Re:member kredittkort

I Norge er det rundt 150 selskaper som har fått tillatelse av norske finansmyndigheter å drive med bankvirksomhet. Det finnes med andre ord 150 forskjellige banker på norsk jord, og en av dem er Re:member.

Re:member har blant annet spesialisert seg innenfor kredittkort, og det har resultert i at rundt 800 000 nordmenn har blitt kredittkortkunde hos dem. I denne artikkelen skal vi se nærmere på temaet «Re:member kredittkort».

Re:member

Re:member omtales ofte som en egen bank, men slik er det egentlig ikke. Det er faktisk en merkevare som leveres av Entercard Norge. Entercard Norge er en filial av Entercard Group AB, som eies av Barclays Principal Investments Limited og Swedbank.

Denne merkevaren er et resultat av diverse sammenslåinger, men ble først etablert i 1999. Etableringen var et resultat av nettopp en sammenslåing, den gang av selskapene Sparebankkort og Sparebank 1 Kredittkort.

I skrivende stund regnes Entercard for å være et av Norges største kortselskaper, men det er ikke bare i Norge dette selskapet driver bankvirksomhet. Dette selskapet har nemlig kontorer i både Norge, Sverige og Danmark.

Entercard Group AB har kontorlokaler i to norske byer (Oslo og Trondheim), samt Stockhold (Sverige) og København (Danmark). Det er også slik at Re:member kredittkortet kan utstedes til folk uansett hvor de bor i de nevnte landene.

Hva er Re:member kredittkort?

Hos Entercard kan du få to forskjellige kredittkort under merkevaren Re:member. Dette er kredittkort av typen Mastercard, noe som betyr at banken har samarbeidet med kredittkortleverandøren Mastercard for å få utviklet disse kortene.

Blant Re:member kredittkort kan du altså velge mellom to forskjellige kredittkort, og utgangspunktet bør alltid være hvor mange bruksområder du ønsker at kredittkortet ditt skal ha. De du kan velge mellom er:

  • re:member black
  • re:member gold

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på begge disse kredittkortene.

re:member black

Ved kjøp av re:member black får du en kredittgrense på opp til 150 000 kroner. I tillegg til dette så forekommer det ingen årsavgift, og du får en 45 dagers periode med rentefrihet.

Dette er et kredittkort som kan brukes i over 200 forskjellige nettbutikker. Du kan shoppe til rabatterte priser gjennom re:member reward.

Om du er globerotter og liker å reise, så kan det også lønne seg å betale minst 50 % av reisens transportkostnader med dette kortet fordi du da vil få reise- og avbestillingsforsikring inkludert i reisen.

Dette kredittkortet har en effektiv rente på 25,4 %.

re:member gold

Også re:member gold gir deg en kredittgrense på opp til 150 000 kroner. Det forekommer heller ikke noen årsavgift, og du får den samme 45 dagers rentefrie perioden.

Det som imidlertid skiller dette kredittkortet fra re:member black-kredittkortet, er at dette kredittkortet ikke kan brukes til å shoppe til rabatterte priser. Det forekommer heller ikke inkludert reise- eller avbestillingsforsikring om du betaler reisen din med kortet.

Til gjengjeld så har dette kredittkortet en veldig lav effektiv rente. Den kommer nemlig på 18,4 %.

Betingelser for Re:member kredittkort

For å bli kortholder av et re:member kredittkort må du være 18 år eller eldre. Det stilles også et krav om at du må ha fast inntekt, men hvor mye oppgis ikke.

Re:member ønsker at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller lignende. I tillegg stilles det krav til at den samlende gjelden din ikke overstiger brutto årsinntekten din mer enn 5 ganger.

For å få søknaden din om et re:member kredittkort godkjent må du også befinne deg i en situasjon hvor økonomien din tåler en renteøkning på inntil fem prosentpoeng.

Fordeler med Re:member kredittkort

Når man setter de to re:member kredittkortene opp mot hverandre i en slik vurdering, så er det uten tvil re:member black som går seierende ut av duellen. Grunnen til det er at det rett og slett er dette kredittkortet som har flest fordeler.

På de generelle kriteriene (kredittgrense, årsavgift, osv), så er disse kortene ganske like. Men re:member black har flere fordeler i form av re:member reward og mulighet for å få inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Re:member gold fremstår ganske allminnelig i forhold til re:member black. Den eneste fordelen dette kortet har er at det forekommer med en relativt lav rentekostnad dersom kortholder overstiger den rentefrie perioden på 45 dager.

Ulemper med Re:member kredittkort

Den desidert største ulempen med re:member kredittkort, er at forskjellene mellom dem er ganske store der det faktisk er forskjeller.

Sliter du med mye kredittkortgjeld kan refinansiering være løsningen.

Disse to kredittkortene er generelt sett veldig like, men det er definitivt et kredittkort som skiller seg ut her. Det er re:member gold, men det er naturligvis opp til forbrukeren å dømme om de ønsker lave rentekostnader eller at kortet har flere bruksområder.

Eika kredittkort

Bruk av kredittkort

Blant 150 banker som drives innenfor de norske grensene (pdf åpnes i lenke), så finner vi blant annet Eika Kredittbank. Dette er en bank som markedsfører seg selv med et uttrykk som sier at de står ved din side i tykt og tynt. Det er nesten 800 000 nordmenn som benytter seg av Eika Kredittbank. Blant disse menneskene er det uten tvil noen som faller under kategorien «kredittkortkunder» hos denne banken. Vi skal ta en titt på Eika kredittkort og organiseringen rundt det! Besøk hjemmesiden til Eika Kredittbank Eika Kredittbank Eika Kredittbank er en del av Eika Gruppen, som er Eika … Les mer

DnB Kredittkort

DNB

DNB er en bank som har hovedkontor i Norge, men mange filialer rundt omkring i verden. Deres medarbeidere har spesialisert seg innenfor både bedriftsøkonomi og privatøkonomi. Banken kan med andre ord hjelpe hvem som helst, og det har resultert i at de har mer enn 3 millioner kunder. Derfor regnes også DNB Bank som en av landets største banker. Blant bankens flere millioner kunder, så er det mange som benytter seg deres kredittkorttjenester. DNB utsteder flere forskjellige kredittkort, og et av dem er DNB kredittkort, som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. DNB Bank DNB står for Den … Les mer

Norwegian kredittkort

Norwegian-kortet

Bank Norwegian er en bank som samarbeider tett med flyselskapet som går under samme navn, Norwegian, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne banken tilbyr et kredittkort som kan brukes der. Bank Norwegian er en bank med rundt 1,7 millioner kunder, derav 1,3 millioner av kundemassen deres regnes som kredittkortkunder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på tjenesten som majoriteten av kundene deres benytter seg av. Bank Norwegian Bank Norwegian drives av Norwegian Finans Holdning, som er denne bankens morselskap. Dette selskapet sitter på 100 % av aksjepostene i denne banken, og det er de som … Les mer

Casa kredittkort

Casa kredittkort   I Norge finnes det rundt 150 bankene, og blant disse finner vi DNB Bank. Denne banken har hovedkontor i Norge med mange filialer rundt omkring i verden. De har spesialisert seg slik at de kan hjelpe både bedrifter og privatpersoner, så de også kan hjelpe hvem som helst.   Med mer enn 3 millioner kunder, regnes DNB Bank for å være en av Norges største banker. Blant disse er det mange mennesker som benytter seg av Casa kredittkort, som er et kredittkort som har blitt utsted av denne banken. Det skal vi ta en titt på i denne … Les mer

Komplett kredittkort

Blant de rundt 150 bankene som vi har her i landet, finner vi Komplett Bank. Denne bankens hovedkontor ligger på norsk jord, men bankens virksomhetsområder strekker seg utover de norske grensene også. Komplett Bank har rundt 210 000 kunder totalt, og blant disse er det rundt 50 000 mennesker som benytter seg av deres Komplett kredittkort. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan dette kredittkortet fungerer. Komplett Bank Komplett Bank er en bank som ble opprettet i 2014. På starttidspunktet hadde denne banken et tett samarbeid med nettbutikken som går under samme navn, altså Komplett. Dette samarbeidet ble imidlertid avsluttet … Les mer

Trumf kredittkort

Slik sparer du enda mer med et Trumf-kredittkort!   Vi er avhengige av mat for at kroppen skal fungere. Bilen trenger drivstoff for at den skal gå fremover. Kroppen trenger medisiner for å bli bedre dersom den har blitt syk. Planter vil ha en positiv effekt på innemiljøet i en bolig.   Fellesnevneren for alle disse tingene er at de koster penger, og at det er sjelden snakk om kun en hundrings. I dagens Norge fungerer det slik at prisen på ting går opp og ned som det passer seg.   Derfor har det å jakte på tilbud nærmest blitt … Les mer

SAS kredittkort

SAS kredittkort – hva kan du gjøre med det?   Om det er en ting nordmenn er veldig glad i, så er det å reise. Det kan være reiser på kryss av tvers av det langstrakte landet vårt, eller det kan være reiser til steder utenfor Norges grenser.   Men dette er naturligvis noe som koster penger, og det er noe som alltid gir en dårlig smak i munnen. Å reise på ferie er deilig, men å se pengene forsvinne ut av konto er ikke det. Det innebærer dessuten at du må spare penger, noe som ikke alltid er like … Les mer

Kredittkort på dagen

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i økonomi, så er ikke penger, kredittkort og lån begreper som er helt nye for deg. Dette er en artikkel som skal ta en nærmere titt på muligheten for å få kredittkort på dagen. Hva er et kredittkort? Med kredittkort mener vi et betalingskort som inneholder en viss kredittgrense som kortholderen har til rådighet. Dette er en form for betalingsutsettelse, siden pengene ikke betales med det samme slik det blir ved bruk av et vanlig bankkort. I stedet får du tilsendt en faktura én gang i måneden, som du må betale innen en fastsatt … Les mer

Forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

I forbindelse med det å låne penger i banken deles lånealternativene inn i to hovedkategorier. Disse hovedkategoriene er lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet. Lurer du på hvilket lån du kvalifiserer deg til? I denne artikkelen skal vi hjelpe deg å finne ut av det. Hva er lån med sikkerhet? Lån med sikkerhet er en type lån hvor banken krever at låntaker stiller med en eller annen verdi som sikkerhet for lånet. Når du stiller med verdier som sikkerhet for et lån, så betyr det at du gir den aktuelle banken tillatelse til å ta pant i sikkerheten din. … Les mer

Slik inngår du en avtale om et privat lån

Har du havnet i en litt kinkig situasjon som har ført til at litt ekstra penger i kassen hadde kommet godt med? Når du først har blitt slått ut av spill på den måten, kan det være vanskelig å finne ut hva som er et naturlig steg videre. Nå til dags finnes det heldigvis mange måter som kan gjøre at byrden på skuldrene dine blir litt lettere å bære. Aller først bør du forhøre deg med banken din om hvilke muligheter du har til å ta opp et litt mindre lån. Om ikke noen av alternativene banken har å komme … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!