Kredittkort
Kredittkort

Mange kjører langt hver dag når de pendler til og fra jobb og selv om det er flere og flere som bruker offentlig transport, så er det fortsatt mange som kjører selv. Det går derfor med en god del drivstoff hver eneste dag, og hvorfor betale full pris om det er mulig å spare litt ved å betale med et kredittkort? Tanker du for eksempel to ganger i uken vil ditt forbruk av diesel eller bensin utgjøre en vesentlig del av budsjettet ditt, da dette ikke er det billigste du kan kjøpe her i Norge.

Kortselskaper med rabatt på drivstoff

Det er flere kortselskaper som tilbyr rabatt på drivstoff. Noen av disse kredittkortene er oljeselskapenes egne, og så er det en rekke andre kredittkort som også tilbyr rabatt for hver eneste liter du tanker. Det er, som sagt, flere oljeselskaper som har egne kredittkort. Blant disse er Shell, Esso og Circle K (tidligere Statoil). Med disse kortene får du rabatt på hver eneste liter drivstoff du fyller på tanken. Hos Esso får du 35 øre i rabatt per liter, mens du oppnår 40 øre per liter hos Shell og Circle K. Ved siden av rabatt på drivstoff får du også 1% i rabatt på alle andre kjøp du gjør i alle butikker der du betaler med ditt kredittkort fra Shell eller Circle K. Esso tilbyr rabatt på varer kjøpt i Esso sin E-shop samt rabatter hos utvalgte bilutleieselskaper og hoteller. Det eneste minuset med disse kortene er at du må tanke på samme bensinstasjon hver gang. Det vil si at rabatten kun oppnås når du tanker på oljeselskapets egne stasjoner.

Flexi Visa

Det finnes ytterligere et kredittkort hvor du kan velge å få rabatt på drivstoff. Dette er Flexi Visa fra Santander Bank. Her kan du selv velge hvilken kategori du ønsker å få rabatt i. Den ene kategorien som tilbys er drivstoff og du får hele 4% i rabatt, uansett hvilken bensinstasjon du velger å tanke på. Rabatten får du som en kickback, det vil si at rabatten trekkes fra på den fakturaen du mottar fra kredittkortselskapet.