Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

 

Har du lyst til å sende inn en lånesøknad til en eller flere banker, men samtidig litt bekymret for at du ikke har mulighet til å stille med noen verdier som sikkerhet for lånet? Da trenger du ikke bekymre deg lenger, for det er nemlig mulig å få lån uten sikkerhet!

 

Hva er forbrukslån?

 

Har du noen gang tatt opp et lån i banken? Da vet du i så fall hvordan denne prosessen går for seg. Men for de som ikke vet det, så fungerer det slik at du da får en rolle som låntaker.

 

For de fleste lån er det slik at låntaker må stille med enkelte verdier som sikkerhet for beløpet som de ønsker å låne. Om du eier hus, leilighet, bil eller lignende, så vil dette være svært gode alternativer. Du lar altså banken ta pant i dette, om du ikke kan betale lånet.

 

Men det er imidlertid ikke slik det fungerer med et forbrukslån. På grunn av at dette er en type lån som har en betydelig høyere rente enn de tradisjonelle hus- og billånene, så trenger du ikke stille med noen form for sikkerhet for dette lånet.

 

Det er også veldig at dette lånet omtales under forskjellige navn. Noen eksempler på dette kan være båtlån, fritidslån, oppussingslån og refinansieringslån. Men her er det egentlig de aktuelle lånebetingelsene som spiller størst rolle.

 

Forbrukslån uten sikkerhet vilkår

 

Når det gjelder vilkår som forekommer med forbrukslån uten sikkerhet, så vil dette variere med utgangspunkt i hver enkelt bank. Vi skal se på noen konkrete eksempler på dette lenger ned i denne artikkelen, men vi skal ta en generell gjennomgang her.

 

De fleste banker opererer med en aldersgrense i forbindelse med innvilgning av lånesøknader. Dette er en faktor som ofte varierer, men det ligger vanligvis på mellom 18 og 23 år.

 

Det stilles også ofte krav til låntakers inntekt. Grunnen til dette er at låntaker faktisk skal være i stand til å betjene det aktuelle lånet. Dette er imidlertid en faktor som kan variere i enda større grad, men det vanligste er å kreve en bruttoårsinntekt på rundt 200 000 kroner.

 

I tillegg er det svært vanlig at det stilles krav til din økonomiske forhistorie. De fleste banker ser helst at de som låner penger hos dem ikke har inkassosaker, betalingsanmerkninger eller lignende med seg i bagasjen.

 

Forbrukslån uten sikkerhet renter

 

I likhet med lånevilkårene er rentekostnadene noe som vil variere fra bank til bank. Det er derfor ganske vanskelig å skille gi deg et konkret eksempel.

 

Men som nevnt lenger opp i denne artikkelen, så er et av kjennetegnene på denne typen lån at de kommer med rentekostnader som er betydelig høyere enn de er med andre lån. Derfor vil dette være en ganske fin tommelfingerregel!

 

Her finner du ut hva du får i forbrukslån

 

Om du vurderer å søke om forbrukslån, men ikke er helt sikker på hvor mye du kan få, så kan en forbrukslånkalkulator gir deg en pekepinn på dette.

 

De fleste av dagens banker har integrert en forbrukslånkalkulator i nettsiden sin. Så du finner mange forbrukslånkalkulator på Internett i dag. Disse vil gi deg et estimat på hva de forskjellige bankene kan gi deg i forbrukslån.

 

Ettersom forbrukslånkalkulatoren kun gir deg et estimat (eller en pekepinn), så vil imidlertid det lureste være å henvende seg direkte til den aktuelle banken. Det er den eneste måten du vil få et helt realistisk tilbud, siden hver enkelt bank gjør en individuell vurdering av deg.

 

Forbrukslån uten sikkerhet eksempler

 

Nedenfor vil det forekommer noen eksempler på banker som du kan søke forbrukslån hos. Dette er også noen av bankene som finner du i sidebaren på vår nettside under kategorien «Forbrukslån»:

 

Re:member

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 200 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 10 000 og 350 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 7,95 % og 19,95 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Santander

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntekt: fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 30 000 og 350 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 10,90 % og 16,25 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Instabank

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 250 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 5000 og 500 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 4,99 % og 19,99 %
 • Nedbetalingstid: mellom 3 og 5 år

 

yA Bank

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntekt: bruttoårsinntekt på minimum 250 000 kroner
 • Lånebeløp: opp til 500 000 kroner
 • Rentekostnader: en nominell rente på gjennomsnittlig 14 %
 • Nedbetalingstid: opp til 5 år

 

Zmarta

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntekt: en bruttoårsinntekt på minimum 120 000 kroner
 • Lånebeløp: mellom 5000 og 500 000 kroner
 • Rentekostnader: mellom 5,99 % og 26,9 %
 • Nedbetalingstid: mellom 1 og 5 år

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!