Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen.

Hva er et kredittkort?

Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet.

Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt forfallsdato.

Kredittkortfakturaen fungere altså på samme måte som en hvilken som helst annen faktura ville gjort. Du får muligheten til å dele opp beløpet akkurat som du ønsker. På den måten kan du tilpasse det på en måte som gjør at det tilpasses din økonomiske hverdag.

Kredittkort er et begrep som veldig enkelt kan settes i en kontekst, slik at det kan ses i sammenheng med noe annet. Hvis du kjenner til forbrukslån, så kan du bruke denne kunnskapen til å sette deg inn i hvordan et kredittkort fungerer. Det har ofte høye renter!

Forskjellige typer kredittkort

De fleste markeder kjennetegnes ofte av det forekommer hard konkurranse blant bedriftene som driver innenfor samme område. Markedet for kredittkort er intet unntak, så det er mange konkurrerende aktører på dette markedet også.

Andre typiske kjennetegn på markedet for kredittkort, er at aktørene lover forbrukerne gode betingelser som f.eks kredittgrenser som du ikke har sett maken til tidligere, holder gebyrene på et minimum og byr på forskjellige fordelsprogrammer.

Nedenfor finner du en liten oversikt som viser et lite utdrag av hvilke typer kredittkort som finnes på markedet for kredittkort per dags dato:

 • Credits Gold (Visa)
 • re:member Gold (MasterCard)
 • Norwegian-kortet (Norwegian Bank)
 • Credits Visa
 • Ikano Visa
 • re:member (EnterCard)
 • Gebyrfri Visa (Santander)
 • Santander Red
 • Flexi Visa
 • Manchester United Visa
 • Komplett MasterCard
 • 365Privat MasterCard (365Privat er underlagt Danske Bank)

Listen ovenfor viser noen av kredittkortleverandørene som du kan lese mer om på vår nettside. I denne oversikften har vi også valgt å inkludere de riktige kredittkortleverandørene i en parentes bak, der ikke leverandøren er inkludert i navnet.

Kredittkort vilkår

Som nevnt finnes det altså mange forskjellige typer kredittkort. Ovenfor kan du også se at det også er tilfellet når det kommer til antall kredittkortleverandører.

Det har seg også sånn at dette er tilfellet når det gjelder hvilke vilkår som forekommer med hvert enkelt kredittkort. Derfor må du gjøre en individuell undersøkelse av hvert enkelt kredittkort som er aktuelle for deg.

I praksis betyr det at et MasterCard-kredittkort fra banken re:member vil ha andre vilkår enn et MasterCard-kredittkort fra banken 365Privat/Danske Bank.

Er det mulig å få kredittkort på dagen?

Av og til hadde et kredittkort altså vært veldig praktisk, men dette er en tanke som får en rekke spørsmål til å ta form i hodet. Et av dem er som følgende: Er det egentlig mulig å få kredittkort på dagen?

Det er overhodet ikke meningen å skuffe deg, men svaret på dette spørsmålet er rett og slett nei. Det er ikke mulig å få kredittkort på dagen. Selv om verdenen vi lever i er veldig digital, så tar fremdeles prosesser som dette veldig lang tid

Men siden vi tross alt lever i en verden som er så digital som den er, så tar ikke selve søknadsprosessen så lang tid. Hvis du har kunnskapen som skal til, så er dette en prosess som ikke vil ta lenger enn et par minutter. Deretter skal banken vurdere søknaden din.

Men teoretisk sett trenger ikke banken så lang tid på å vurdere søknaden din heller. Så den delen av prosessen som tar lengst tid, er definitivt postgangen. Med postgangen mener vi hvor lang tid det vil ta før brevet med kredittkortet når frem til postkassen din.

Er kredittkort et godt lånealternativ?

Dersom man står i en situasjon hvor man har et sårt behov for noen ekstra tusenlapper, så vil kanskje et kredittkort virke som et godt lånealternativ. Men er det egentlig det?

Vi tenker at det kommer an på hvordan du har tenkt å bruke kredittkortet ditt. Om du tenker å bruke kredittkortet på en ansvarlig måte, så burde det gå fint. Men hvis ikke, så har et kredittkort definitivt potensiale til å utvikle seg til en svært dyr affære.

Men uansett hvor gode intensjonene dine, er så vi ville nok anbefalt deg å styre unna lånealternativer som kredittkort, dersom du skal bruke det til utelukkende til forbruk.

Har du kjennskap til organiseringen av et forbrukslån? Da vet du helt sikkert at dette er en type lån som forekommer veldig høye rentekostnader. Slik fungerer det også med kredittkort, og derfor vil et slikt lån svært sjeldent lønne seg på kort sikt.

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!