Kredittkort
Kredittkort

Enten du har et kredittkort (sammenlign norske kredittkort ved å trykke her) eller om du er på utkikk etter slike betalingskort, det er noen ting du bør vite før du drar kortet i din favorittbutikk. Hvis du ikke viser forsiktighet er det fort gjort å gå på en smell, og slike gjeldsfloker er det vanskelig å komme seg ut av!

Renter på kredittkort er skyhøye

Som alle vet, renter på kredittkort er skyhøye, gjerne opp mot 30% effektiv rente per år. Dette betyr at du må ut med kr 7 500 i renter hvert år hvis du utnytter en kredittramme på kr 25 000. Dette er mye penger å kaste ut av vinduet!

Bruk ditt kredittkort som en buffer!

Da er det smartere å bruke ditt kredittkort som en buffer istedenfor, dette betyr at du betaler hele kredittkortregningen ved forfall, for så å bruke kortet på slutten av måneden. På den måten er det mange renteutgifter å spare! Ved å kun bruke kredittkortet til varekjøp unngår du renter totalt hvis du betaler regningen ved forfall, dette fordi kortselskapene da gir deg en rentefri betalingsutsettelse (du får gjerne en utsettelse på 6-8 uker, men dette gjelder kun ved varekjøp, ikke kontantuttak).

Ikke bruk ditt kredittkort unødvendig

Det er selvfølgelig ikke lurt å bruke ditt kredittkort unødvendig mye, slike kort er ment for nødstilfeller og det er viktig å respektere dette. Mange blir fristet av gode tilbud, men ikke bruk kortet hvis du ikke har råd til det. Det finnes utallige eksempler på personer som har pådradd seg store summer i lån fra kredittkort, denne gjelden er det vanskelig å bli kvitt!

Er du kommet i en gjeldsspiral etter overdrevet bruk av kredittkort? I såfall er det viktig å ta tak i problemene umiddelbart, ingenting forsvinner av seg selv.