Kredittkort
Kredittkort

Stadig flere av oss får kredittkort, og benytter det som betalingsmiddel. I tillegg øker andelen folk som får økonomiske problemer på grunn av kredittkortgjeld. Derfor bør du ha klart for deg hvilket kort du trenger, og hvilke betingelser din private økonomi kan håndtere.

Tenk over

Det er viktig å tenke over en del ting på forhånd når en skal søke om kredittkort. Det første en bør ha klart for seg er hvor store ekstrautgifter man kan hanskes med over tid. Deretter bør man vurdere behovene for hvilke fordelspakker en kan komme til å ha behov for. Når en har dette klart kan en begynne jakten på det kortet som vil passe best. Kjører du mye bil kan det være at et bensinkort, som for eksempel Shell MasterCard et alternativ. Handler en mye på nett er kanskje kortet re:member et godt valg. Det er mye å velge i så bruk litt tid på denne delen før du sender søknaden.

Kredittkort og vilkår

Vilkår og betingelser kan ofte virke like uansett kredittkort en ser på, men det er de ikke. Mye er likt, men det er små forskjeller som kan være avgjørende. Renter er en av disse forskjellene. Det virker kanskje ikke som så stor forskjell om renten er 20% eller 24%, men over tid vil det utgjøre en forskjell. Det samme gjelder den rentefrie perioden. Noen har rundt 30 dager, mens andre har opp mot 50 dager eller mer. Dette vil klart utgjøre en forskjell for tilbakebetalingen. I tillegg må en vurdere forskjellige gebyrer og kostnader ved vanlig bruk. Syns du det er vanskelig anbefaler vi at du leser omtaler her hos oss av de forskjellige kortene og fordelene du får.