Kredittkort
Kredittkort

Når du skal søke kredittkort på nett 2017, så handler det først som å finne ut hva du skal bruke kortet til. Det finnes nemlig mange ulike kort på nettet og selv om langt de fleste er enten Visa eller Mastercard, så har hver av dem sine fordeler og ulemper. Derfor bør du tenke på hva som er viktig for deg med et kredittkort. Er det shopping og muligheten for å oppnå mange rabatter? Ønsker du å reise en del og derfor trenger et kredittkort med reiseforsikring? Eller er det kun for å ha en kapitalreserve i tilfelle du plutselig får et behov for ekstra penger?

Egne nettsider for sammenligning

Det lønner seg å se på en av de mange nettsider for sammenligning når du skal søke kredittkort på nett 2017. Her får du enkelt oversikt over hva de enkelte tilbyr av fordeler og du kan se hva det koster i gebyrer og renter. Når du så har bestemt deg for å søke om et bestemt kredittkort, så kan du gå gjennom søknadsprosessen på nett. I dag er det mulig å søke om stort sett alle kort på nett, som regel via nettsiden til kortselskapet. Du finner frem søknadsskjemaet på nettsiden deres og i mange tilfelle kan du ved hjelp av din BankID logge deg inn, slik at mye informasjon allerede blir fylt ut på skjemaet. Dette gjelder selvsagt kun den informasjon som er offentlig tilgjengelig.

Hos de kortselskaper som ikke har en slik funksjon, må du selv fylle inn navn, fødselsdato, adresse etc. Du må også angi hvor stor kredittramme du søker om samt informasjon om inntekten din og om boligtype du bor i. Til slutt signerer du på søknaden med din BankID. Dette er med til å sikre at banken vet at det er rett person som søker om kortet.

Behandling av søknaden på kredittkort på nett 2017

Det er viktig at du er så ærlig som mulig angående inntekten din og eventuell gjeld. Dette er fordi at søknaden din går gjennom en kredittvurdering og i denne blir alle opplysninger sjekket med de offentlige registrene. Er det store avvik vil søknaden automatisk bli avslått. Så snart du har sendt den av gårde, vil kredittkortselskapet gå gjennom den og du vil så motta et svar om den blir godkjent eller ikke. Blir søknaden godkjent, vil du få tilsendt en avtale om kredittkort og her vil det stå hvilken kredittramme du får, samt hvilke betingelser som er tilknyttet kortet.