disse lånene er sannsynligvis en eller annen form for forbrukslån.

Hvilke lån tilbyr Statens pensjonskasse?

Hos Statens pensjonskasse kan folk som enten indirekte eller direkte er statlig ansatt, få hjelp til både boliglån, oppussingslån, refinansiering og lån i forbindelse med skifteoppgjør.

Boliglån

Som medlem i Statens pensjonskasse kan du søke om boliglån hos dem. De vil gjøre alt som står i deres makt for å sikre deg gode lånebetingelser. Dette innebærer blant annet en gunstig rente.

Hos Statens pensjonskasse får du muligheten til å låne opp til 2 300 000 kroner til en nominell rente som begynner så lavt som 1,49 %. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette er en fra-verdi. Det betyr at dette kun er startpunktet deres.

Oppussingslån

Har det oppstått en situasjon som du ikke hadde en sjanse i havet til å se komme, som fører til at oppussing eller rehabilitering av boligen din er aktuelt? Da kan Statens pensjonskasse være din reddende engel!

Statens pensjonskasse tilbyr også lån til garasjebygging og oppgradering av uteområdet ditt. Men de finansierer ikke bygging av bolig.

Også her gir Statens pensjonskasse deg et tak på 2 300 000 kroner, og når du trodde det ikke kunne bli bedre, så forekommer det heller ikke noe krav om at Statens pensjonskasse må være din førsteprioritet.

Refinansieringslån

Har du en litt rotete forhistorie med økonomien bestående av mange smålån bak deg? Da gir Statens pensjonskasse deg muligheten til å låne penger til å betale ned disse.

Ved å gjøre dette så får du samlet alle smålånene dine, og du får kun en bank å betale til i tiden fremtiden. Dette vil også sikre deg bedre lånebetingelser.

I tillegg ordner Statens pensjonskasse selve nedbetalingen for deg. Du får med andre ord ikke pengene inn på din bankkonto, for banken overfører dem direkte til dine tidligere långivere.

Lån i forbindelse med skifte- eller arveoppgjør

Livet er forutsigbart. Det er ikke alt som er mulig å forutse. Eksempler på slike situasjoner kan være skilsmisse eller dødsfall. I forbindelse med førstnevnte kan skifteoppgjør bli aktuelt, og med sistnevnte venter som regel et arveoppgjør.

Lån til skifteoppgjør

Lån til skifteoppgjør kan være aktuelt om du og din tidligere ektefelle har eid felles bolig.

Om en av dere skal bli boende i boligen etter skilsmissen, så er det slik at denne personen må kjøpe den andre ut av boligen. Det kan være aktuelt å få hjelp med banken for å finansiere dette.

Lån til arveoppgjør

Lån til arveoppgjør ligner ganske mye på lån til skifteoppgjør. Det eneste forskjellen er at dette ikke er en skilsmisse.

Om den avdøde har etterlatt seg en bolig og den ikke skal selges til utenforstående, så må vedkommende som skal ha boligen kjøpe de andre arvingene ut av boligen.

For å få innvilget lån til arveoppgjør foreligger det en forutsetning om at vedkommende skal bo permanent i boligen.

Hvem kan søke om lån hos Statens pensjonskasse?

For å søke lån hos Statens pensjonskasse, så må du være medlem hos dem. Det blir du gjennom å være statlig ansatt på direkte eller indirekte vis.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!