Eika kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt.

Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det!

Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank

Eika Kredittbank

Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika Alliansen sitt finanskonsern. Eika Alliansen består av 65 forskjellige lokalbanker, og det anslås at en gjennomsnittlig Eika-bank har rundt 11 000 unike kunder. De har vært i drift siden 2007.

Om du ikke har hørt om Eika Kredittbank før, så har du kanskje hørt om noen av de andre selskapene du finner innenfor dette konsernet. Det er nemlig blant annet Eika Forsikring, Eika Boligkreditt og Aktiv Eiendomsmegling, som alle er store navn i det norske samfunnet.

Eika Kredittbank er en bank med svært gode visjoner. De jobber hver eneste dag mot et mer bærekraftig lokalsamfunn, at folk skal ha et ansvarlig forhold til forbruket sitt og for å stoppe de hurtiggående klimaendringene.

Medarbeiderne i Eika Kredittbank har spesialisert seg på objekts- og kortbasert finansiering og hjelp til refinansiering av gjeld. De gjelder både bedrifter og privatpersoner på dette området. De tilbyr tre forskjellige kredittkort, men i denne artikkelen skal vi kun ta for oss førstnevnte:

MasterCard Kredittkort

Hva er Eika kredittkort?

I dette tilfellet snakker vi om Eika Mastercard Gold når vi snakker om Eika kredittkort. Dette er et kredittkort som gir deg en kredittgrense på 50 000 kroner. Det koster ikke noe å ha besitte kortet, og du får opp til 45 dager med rentefrihet.

Siden Eika Kredittbank er en del av et stort konsern, så kan Eika Mastercard Gold brukes til din fordel i flere av Eika Alliansen sine selskaper. En av godene som du kan dra nytte av som kortholder av et Eika kredittkort, er deres fordelsportal som heter Eika Fordel.

Eika Alliansen har dessuten mange spennende samarbeidspartnere, noe som gjør at Eika Mastercard Gold også kan brukes til andre ordninger. Noen klassiske eksempler på slike ordninger, er Eika Leiebil og Eika Hoteller. Du blir også tilbudt forskjellige forsikringer.

Det kan imidlertid nevnes at ved uteblivende betaling etter rentefrihetsperioden på 45 dager, så vil det foreligge en effektiv rente på hele 25,11 %. Det er noe av det høyeste vi har sett i forbindelse med et kredittkorts effektive rente.

Betingelser for Eika kredittkort

For å få innvilget søknaden din hos Eika Kredittbank om et kredittkort, må du passe på at du oppfyller kravene som denne banken stiller til kundene sine. Om du ikke gjør det, så vil du heller ikke kunne bli kortholder av deres kredittkort.

Før du sender inn en søknad til Eika Kredittbank, så må du være fylt 18 år. Du må altså være 18 år eller eldre ved søknadstidspunktet. I tillegg til dette må du ha en brutto årsinntekt på 50 000 kroner eller mer. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger.

Om det skulle vise seg at du har litt gjeld i bagasjen din, så stilles det krav om at den samlede gjelden ikke overstiger det du har i brutto inntekt mer enn 5 ganger. Din økonomiske situasjon må også kunne tåle en renteøkning på opptil fem prosentpoeng.

Fordeler med Eika kredittkort

Når du først har blitt kunde hos Eika Kredittbank, så kan et Eika kredittkort føre med seg forskjellige fordeler. Disse fordelene vil være spesielt fordelaktig for kunder som liker å reise rundt i bil og sove på hoteller.

Som kortholder av et Eika kredittkort vil du også bli tilbudt et bredt utvalg av forsikringer, og det er naturligvis veldig praktisk:

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Forsikring i forbindelse med ID-tyveri

Ulemper med Eika kredittkort

Den generelle hensikten med et kredittkort pleier å være at det skal gi kortholderne et lite pusterom i en ellers travel hverdag. Det virker imidlertid som at bruken av dette kredittkortet er svært begrenset.

Mens et generelt kredittkort pleier å ha samarbeidspartnere som folk kanskje benytter seg av daglig eller med jevne mellomrom, så fremstår ikke Eika Kredittbank gjennom Eika kredittkort som et slikt kredittkort. Eika kredittkort kan kun benyttes ved:

  • Eika-ordninger som Eika Hotell og Eika Leiebil som du får tilgang til gjennom Eika Fordel.

Det betyr ikke nødvendigvis at det er et dårlig valg, men Eika Kredittkort har avgrenset målgruppen sin så mye som det er mulig å gjøre det.

 

 

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!