Kredittkort
Kredittkort

Bankene har allerede kommet med hint om statistikken for kortbruk i desember. Kredittkort går varme som aldri tidligere, og beløpene vi bruker er også høyere enn tidligere. Vi her hos oss håper du som kortbruker også har tilbakebetalingen i bakhodet. Nå som det er januar, husk å betale før den rentefrie perioden utløper!

Betal inn benyttet kreditt

Desember er den måneden vi bruker aller mest penger på shopping her i Norge, og vi har alle en viss grense for mye penger vi kan bruke på julehandelen. Betaler du med kredittkort må du være oppmerksom på at regningen kommer om ikke lenge. Du bør absolutt betale så mye som mulig av benyttet kreditt innenfor den rentefrie perioden, helst alt. Betaler du alt påkommer det ikke renter, og du slipper å betale unødvendige kroner. Kan du ikke betale inn alt, betal så mye som mulig. På den måten kan du i alle fall redusere renteutgiftene.

Påslag av renter kan bli dyrt

Det er viktig at en husker at rentene på kredittkort kan være høye. Betaler du kun inn minstebeløpet på en kreditt er det også slik at da løper faktisk rentene fra dag en. Det er ikke bare julehandelen kanskje du har i kreditt, og totalt sett kan det da bli dyrt. Koster julehandelen deg kr 15 000 påkommer det over et år opp mot kr 1 500 ekstra i renter bare på den, avhengig av hvilken rente du har. Bruker du enda lengre tid enn et år på nedbetaling blir det selvsagt dyrere. Syns en dette blir urimelig kostbart bør en planlegge også tilbakebetalingen, og ikke bare hvor mye av kreditten en kan bruke.