Kredittkort
Kredittkort

Utvalget kredittkort er stort og mangfoldig. Det finnes alt fra de klassiske kortene og til kort med mange andre fordeler i tillegg, såkalte fordelspakker. Ikke alle er interessert i annet enn kun et rent kort med kreditt. Da er det bra at noen selskaper holder på det «gode gamle». Her er to mer eller mindre klassiske kort. Bruker man de fornuftig vil ikke høy rente være problematisk.

Diners Club Privat

Dette er en klassiker verden over. Hele 15 millioner forskjellige plasser kan kortet benyttes. Kortet har reise – og avbestillingsforsikring innebygd, men da må minst 50% av reisen være betalt med kortet. Kortet har ikke noen fordelspakke, men reisende kan nyte å få tilgang til fly lounge på hundretalls flyplasser rundt i verden. Kredittkortet har rentefri periode på 45 dager, som er bra. Bakdelen om du ikke løser inn kreditten innen denne er en høy effektiv rente på 36,45%. Uttak av kontanter med kortet koster hele 4% av det du tar ut, og kredittgrensen er opp til kr 100 000.

Cresco Access

Dette kortet kommer fra Cresco, som igjen eies av DNB. Kortet er innenfor Master Card systemet, og dermed kan man bruke det overalt man drar, både til å betale med og ta ut kontanter. Kortet har en rimelig høy effektiv rente, 31,80%. Kortet er et rent kredittkort, uten fordelspakker, men har en noe annerledes løsning på den rentefrie perioden. Her kan man faktisk velge selv, slik at betalingen kan utsettes i 4, 6 eller 9 måneder. Vær oppmerksom på at det er mot et gebyr. Hvor mye dette gebyret er vil avhenge av hvor lang rentefri periode en vil ha. Selv om man tar en lang rentefri periode må man betale inn et visst minimumsbeløp. Dette kortet har 20 års aldersgrense.