Eika kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt.

Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det!

Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank

Eika Kredittbank

Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika Alliansen sitt finanskonsern. Eika Alliansen består av 65 forskjellige lokalbanker, og det anslås at en gjennomsnittlig Eika-bank har rundt 11 000 unike kunder. De har vært i drift siden 2007.

Om du ikke har hørt om Eika Kredittbank før, så har du kanskje hørt om noen av de andre selskapene du finner innenfor dette konsernet. Det er nemlig blant annet Eika Forsikring, Eika Boligkreditt og Aktiv Eiendomsmegling, som alle er store navn i det norske samfunnet.

Eika Kredittbank er en bank med svært gode visjoner. De jobber hver eneste dag mot et mer bærekraftig lokalsamfunn, at folk skal ha et ansvarlig forhold til forbruket sitt og for å stoppe de hurtiggående klimaendringene.

Medarbeiderne i Eika Kredittbank har spesialisert seg på objekts- og kortbasert finansiering og hjelp til refinansiering av gjeld. De gjelder både bedrifter og privatpersoner på dette området. De tilbyr tre forskjellige kredittkort, men i denne artikkelen skal vi kun ta for oss førstnevnte:

MasterCard Kredittkort

Hva er Eika kredittkort?

I dette tilfellet snakker vi om Eika Mastercard Gold når vi snakker om Eika kredittkort. Dette er et kredittkort som gir deg en kredittgrense på 50 000 kroner. Det koster ikke noe å ha besitte kortet, og du får opp til 45 dager med rentefrihet.

Siden Eika Kredittbank er en del av et stort konsern, så kan Eika Mastercard Gold brukes til din fordel i flere av Eika Alliansen sine selskaper. En av godene som du kan dra nytte av som kortholder av et Eika kredittkort, er deres fordelsportal som heter Eika Fordel.

Eika Alliansen har dessuten mange spennende samarbeidspartnere, noe som gjør at Eika Mastercard Gold også kan brukes til andre ordninger. Noen klassiske eksempler på slike ordninger, er Eika Leiebil og Eika Hoteller. Du blir også tilbudt forskjellige forsikringer.

Det kan imidlertid nevnes at ved uteblivende betaling etter rentefrihetsperioden på 45 dager, så vil det foreligge en effektiv rente på hele 25,11 %. Det er noe av det høyeste vi har sett i forbindelse med et kredittkorts effektive rente.

Betingelser for Eika kredittkort

For å få innvilget søknaden din hos Eika Kredittbank om et kredittkort, må du passe på at du oppfyller kravene som denne banken stiller til kundene sine. Om du ikke gjør det, så vil du heller ikke kunne bli kortholder av deres kredittkort.

Før du sender inn en søknad til Eika Kredittbank, så må du være fylt 18 år. Du må altså være 18 år eller eldre ved søknadstidspunktet. I tillegg til dette må du ha en brutto årsinntekt på 50 000 kroner eller mer. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger.

Om det skulle vise seg at du har litt gjeld i bagasjen din, så stilles det krav om at den samlede gjelden ikke overstiger det du har i brutto inntekt mer enn 5 ganger. Din økonomiske situasjon må også kunne tåle en renteøkning på opptil fem prosentpoeng.

Fordeler med Eika kredittkort

Når du først har blitt kunde hos Eika Kredittbank, så kan et Eika kredittkort føre med seg forskjellige fordeler. Disse fordelene vil være spesielt fordelaktig for kunder som liker å reise rundt i bil og sove på hoteller.

Som kortholder av et Eika kredittkort vil du også bli tilbudt et bredt utvalg av forsikringer, og det er naturligvis veldig praktisk:

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Forsikring i forbindelse med ID-tyveri

Ulemper med Eika kredittkort

Den generelle hensikten med et kredittkort pleier å være at det skal gi kortholderne et lite pusterom i en ellers travel hverdag. Det virker imidlertid som at bruken av dette kredittkortet er svært begrenset.

Mens et generelt kredittkort pleier å ha samarbeidspartnere som folk kanskje benytter seg av daglig eller med jevne mellomrom, så fremstår ikke Eika Kredittbank gjennom Eika kredittkort som et slikt kredittkort. Eika kredittkort kan kun benyttes ved:

  • Eika-ordninger som Eika Hotell og Eika Leiebil som du får tilgang til gjennom Eika Fordel.

Det betyr ikke nødvendigvis at det er et dårlig valg, men Eika Kredittkort har avgrenset målgruppen sin så mye som det er mulig å gjøre det.

 

 

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen. Hva er et kredittkort? Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet. Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt … Les mer

Forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

I forbindelse med det å låne penger i banken deles lånealternativene inn i to hovedkategorier. Disse hovedkategoriene er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Lurer du på hvilket lån du kvalifiserer deg til? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg å finne ut av det. Hva er lån med sikkerhet? Lån med sikkerhet er en type lån hvor banken krever at låntaker stiller med en eller annen verdi som sikkerhet for lånet. Når du stiller med verdier som sikkerhet for et lån, så betyr det at du gir den aktuelle banken tillatelse til å ta pant i sikkerheten din. … Les mer

Slik inngår du en avtale om et privat lån

Har du havnet i en litt kinkig situasjon som har ført til at litt ekstra penger i kassen hadde kommet godt med? Når du først har blitt slått ut av spill på den måten, kan det være vanskelig å finne ut hva som er et naturlig steg videre. Nå til dags finnes det heldigvis mange måter som kan gjøre at byrden på skuldrene dine blir litt lettere å bære. Aller først bør du forhøre deg med banken din om hvilke muligheter du har til å ta opp et litt mindre lån. Om ikke noen av alternativene banken har å komme … Les mer

Er det mulig å få SMS-lån med betalingsanmerkning?

Hvis vi ser til andre land som for eksempel nabolandet vårt Sverige, så ser vi at SMS-lån er et fremadstormende fenomen. Slik er det imidlertid ikke her til lands – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt. Det å få innvilget en lånesøknad i Norge er nemlig ikke bare-bare. Alle norske banker er pålagt av norske finansmyndigheter å foreta en kredittsjekk av alle potensielle kunder, noe som kan føre til et skuffende svar for veldig mange. I denne artikkelen skal vi ta for oss dette interessante fenomenet som SMS-lån faktisk er. Er det mulig å få et slikt lån selv … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!