Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er ofte beskyldt for å være dyrt. Dette trenger ikke alltid å være tilfellet. Kredittkort er kun dyrt hvis man bruker dem feil, og samtidig er uansvarlig. Om man bruker kort på riktig vis, kan man enkelt og greit unngår mange av problemene.

Les: Riktig bruk av kredittkort sparer deg for utgifter.

Kredittkort sammenliknet med små forbrukslån

I den siste tiden er det blitt meget vanlig med små forbrukslån. Noen banker tilbyr små lån helt ned til kr 1 000. Dette er lån som raskt blir fryktelig dyre, selv om summene holder seg små. Gjerne må man også betale tilbake hele lånet innen 45 dager. Med et kredittkort kan man til sammenlikning “låne” penger i rundt 40 dager uten problem. Med de beste kredittkortene kan man til og med få en rentefri periode som varer 50 dager.

Hvis man har muligheten er kredittkort overlegne

Med de fleste kort har man en kredittgrense på minst kr 10 000. Bruker man kortet til å handle, betaler man ikke renter på beløpet før det er gått 45 dager og har slik mottatt ett gratis lån. Sammenlikner man dette med små forbrukslån, har man på dette viset allerede spart noen hundre kroner. Hvis man derimot har utgifter som man ikke kan betale over kort tid, er det bedre med et forbrukslån. Den som for eksempel har større kredittkortgjeld gjør lurt i å skaffe seg et forbrukslån som strekker seg over lengre tid. Den nominelle renten er lavere med forbrukslån enn med kredittkort, men etableringsgebyrer og termingebyrer, driver prisen på forbrukslån i været, slik man ikke er tjent med å ta dem opp over kortere perioder. Med de beste kredittkortene betaler man hverken for det ene, eller det andre.

Klikk.no: Forbrukslån og kredittlån.