Kredittkort
Kredittkort

Mange vet ikke at kredittkort ofte inneholder en reiseforsikring som gjør det unødvendig å bruke andre forsikringsformer. Utstederne av kredittkort stiller forskjellige krav til at forsikringen skal være gyldig, og disse kan variere en god del. For eksempel så vil flere långivere kreve at minst halvparten av reisekostnadene betales med kredittkortet for at forsikringen skal gjelde. Andre krav kan gjelde transporten dersom man drar på bilferie, hvor halvparten av alle utgifter der også må betales med kortet. Dette kravet stilles slik at kunder ikke kan skaffe kredittkort kun med hensikt å ha forsikring uten å bruke kortet. Les også om hvorfor du burde ha kort på ferie.

Kredittkort gir forsikring for følgende

Noen av de vanligste skadene/tapene som oppstår på ferie er dekket av kredittkortet, og dette inkluderer reisesyke, avbestilling og skade. Som med andre forsikringer finnes det en del unntak, og man vil for eksempel ikke ha skadeforsikring ved hopp fra fallskjerm eller dykking under 40 meters dybde. Det skal nevnes at alle disse kravene kan variere mellom tilbyderne og at dette dermed ikke kan leses som en fasit over hvilke forsikringer som er inkludert i ethvert kredittkort. Mange velger å tegne en standard reiseforsikring, men det kan ofte være helt unødvendig (les om dette på Din Side). Man burde alltid være ekstra forsiktig med skade og helseforsikring mens man er på tur.

Sjekk hva kredittkortet dekker

De fleste som tegner kredittkort har ikke finlest hele kontrakten for å vite akkurat hvilke forsikringer eller fordeler som er inkludert. Det kan derfor lønne seg å ta en ekstra titt på kontrakten, og dersom den er blitt kastet be om at en ny kopi tilsendes per post. Dersom du kan klare å spare flere tusen kroner ved å unnlate å kjøpe dobbeltforsikringer er dette noe som virkelig lønner seg å gjøre. Les andre nyttige artikler her.