Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen.

Hva er et kredittkort?

Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet.

Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt forfallsdato.

Kredittkortfakturaen fungere altså på samme måte som en hvilken som helst annen faktura ville gjort. Du får muligheten til å dele opp beløpet akkurat som du ønsker. På den måten kan du tilpasse det på en måte som gjør at det tilpasses din økonomiske hverdag.

Kredittkort er et begrep som veldig enkelt kan settes i en kontekst, slik at det kan ses i sammenheng med noe annet. Hvis du kjenner til forbrukslån, så kan du bruke denne kunnskapen til å sette deg inn i hvordan et kredittkort fungerer. Det har ofte høye renter!

Forskjellige typer kredittkort

De fleste markeder kjennetegnes ofte av det forekommer hard konkurranse blant bedriftene som driver innenfor samme område. Markedet for kredittkort er intet unntak, så det er mange konkurrerende aktører på dette markedet også.

Andre typiske kjennetegn på markedet for kredittkort, er at aktørene lover forbrukerne gode betingelser som f.eks kredittgrenser som du ikke har sett maken til tidligere, holder gebyrene på et minimum og byr på forskjellige fordelsprogrammer.

Nedenfor finner du en liten oversikt som viser et lite utdrag av hvilke typer kredittkort som finnes på markedet for kredittkort per dags dato:

 • Credits Gold (Visa)
 • re:member Gold (MasterCard)
 • Norwegian-kortet (Norwegian Bank)
 • Credits Visa
 • Ikano Visa
 • re:member (EnterCard)
 • Gebyrfri Visa (Santander)
 • Santander Red
 • Flexi Visa
 • Manchester United Visa
 • Komplett MasterCard
 • 365Privat MasterCard (365Privat er underlagt Danske Bank)

Listen ovenfor viser noen av kredittkortleverandørene som du kan lese mer om på vår nettside. I denne oversikften har vi også valgt å inkludere de riktige kredittkortleverandørene i en parentes bak, der ikke leverandøren er inkludert i navnet.

Kredittkort vilkår

Som nevnt finnes det altså mange forskjellige typer kredittkort. Ovenfor kan du også se at det også er tilfellet når det kommer til antall kredittkortleverandører.

Det har seg også sånn at dette er tilfellet når det gjelder hvilke vilkår som forekommer med hvert enkelt kredittkort. Derfor må du gjøre en individuell undersøkelse av hvert enkelt kredittkort som er aktuelle for deg.

I praksis betyr det at et MasterCard-kredittkort fra banken re:member vil ha andre vilkår enn et MasterCard-kredittkort fra banken 365Privat/Danske Bank.

Er det mulig å få kredittkort på dagen?

Av og til hadde et kredittkort altså vært veldig praktisk, men dette er en tanke som får en rekke spørsmål til å ta form i hodet. Et av dem er som følgende: Er det egentlig mulig å få kredittkort på dagen?

Det er overhodet ikke meningen å skuffe deg, men svaret på dette spørsmålet er rett og slett nei. Det er ikke mulig å få kredittkort på dagen. Selv om verdenen vi lever i er veldig digital, så tar fremdeles prosesser som dette veldig lang tid

Men siden vi tross alt lever i en verden som er så digital som den er, så tar ikke selve søknadsprosessen så lang tid. Hvis du har kunnskapen som skal til, så er dette en prosess som ikke vil ta lenger enn et par minutter. Deretter skal banken vurdere søknaden din.

Men teoretisk sett trenger ikke banken så lang tid på å vurdere søknaden din heller. Så den delen av prosessen som tar lengst tid, er definitivt postgangen. Med postgangen mener vi hvor lang tid det vil ta før brevet med kredittkortet når frem til postkassen din.

Er kredittkort et godt lånealternativ?

Dersom man står i en situasjon hvor man har et sårt behov for noen ekstra tusenlapper, så vil kanskje et kredittkort virke som et godt lånealternativ. Men er det egentlig det?

Vi tenker at det kommer an på hvordan du har tenkt å bruke kredittkortet ditt. Om du tenker å bruke kredittkortet på en ansvarlig måte, så burde det gå fint. Men hvis ikke, så har et kredittkort definitivt potensiale til å utvikle seg til en svært dyr affære.

Men uansett hvor gode intensjonene dine, er så vi ville nok anbefalt deg å styre unna lånealternativer som kredittkort, dersom du skal bruke det til utelukkende til forbruk.

Har du kjennskap til organiseringen av et forbrukslån? Da vet du helt sikkert at dette er en type lån som forekommer veldig høye rentekostnader. Slik fungerer det også med kredittkort, og derfor vil et slikt lån svært sjeldent lønne seg på kort sikt.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!