Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

 

Har du lyst til å sende inn en lånesøknad til en eller flere banker, men samtidig litt bekymret for at du ikke har mulighet til å stille med noen verdier som sikkerhet for lånet? Da trenger du ikke bekymre deg lenger, for det er nemlig mulig å få lån uten sikkerhet!

 

Hva er forbrukslån?

 

Har du noen gang tatt opp et lån i banken? Da vet du i så fall hvordan denne prosessen går for seg. Men for de som ikke vet det, så fungerer det slik at du da får en rolle som låntaker.

 

For de fleste lån er det slik at låntaker må stille med enkelte verdier som sikkerhet for beløpet som de ønsker å låne. Om du eier hus, leilighet, bil eller lignende, så vil dette være svært gode alternativer. Du lar altså banken ta pant i dette, om du ikke kan betale lånet.

 

Men det er imidlertid ikke slik det fungerer med et forbrukslån. På grunn av at dette er en type lån som har en betydelig høyere rente enn de tradisjonelle hus- og billånene, så trenger du ikke stille med noen form for sikkerhet for dette lånet.

 

Det er også veldig at dette lånet omtales under forskjellige navn. Noen eksempler på dette kan være båtlån, fritidslån, oppussingslån og refinansieringslån. Men her er det egentlig de aktuelle lånebetingelsene som spiller størst rolle.

 

Forbrukslån uten sikkerhet vilkår

 

Når det gjelder vilkår som forekommer med forbrukslån uten sikkerhet, så vil dette variere med utgangspunkt i hver enkelt bank. Vi skal se på noen konkrete eksempler på dette lenger ned i denne artikkelen, men vi skal ta en generell gjennomgang her.

 

De fleste banker opererer med en aldersgrense i forbindelse med innvilgning av lånesøknader. Dette er en faktor som ofte varierer, men det ligger vanligvis på mellom 18 og 23 år.

 

Det stilles også ofte krav til låntakers inntekt. Grunnen til dette er at låntaker faktisk skal være i stand til å betjene det aktuelle lånet. Dette er imidlertid en faktor som kan variere i enda større grad, men det vanligste er å kreve en bruttoårsinntekt på rundt 200 000 kroner.

 

I tillegg er det svært vanlig at det stilles krav til din økonomiske forhistorie. De fleste banker ser helst at de som låner penger hos dem ikke har inkassosaker, betalingsanmerkninger eller lignende med seg i bagasjen.

 

Forbrukslån uten sikkerhet renter

 

I likhet med lånevilkårene er rentekostnadene noe som vil variere fra bank til bank. Det er derfor ganske vanskelig å skille gi deg et konkret eksempel.

 

Men som nevnt lenger opp i denne artikkelen, så er et av kjennetegnene på denne typen lån at de kommer med rentekostnader som er betydelig høyere enn de er med andre lån. Derfor vil dette være en ganske fin tommelfingerregel!

 

Her finner du ut hva du får i forbrukslån

 

Om du vurderer å søke om forbrukslån, men ikke er helt sikker på hvor mye du kan få, så kan en forbrukslånkalkulator gir deg en pekepinn på dette.

 

De fleste av dagens banker har integrert en forbrukslånkalkulator i nettsiden sin. Så du finner mange forbrukslånkalkulator på Internett i dag. Disse vil gi deg et estimat på hva de forskjellige bankene kan gi deg i forbrukslån.

 

Ettersom forbrukslånkalkulatoren kun gir deg et estimat (eller en pekepinn), så vil imidlertid det lureste være å henvende seg direkte til den aktuelle banken. Det er den eneste måten du vil få et helt realistisk tilbud, siden hver enkelt bank gjør en individuell vurdering av deg.

 

Forbrukslån uten sikkerhet eksempler

 

Nedenfor vil det forekommer noen eksempler på banker som du kan søke forbrukslån hos. Dette er også noen av bankene som finner du i sidebaren på vår nettside under kategorien «Forbrukslån»:

 

Re:member

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 200 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 10 000 og 350 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 7,95 % og 19,95 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Santander

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntekt: fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 30 000 og 350 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 10,90 % og 16,25 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Instabank

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 250 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 5000 og 500 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 4,99 % og 19,99 %
 • Nedbetalingstid: mellom 3 og 5 år

 

yA Bank

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 250 000 kroner
 • Lånebeløp: opp til 500 000 kroner
 • Rentekostnader: en nominell rente på gjennomsnittlig 14 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Zmarta

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntekt: en bruttoårsinntekt på minimum 120 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 5000 og 500 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 5,99 % og 26,9 %
 • Nedbetalingstid: mellom 1 og 5 år

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!