Re:member kredittkort

I Norge er det rundt 150 selskaper som har fått tillatelse av norske finansmyndigheter å drive med bankvirksomhet. Det finnes med andre ord 150 forskjellige banker på norsk jord, og en av dem er Re:member.

Re:member har blant annet spesialisert seg innenfor kredittkort, og det har resultert i at rundt 800 000 nordmenn har blitt kredittkortkunde hos dem. I denne artikkelen skal vi se nærmere på temaet «Re:member kredittkort».

Re:member

Re:member omtales ofte som en egen bank, men slik er det egentlig ikke. Det er faktisk en merkevare som leveres av Entercard Norge. Entercard Norge er en filial av Entercard Group AB, som eies av Barclays Principal Investments Limited og Swedbank.

Denne merkevaren er et resultat av diverse sammenslåinger, men ble først etablert i 1999. Etableringen var et resultat av nettopp en sammenslåing, den gang av selskapene Sparebankkort og Sparebank 1 Kredittkort.

I skrivende stund regnes Entercard for å være et av Norges største kortselskaper, men det er ikke bare i Norge dette selskapet driver bankvirksomhet. Dette selskapet har nemlig kontorer i både Norge, Sverige og Danmark.

Entercard Group AB har kontorlokaler i to norske byer (Oslo og Trondheim), samt Stockhold (Sverige) og København (Danmark). Det er også slik at Re:member kredittkortet kan utstedes til folk uansett hvor de bor i de nevnte landene.

Hva er Re:member kredittkort?

Hos Entercard kan du få to forskjellige kredittkort under merkevaren Re:member. Dette er kredittkort av typen Mastercard, noe som betyr at banken har samarbeidet med kredittkortleverandøren Mastercard for å få utviklet disse kortene.

Blant Re:member kredittkort kan du altså velge mellom to forskjellige kredittkort, og utgangspunktet bør alltid være hvor mange bruksområder du ønsker at kredittkortet ditt skal ha. De du kan velge mellom er:

  • re:member black
  • re:member gold

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på begge disse kredittkortene.

re:member black

Ved kjøp av re:member black får du en kredittgrense på opp til 150 000 kroner. I tillegg til dette så forekommer det ingen årsavgift, og du får en 45 dagers periode med rentefrihet.

Dette er et kredittkort som kan brukes i over 200 forskjellige nettbutikker. Du kan shoppe til rabatterte priser gjennom re:member reward.

Om du er globerotter og liker å reise, så kan det også lønne seg å betale minst 50 % av reisens transportkostnader med dette kortet fordi du da vil få reise- og avbestillingsforsikring inkludert i reisen.

Dette kredittkortet har en effektiv rente på 25,4 %.

re:member gold

Også re:member gold gir deg en kredittgrense på opp til 150 000 kroner. Det forekommer heller ikke noen årsavgift, og du får den samme 45 dagers rentefrie perioden.

Det som imidlertid skiller dette kredittkortet fra re:member black-kredittkortet, er at dette kredittkortet ikke kan brukes til å shoppe til rabatterte priser. Det forekommer heller ikke inkludert reise- eller avbestillingsforsikring om du betaler reisen din med kortet.

Til gjengjeld så har dette kredittkortet en veldig lav effektiv rente. Den kommer nemlig på 18,4 %.

Betingelser for Re:member kredittkort

For å bli kortholder av et re:member kredittkort må du være 18 år eller eldre. Det stilles også et krav om at du må ha fast inntekt, men hvor mye oppgis ikke.

Re:member ønsker at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller lignende. I tillegg stilles det krav til at den samlende gjelden din ikke overstiger brutto årsinntekten din mer enn 5 ganger.

For å få søknaden din om et re:member kredittkort godkjent må du også befinne deg i en situasjon hvor økonomien din tåler en renteøkning på inntil fem prosentpoeng.

Fordeler med Re:member kredittkort

Når man setter de to re:member kredittkortene opp mot hverandre i en slik vurdering, så er det uten tvil re:member black som går seierende ut av duellen. Grunnen til det er at det rett og slett er dette kredittkortet som har flest fordeler.

På de generelle kriteriene (kredittgrense, årsavgift, osv), så er disse kortene ganske like. Men re:member black har flere fordeler i form av re:member reward og mulighet for å få inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Re:member gold fremstår ganske allminnelig i forhold til re:member black. Den eneste fordelen dette kortet har er at det forekommer med en relativt lav rentekostnad dersom kortholder overstiger den rentefrie perioden på 45 dager.

Ulemper med Re:member kredittkort

Den desidert største ulempen med re:member kredittkort, er at forskjellene mellom dem er ganske store der det faktisk er forskjeller.

Sliter du med mye kredittkortgjeld kan refinansiering være løsningen.

Disse to kredittkortene er generelt sett veldig like, men det er definitivt et kredittkort som skiller seg ut her. Det er re:member gold, men det er naturligvis opp til forbrukeren å dømme om de ønsker lave rentekostnader eller at kortet har flere bruksområder.

Tips for å Øke Kredittgrensen din på et Kredittkort

Kredittkort kan være kraftige verktøy for å låne penger, bygge kreditt, håndtere uforutsette utgifter og samle belønninger. Imidlertid kan en lav kredittgrense begrense effektiviteten av kortet ditt. Her er noen tips for å hjelpe deg med å øke kredittgrensen på kredittkortet ditt. Å øke kredittgrensen din kan gi deg større økonomisk fleksibilitet og hjelpe deg med å bygge en bedre kredittscore. Men det er viktig å huske at med større kreditt kommer større ansvar. Selv om du har en høyere kredittgrense, bør du fortsatt sørge for at du bare bruker det du har råd til å betale tilbake hver måned … Les mer

Det er mulig å bli sin egen sjef

Det er mulig å bli sin egen sjef

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Gjennom livet er vi nødt til å ta mange valg. Vi skal gjennom oppveksten finne ut hvem vi er, hvilke venner vi velger og hvilken drømmer vi har til fremtiden. Men plutselig står du der og er usikker på om du skal ta utdannelse, hva du vil jobbe med og hvilke drømmer du har for fremtiden. Du føler rett og slett at du må ta et valg om “hva du skal bli når du blir stor”. Men dette er vanskelig, og veien blir til mens du går – og det er aldri for sent å … Les mer

Rabatter tilknyttet kredittkort

Kredittkort blir mer og mer utbredt verden over og dette skyldes flere faktorer. En ting er at det er enkelt å bruke når du er på reise, men en annen ting er at du kan oppnå rabatt på mye når du betaler med kredittkortet ditt. Det er derfor både praktisk og lønnsomt på samme gang å ha et plastkort. Men hvilket kort skal du så velge? Det er ikke alltid enkelt å finne ut akkurat det, da det finnes mange ulike kredittkort som hver har sine fordeler og ulemper. Og for noen er det smålån, SMS lån eller forbrukslån som … Les mer

Fordeler med forbrukslån

Det er mange fordeler med forbrukslån (sjekk også kredittkort) og du kan ha nytte av å vite om noen av dem. Det er ulike årsaker til at vi velger å ta opp et forbrukslån og ingen er like. Forbrukslån har vært tilgjengelig på markedet i lang tid og er kommet for å bli. Det er mange forbrukslån å velge mellom, og du kan med fordel sjekke markedet før du bestemmer deg for hvilket lån du vil ha. Det er mange årsaker til at vi vil ha forbrukslån, men det betyr ikke at du skal velge første og beste du finner … Les mer

Hvor mye kan jeg låne?

Lånesum og maks kreditt vil være avhengig av hvor god betalingsevne du har. Er du i en god økonomisk situasjon får du ofte låne omtrent hva du vil. Bankene vil ta en vurdering av økonomien før du vil få innvilget et maks beløp du kan låne. Har du sendt inn en søknad om låne et visst beløp, er det ikke uhørt at du kan få tilbud om en høyere lånesum. Hvor mye du låner varierer etter formål og eventuelt egen finansiering hvis du skal låne til eksempelvis et kjøretøy. Trenger du et rent forbrukslån, kan du låne fra 5.000 kr … Les mer

Kredittkort – et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort - et nyttig verktøy i hverdagen

Kredittkort har vært tilgjengelig for nordmenn i noen tiår nå, og antall brukere øker stadig. Det kan være mange årsaker til at det er populært med kredittkort, men en av årsakene er uten tvil den økonomiske tryggheten det gir i hverdagen. Et kredittkort gjør penger tilgjengelig når du trenger det og det behøver ikke å koste deg noe hvis du ikke bruker det heller. Bruker du kredittkortet på en fornuftig måte slipper du den helt store utgiften og du kan dra nytte av en hel del fordeler. Kredittkort når du trenger det Kredittkort er tilgjengelig så lenge du har det … Les mer

Slik søker du om forbrukslån

Å låne penger er noe de aller fleste gjør i løpet av livet. Disse er hjelpsomme når man skal finansiere større kjøp, som for eksempel å kjøpe bolig eller bil. I noen tilfeller er det andre ting man trenger penger til, og da kan et forbrukslån være midt i blinken. Dette er lån til forbruk, som vil si at du kan bruke det til det du selv måtte ønske. Mer økonomisk frihet Når man søker om forbrukslån trenger man ikke å stille eiendeler til pant hos banken eller en annen långiver, som trengs om du har et bolig eller billån. … Les mer

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

Hvordan spare penger ved å eie kredittkort?

De aller fleste i Norge forbinder kredittkort med skyhøye renter og kostbart, noe som forsåvidt stemmer bra. Men dette er jo noe alle er klar over før de takker ja til et kredittkort tilbud. Man kan ikke påstå at man ikke visste det. Alle tall kommer frem på avtalen som man signerer. men å ha kredittkort trenger ikke å være dyrt i det hele tatt, OM, man bruker det med måte og fornuft, og ikke minst utnytter fordelene helt ut. Faktisk så kan mange kredittkort være ekstremt lønnsomme å være i besittelse av. Alle kredittkort kommer med ulike fordeler. Så … Les mer

Apper som har endret privatøkonomien vår

apper bank

Kredittkortselskaper var noen av de første til å tilby egne applikasjoner til sine kunder. På denne måten kunne man raskt og enkelt søke om kort, finne igjen PIN-koden sin, men kanskje viktigst av alt man fikk en rask oversikt over forbruk og tilgjengelig kreditt. I dag er det helt utenkelig at man skal gjøre noe som helst uten en smarttelefon og applikasjon, men noen apper har endret våre vaner mer enn andre. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på noen ulike applikasjoner som har påvirket måten vi håndterer vår økonomi, samt noen som har gjort det betydelig enklere … Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

For og mot

Et kredittkort er alltid godt å ha for i bakhånd i tilfelle noe uforventet oppstår. Slike hendelser kan forekomme både når man er hjemme og når man er på reise. Å løse uforventede hendelser når man er hjemme er mye enklere enn å gjøre det når man er for eksempel på ferie på andre siden av jorda. Da er kredittkortet gull verdt. Om vi går 10-15 år tilbake i tid var det perioder der både banker og kredittkortselskaper kjørte en rimelig tøff og hard markedsføring for å få kredittkort kunder. Uansett hvor man gikk, enten det var på gata, kjøpesentre … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!