Kredittkort
Kredittkort

Det store flertallet av de som bruker kredittkort betaler tilbake i tide og drar store nytte av de fordelene som følger med. Brukes kortet på riktig måte har man tilgang på flere rabatter og tilnærmet gratis lån dersom pengene betales tilbake i tide. Med gode rabatter og avslag på varer innen flere bransjer har kredittkort blitt en populær finansieringsform i Norge. Likevel har medaljen også en bakside, ettersom et mindre antall kunder ikke klarer å bruke kortet på korrekt måte. Det største problemet her stammer fra overforbruk ved at den som eier kortet bruker pengene til å finansiere varer og tjenester som ikke er nødvendig. Vanligvis kommer dette som en følge av at andre finansielle instrumenter er blitt brukt opp.

Hva finansierer kredittkortet ditt?

Dersom du er en av de som alltid sliter med å betale regninger i tide, og som siste utvei velger å bruke kredittkortet er det viktig at du går i deg selv og finner ut hva roten til problemet er. Som oftest vil det skyldes at du kjøper ting som ikke strengt tatt er nødvendig, og dermed bruker penger utover det du kan finansiere med din vanlige inntekt. Kredittkort burde i hovedsak kun brukes til å dekke store utforutsette utgifter, hvor et vanlig eksempel er motorproblemer med bilen eller vannlekkasjer i huset. I tillegg er det smart å sette til side en liten sum med penger hver måned som kan hjelpe deg finansiere utgifter.

Det kan koste mye med kredittkort

Det er smart å begrense bruken av kredittkortet så langt det lar seg gjøre, og alltid være bevisst på at regningene betales tilbake i tide. Problemene med kredittkort oppstår når du må begynne å betale kostbare renter. Pengene fra månedens lønning blir så brukt til å dekke forrige måneds kredittkortregning og slik kommer man ingen steder. Derfor er det viktig å begrense bruken av penger til det man har og ikke sløse ved å bruke kredittkortet til å betale barregningene.